شجاعی: مجلس توافق بد را نمی‌پذیرد

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مجلس با بیان اینکه عدم توافق را بهتر از توافق بد است، گفت: جز به توافق خوب رضایت نخواهیم داد، توافق خوب توافقی است که همزمان با حفظ عزت ملی، انتفاع اقتصادی را تضمین کند.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام حسن شجاعی در نطق  میان‌دستور ضمن تبریک سال نو و ماه مبارک رمضان گفت: حاکمیت تفکر انقلابی در قوای سه گانه، نظام را بعد از بن بست تفکر غرب گرا در کشور بیرون آورد و امید به حل مشکلات در مردم را افزایش داده است. دولت انقلابی حضرت آیت الله رئیسی در خط مقدم این عرصه قرار دارد. 

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مجلس خطاب به سید ابراهیم رئیسی گفت: دو موضوع موفقیت دولت شما را تهدید می‌کند. نخست نفوذ عناصر ضد انقلابی و غیر انقلابی در دولت؛ چرا که هشت سال وجود دولت لیبرال و غرب گرا فرصت نفوذ این افراد در بدنه دولت را فراهم کرد. دوم نفوذ دستگاه فکری و محاسباتی غیر انقلابی در بخش‌هایی از دولت از جمله در بخش آب، برق و مسکن باعث شده وعده‌هایی که در دولت توسط رئیس جمهور انقلابی داده شده با مدیران نفوذی قابل تحقق نباشد و این وعده‌ها نه با مدیران متاثر از دستگاه محاسباتی غیر انقلابی و نه با مدیران ضعیف به نتیجه نمی‌رسد، بنابراین باید چاره‌ای بیندیشید.

عدم توافق بهتر از توافق بد است

شجاعی درباره مذاکرات وین خطاب به مسئولان اجرایی کشور گفت: با توجه به شرایط کشور، جهان، تعهدات سابق ایران، و احتمال انتفاع اقتصادی کشور، اراده نظام بر مذاکره برای دستیابی به توافق خوب است اما بی‌تردید راهبرد دولت غربگرای سابق مبنی بر اینکه هر توافقی بهتر از عدم توافق است منجر به خسارت محض به کشور شده و بنابراین عدم توافق را بهتر از توافق بد می‌دانیم. جز به توافق خوب رضایت نخواهیم داد، توافق خوب توافقی است که همزمان با حفظ عزت ملی، انتفاع اقتصادی را تضمین کند مجلس حتماً از توافق خوب استقبال می‌کند و توافق بد را نخواهد پذیرفت.

آمریکا بیش از ایران محتاج توافق است

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: درباره بستر مذاکرات باید مراقب بود که پیام ضعف و نیاز در عمل ارسال نشود؛ قطعا آمریکا بیش از ایران محتاج و نیازمند توافق است اما اگر از سوی ایران‌ پیام ضعف و نیاز ارسال نشود، جمع بندی آمریکا ضعف و نیاز باشد توافق خوب دور از دسترس خواهد بود چه برسد به آنکه پیام ضعف نیاز در گفتار و عمل به صورت ناخواسته ارسال شود.

شجاعی با تأکید بر اینکه متن توافق باید متوازن باشد گفت: ستانده‌ها چیزی کمتر از انتفاع قطعی نمی‌تواند باشد و داده‌ها نباید حق مسلم ایران در برخورداری از توان هسته‌ای را مخدوش نماید همانگونه که امضای کری تضمین نبود بیانیه بایدن نیز نمی‌تواند تضمین باشد. با شناختی که از آمریکا داریم، قطعاً آمریکا از هم اکنون راه‌های خنثی سازی انتفاع ایران را طراحی کرده و این راهی است که آمریکا در برجام رفت و گاه حتی به متن صریح برجام با ابتکاراتی انتفاعات اقتصادی ایران را از بین برد البته ایران از آن تجربه درس گرفته و در توافق احتمالی به دنبال خنثی‌سازی راه‌های محرومیت ایران از انتفاعی اقتصادی است اما باید مراقب ابتکارات آمریکا باشیم اگر این ابتکارات پیش بینی نشود. حتی اگر متن نیز توافق متوازن باشد و انتفاع محقق نشود فلسفه توافق از بین خواهد رفت.

 نماینده  ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس تصریح کرد: موافق مذاکره و توافق خوب هستیم اما گاه از بعضی از افراد دخیل در مذاکرات گزاره‌هایی شنیده می‌شود که با گفته‌های انقلاب اسلامی در تعارض آشکار است. این گزاره که بدون توافق با آمریکا امکان اداره کشور وجود ندارد در تضاد با مبانی انقلاب اسلامی است.

بدون قدرت های بزرگ شرق و غرب امکان اداره و پیشرفت توسعه کشور وجود دارد
رفع رنج مردم نباید باعث ایجاد رنج جدید شود

وی با استناد به  بیانات رهبر معظم انقلاب درباره مذاکره گفت: تجربه مذاکره و توافق با غرب در برجام نشان داد که غرب و آمریکا قابل اطمینان نیستند و برجام مایه عبرت است. انقلاب اسلامی بر مبنای سکولار ستیزی شکل گرفته و باید به صراحت اعلام کرد که بدون قدرت های بزرگ شرق و غرب امکان اداره و پیشرفت توسعه کشور وجود دارد؛ بله مردم دچار مشکلات معیشتی هستند که باید رفع شود اما رفع رنج مردم نباید باعث ایجاد رنج جدید شود که این رفع رنج نیست و افزودن رنج است آنگونه که در برجام دیدیم.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مجلس در پایان گفت: مشکلات مردم بیش از تحریم خارجی تحت تاثیر تحریم داخلی دولت سابق است و معتقدم امکان توافق خوب وجود دارد ولی در دولت سابق به دلیل وادادگی دولت قبل تحقق پذیر نبود؛ اما امروز به دلیل مقاومت ملت ایران امکان توافق خوب وجود دارد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۴:۱۱
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1401011507194
  • خبرنگار : 71620