به گزارش ایسنا و به نقل از ترکیش نیوز، موسسه آمار ترکیه، ترک استات (TurkStat) گفت که این شکاف به ۷.۹ میلیارد دلار افزایش یافته است که عمدتا به دلیل افزایش واردات انرژی است که تقریبا یک سوم کل خریدهای این کشور از خارج را تشکیل میدهد.
دادهها نشان میدهد که قبوض واردات انرژی با افزایش ۱۸۱.۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۷.۷۶ میلیارد دلار در ماه رسیده است.
صادرات در ماه فوریه ۲۵.۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت و به کمی بیش از ۲۰ میلیارد دلار رسید. واردات ۴۴.۵ درصد افزایش یافت و به ۲۷.۹ میلیارد دلار رسید.
همچنین نسبت پوشش صادرات به واردات در ماه گذشته به ۸۲.۷ درصد افزایش یافته در حالی که در سال گذشته ۷۱.۷ درصد بوده است.
ترکیه در ماه گذشته ۲.۳۴ میلیون تن نفت خام وارد کرد که این رقم در فوریه سال گذشته ۱.۵۶ میلیون تن بود. آمارها نشان میدهد، واردات نفت خام نسبت به ماه مشابه سال ۲۰۲۱ به میزان ۴۹.۶ درصد افزایش داشته است.
آلمان با دریافت ۱.۸ میلیارد دلار صادرات ترکیه، شریک اصلی تجاری ترکیه در این ماه بود. پس از آن آمریکا با ۱.۳ میلیارد دلار، انگلیس با ۱.۱ میلیارد دلار و ایتالیا با ۱.۰۹ میلیارد دلار قرار دارند.
در طرف دیگر، روسیه با ۳.۹ میلیارد دلار، چین با ۳.۲ میلیارد دلار، آلمان با ۱.۹ میلیارد دلار و آمریکا با ۱.۱ میلیارد دلار، بالاترین کشور واردات ترکیه در ماه گذشته بودند.
در ژانویه تا فوریه، کسری تجارت خارجی ترکیه با افزایش ۱۸۳.۱ درصدی بر مبنای سالانه به ۱۸.۲ میلیارد دلار رسید.
صادرات دو ماهه به ۳۷.۶ میلیارد دلار رسید که ۲۱.۴ درصد افزایش داشت، در حالی که واردات به ۵۵.۷ میلیارد دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۹.۲ درصد صعودی بود.
انتهای پیام