یک مسئول:

مهاجران افغان و پاکستانی در قزوین واکسن سرخک دریافت می‌کنند

مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر استان قزوین گفت: به‌منظور جلوگیری از انتشار بیماری سرخک کلیه اتباع بیگانه شامل افغانستانی‌ها و پاکستانی‌های زیر ۲۰ سال به‌ویژه کودکان، بدون توجه به سابقه بیماری یا واکسیناسیون، باید با مراجعه به مراکز بهداشت استان یک نوبت واکسن سرخک دریافت کنند.

صفر فیض‌اللهی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به بیماری سرخک تصریح کرد: مهم‌ترین علائم ابتلا به سرخک تب و بثورات قرمزرنگ سطح پوست است، دوره نهفتگی این بیماری حدود ۲ هفته است و پس از این مدت علائم بیماری شامل تب، بی‌حالی، و دانه‌های قرمزرنگ روی صورت و گردن بروز می‌کنند.

وی افزود: ویروس سرخک از طریق تنفس و قطره‌های تنفسی منتقل می‌شود و مسری‌ترین عامل عفونی شناخته شده است؛ اگر فردی مبتلا به سرخک در اتاق در بسته باشد و بعد از ۱۰ دقیقه از اتاق خارج شود، هر فردی که ایمنی کافی ندارد حتی اگر پنج دقیقه پس از او وارد اتاق شود باز هم به بیماری مبتلا می‌شود.

مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر استان قزوین اظهار کرد: در کشور ما واکسن سرخک در ۲ نوبت به کودکان زیر ۵ سال تزریق می‌شود، کودکان ایرانی در سن یک‌سالگی و ۱۸ ماهگی این واکسن را دریافت می‌کنند.

وی بیان کرد: در ماه‌های اخیر با حضور طالبان در افغانستان سیل مهاجرین افغان به داخل کشور افزایش پیدا کرده است، باتوجه‌به اینکه نظام بهداشتی افغانستان قابل‌قبول نیست، حضور این افراد نیاز به مراقبت‌های ویژه بهداشتی از جمله واکسیناسیون دارد چرا که اغلب آن‌ها واکسنی دریافت نکردند.

فیض‌اللهی خاطرنشان کرد: بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت به‌منظور جلوگیری از انتشار بیماری سرخک تمام افغان‌هایی که وارد کشور می‌شوند به‌ویژه کودکان بدون توجه به سابقه بیماری یا واکسیناسیون، باید یک نوبت واکسن سرخک دریافت کنند، اگرچه اولویت ما تزریق واکسن به کودکان زیر ۵ سال است اما در این طرح محدودیت سنی نداریم و افغان‌های بزرگسال تا ۲۰ سال نیز می‌توانند یک نوبت واکسن دریافت کنند.

وی بیان کرد: واکسن موردنیاز تهیه شده و کلیه مراکز بهداشت شهرستان‌های استان آماده هستند که واکسن تزریق کنند، مهاجران بدون نگرانی از مدارک هویتی می‌توانند به مراکز بهداشت مراجعه کنند چرا که هدف اصلی ما ایمنی‌بخشی است و به کلیه مهاجران واکسن تزریق می‌کنیم.

مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر استان قزوین یادآور شد: در این میان از فرمانداری، سازمان اتباع خارجی و جهاد کشاورزی می‌خواهیم که در شناسایی افراد به ما کمک کنند چرا که اغلب این خانواده‌ها در باغ‌ها و مزارع ساکن هستند.

وی یادآور شد: اگرچه کودکان ایرانی طبق برنامه واکسن را دریافت کردند اما اگر خانواده‌ای به دلیل شیوع کرونا تزریق واکسن کودکش را به تأخیر انداخته نیز باید به مراکز بهداشت مراجعه و برنامه واکسیناسیون کودک خود علیه سرخک را تکمیل کند.

فیض‌اللهی گفت: همچنین اگر در هر منطقه علائم سرخک یعنی علامت بثوری و تب رؤیت شود به‌سرعت نمونه می‌گیریم و در صورت تأیید بیماری به شعاع هزار متر از منطقه کلیه افراد زیر ۵ سال واکسینه می‌شوند، سال گذشته در شهرستان‌های آبیک، بوئین‌زهرا و آوج برخی افراد علائم بثوری داشتند و به دنبال آن واکسیناسیون صورت گرفت اما در آزمایش تکمیلی وجود سرخک رد شد بااین‌حال واکسیناسیون صورت گرفت.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1401011506961
  • خبرنگار :