به گزارش ایسنا، به نقل از وبسایت روزنامه «ساوث چاینا مورنینگ پست»، جنبوجوش دیپلماتیک چین در دو هفته گذشته نشاندهنده اهمیتی است که همسایگان چین در سلسله مراتب روابط پکن دارند.
پس از تور فشردهای از سفرها به هند، پاکستان، افغانستان و نپال، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین هفته گذشته میزبان سرگئی لاوروف، همتای خود از روسیه بود. وانگ همچنین میزبان نشستی با محوریت افغانستان و با حضور وزرای خارجه روسیه، ایران، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان بود.
نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان و امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه طالبان نیز در این گفتوگوها در روز چهارشنبه (۱۰ فروردین) حضور داشتند.
همچنین شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین در پیامی مکتوب، از گروه طالبان و این کشور جنگزده اعلام حمایت کرده و گفت، افغانستان در «نقطه حساس گذار از هرجومرج به نظم و قانون قرار دارد.» این اظهارات نشاندهنده تمایل چین به افغانستان پس از خروج پر هرج و مرج آمریکا از این کشور است.
چین همچنین هفته گذشته به وزرای خارجه تایلند، فیلیپین، میانمار و اندونزی - که ریاست سالانه گروه ۲۰ را بر عهده دارد - خوشآمد گفته و در روز جمعه در نشستی مجازی با اتحادیه اروپا شرکت کرد.
سفر وزیر امور خارجه میانمار به چین در روز جمعه، نخستین سفر وی به کشوری غیر از کشورهای عضو «مجمع کشورهای جنوب شرق آسیا» موسوم به «آسهآن» بود. وانگ یی در این دیدار به همتای خود اعلام کرد که چین آماده است تا در حل مشکلات اقتصادی میانمار شرکت داشته باشد، مشکلاتی که با جنگ اوکراین، تشدید شده است.
شی جینپینگ نیز اخیرا در راستای تلاشهای چین برای کسب حمایت همسایگانش و کشورهای در حال توسعه، با رهبران کامبوج، اندونزی و آفریقای جنوبی گفتوگوی تلفنی داشت.
او همچنین در اقدامی کمسابقه، دو بار با «یون سوک یئول»، رئیسجمهوری منتخب کره جنوبی ارتباط گرفت. این در حالیست که وی - که مدت زیادی از آغاز به کارش نمیگذرد - از حامیان سرسخت آمریکا بوده و وعده داده است که موضع سختتری در مقابل چین وضع کند.
گرچه چین از دو سال پیش و با همهگیری کرونا، توجهش را به همسایگانش معطوف کرد، اما تحلیلگران میگویند که اقدامات اخیر پکن غالبا پاسخی به استراتژی هند-اقیانوس آرام واشنگتن است، استراتژی آمریکا که ظاهرا هدف آن مهار رشد چین است.
انتهای پیام