به گزارش ایسنا، شبکه خبری سی.ان.ان گزارش داد، مقام مذکور گفته است، موشک مذکور تحت عنوان موشک HAWC که یک نسخه از تسلیحات مافوق صوت ساخته شرکت لاکهید مارتین است، طی اولین آزمایش موفقیتآمیزش از یک بمبافکن B-۵۲ در ساحل غربی آمریکا پرتاب شد. یک موتور تقویتکننده، سرعت این موشک را بالا برده و در این مرحله موتور اسکرمجت مکنده هوای این موشک مشتعل شد و موشک را به سرعتهای مافوق صوت برد.
این مقام، جزییات کمی در خصوص آزمایش این موشک ارائه و تنها به این نکته اشاره کرد که موشک در ارتفاع بالای ۶۵۰۰۰ پا و مسافت بیش از ۳۰۰ مایل پرواز کرده است. اما حتی در کمینه برد موشکهای مافوق صوت که معادل سرعت حدودا ۳۸۰۰ مایل بر ساعت است، پرواز مسافت ۳۰۰ مایل کمتر از پنج دقیقه طول میکشد.
این آزمایش چند روز بعد از آن صورت گرفت که روسیه اعلام داشت، در جریان حمله به اوکراین از موشک مافوق صوت متعلق به خود استفاده کرده و مدعی شد که با آن یک انبار مهمات در غرب اوکراین را هدف گرفته است.
مقامات آمریکایی گزارش درباره استفاده روسیه از موشک مافوق صوتش تحت عنوان موشک کینژال را کماهمیت تلقی کردند. لوید آستین وزیر دفاع آمریکا بعد از اعلام پرتاب این موشک از سوی روسها، گفت این اتفاق را "نوعی تغییردهنده بازی تلقی نمیکند". چند روز بعد جان کربی دبیر مطبوعاتی پنتاگون بیان کرد، "فهمیدن اینکه توجیه پرتاب این موشک چه بوده در حالی که یک انبار غیرمتحرک را هدف گرفت، سخت است."
آمریکا در آزمایشش از یک موشک پیچیدهتر استفاده کرده است. موشک HAWC کلاهک جنگی نداشته و به جایش متکی به انرژی جنبشی خود برای از بین بردن هدف است.
بایدن در زمان انجام این آزمایش از سوی آمریکا در تدارک برای سفر به کشورهای اروپایی متحد آمریکا در ناتو بود که شامل لهستان میشد؛ جایی که در آن با وزرای امور خارجه و دفاع اوکراین ملاقات کرد.
روز جمعه آمریکا آزمایش یک موشک بالستیک قاره پیمای مدل Minuteman III را با هدف جلوگیری از هرگونه تفسیر بد از جانب روسیه لغو کرد. پیش از آن نیز وزیر دفاع آمریکا اوایل مارس این آزمایش را به دلیل احتمال برداشت غلط روسیه در یک چنین زمان حساسی به تاخیر انداخت.
آمریکا در عین حال با اعطای جنگندههای نیروهای هوایی به اوکراین از جانب خودش مخالفت کرده چرا که نگران بوده کرملین یک چنین اقدامی را به عنوان ورود آمریکا و ناتو به جنگ در اوکراین تفسیر کند. آزمایش اخیر سلاح مافوق صوت از سوی آمریکا نیز به سبب دلایلی مشابه از جانب مقامات آمریکایی مسکوت مانده است و مقام دفاعی آمریکا گفت که مقامات کشورش احتیاط کردند تا کرملین یا پوتین، رئیس جمهوری روسیه را به ویژه با توجه به گسترش ابعاد بمباران نیروهای روسیه در اوکراین تحریک نکنند.
این دومین آزمایش موفقیتآمیز موشک مافوق صوت HAWC از سوی آمریکا و اولین آزمایش نسخه ساخت لاکهید مارتین این موشک محسوب میشود. نیروی هوایی آمریکا سپتامبر گذشته نسخه ساخت شرکت ریتیون از این موشک را که از یک موتور اسکرمجت ساخت شرکت نورتروپ گرومن بهره میبرد آزمایش کرد.
انتهای پیام