حسین مرادی مخلص در گفتوگو با ایسنا با اشاره به افتتاح و راه اندازی مرکز رشد شهرستان اسدآباد در آینده نزدیک اظهار کرد: با هماهنگی و پیگیری نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی و هماهنگی با پارک علم و فناوری همدان و نیز با هماهنگیهای انجام شده و کار مشترکبین دانشگاه سید جمال ،دانشکده فنی حرفه ای و واحد حوزه پژوهش سپاه اسدآباد مقدمات برای راه اندازی مرکز رشد در اسدآباد انجام شده و در بهار امسال مرکز رشد شهرستان افتتاح خواهد شد که با افتتاح و راه اندازی آن فعالیت شرکتهای دانش بنیان در شهرستان به حرکت در خواهد آمد.
راه اندازی مرکز رشد و احیا واحد فناورانه شهرستان اسدآباد در سال جاری
وی با اشاره به فعالیت پنج دانشگاه در اسدآباد افزود:پس از راه اندازی مرکز رشد و نیز احیا واحد فناور شهرستان بر اساس آن اساتید این دانشگاه ها معرفی شده تا این اساتید مراحل ثبت نام و راه اندازی این شرکت های دانش بنیان در اینمجموعههای دانشگاهی را عهده دار بوده و راه بیندازند.
مرادی مخلص تصریح کرد:با توجه به تنوع رشتهای دانشگاه سیدجمال یکی از جمله چند شرکت دانش بنیان در دست ثبت و راه اندازی در این شهرستان بحث بازیافت پسماندهای مجموعه کارخانه ذوب آهن اسدآباد خواهد بود.
راه اندازی شرکتهای دانش بنیان در حوزه کشاورزی اسدآباد
وی با اشاره به پیشنهاد نماینده اسدآباد در رابطه با توجه به زمینه حضور شرکت های دانش بنیان بویژه در دو حوزه کشاورزی و دامپروری در شهرستان یاد آور شد:خوشبختانه در دانشگاه سیدجمال ۱۱ عضو هیات علمی گروه کشاورزی وجود دارد و با توجه به اینکه اسدآباد در استان و در منطقه قطب کشاورزی است اعضای هیات علمی گروه کشاورزی دانشگاه سید جمال قطعا می توانند با تزریق این سواد دانشگاهی خود و بستر موقعیت استراتژیک کشاورزی اسدآباد در راه اندازی مباحث شرکت های دانش بنیان علاوه بر حوزههای دیگر در حوزه کشاورزی نیز با یک نگاه علمی، منطقی و دانشگاهی یک حرکت ارزشمندی را انجام دهند.
مرادی مخلص ادامه داد:باید قبول کنیم که دانشگاه سید جمال در این امر هنوز در اول راه بوده و باید با دانشگاه های بزرگتر و با دیگر شرکت های دانش بنیان راه اندازی شده همافزایی و همفکری داشته باشد و در راهی که حرکت داشته اند از آنان الگو برداری کرده و با یک مقایسه و مطالعه تطبیقی بتواند در کمترین زمان ممکن در سالی که مزین به سال «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» است نقش آفرینی کند.
تولید در دانش بنیان و استغال زایی مولفه ای از اقتصاد است
رئیس دانشگاه سید جمال الدین اسدآبادی با اشاره به اینکه تولید در دانش بنیان و اشتغال زایی مولفه ای از حوزه اقتصاد بوده و زمانی که دانش بنیان با اقتصاد منطبق شده و علم فناوری در این عرصه ورود یابد اتفاق خوبی محقق میشود بیان کرد: دانش بنیان به دنبال آن است که اقتصاد را دانش بنیان کند و بحث اقتصاد و دانش بنیان در معنای لغوی یعنی اینکه علم و فناوری را در عرصه های تولید دخالت دهیم و اگر ما دانشگاهیان بتوانیم در این نوع دخالت معماری انجام دهیم و معنای واقعی علم و فناوری را وارد عرصه تولید کنیم بدون شک اقتصاد دانش بنیان شکل میگیرد و شعار سال محقق میشود.
شعار سال ۱۴۰۱ زنگ آماده باش دانشگاههاست
مرادی مخلص گفت: نامگذاری مدبرانه و با تدبیر امسال از طرف مقاممعظم رهبری به سال«تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» زنگ آماده باش برای دانشگاهها بوده که باید در این فضا ورود پیدا کنند.
وی در ادامه افزود: امروز دانشگاهها در بحث نسل شناسی دانشگاه ها وارد بحثی هستند که در بیانیه گام دوم انقلاب نقشه راه و فضای کاری کاملا مبرهن و مشخص شده را به آنان ارائه داده و در این بیانیه مشخص است که دانشگاهها باید با یک رویکرد جامعه محور و مسئله محور در مسائل جامعه نقش آفرینی کرده و ماموریت داشته باشند.
مرادی مخلص بیان کرد: بر همین اساس دانشگاهها در بیانیه گام دوم انقلاب وارد مباحثی از جنس نقش دانشگاه در حل مسائل ،نقش دانشگاه در اقتصاد ،نقش دانشگاه در اشتغال شده و این مباحث دانشگاهها را به سمت مباحث کلید واژه دانش بنیان سوق میدهد.
وی بحث دانش بنیانها را در دانشگاهها موجب حل بسیاری از مسائل با پایه علمی و دانشگاهی دانست و یاد آور شد: بر اساس این نظریه و تئوری هر جا که عالمانه و عاقلانه و با ابزار خرد و دانایی در مباحث و مشکلات ورود پیدا کردیم توانستیمیک کارنامه موفقی را از خود ارائه دهیم.
رسالت دانشگاهها در تحقق شعار سال مبرهن ،مشخص و سنگین خواهد بود
رئیس دانشگاه سید جمال الدین اسدآبادی با بیان اینکه با این رویکرد خوشبختانه امسال با تاکیدی که مقام معظم رهبری در بحث شعار سال مطرح کرده در زمینه دانش بنیان ،رسالت دانشگاه ها کاملا مشخص ،مبرهن و سنگین شده است، ادامه داد: امروز دانشگاهی در رابطه با منویات مقام معظم رهبری و نیز در رابطه با پنجمین دهه فعالیت انقلاب، دانشگاه خواهد بود که بتواند برای حل مشکلات ،اشتغال و اقتصاد ورود پیدا کند.
مرادی مخلص اضافه کرد: بر اساس نقشه راهی که امسال مقاممعظم رهبری مشخص کردهاند، اعضای هیات علمی به عنوان یکی از وظایف چندین گانه خود باید در بحث دانش بنیان و استفاده از مباحث دانشگاهی برای حل مشکلات بویژه اشتغال نقش آفرینی کنند و اگر این اتفاق بیفتد یک کارنامه موفق و برگ زرینی دیگر به تاریخ پرافتخار مجموعه های دانشگاهی کشور اضافه خواهد شد.
انتهای پیام