به گزارش ایسنا، بهاره جهاندوست - مدرس شاهنامهخوانی و نقالی به کودکان و نوجوانان - به مناسبت روز جهانی قصهگویی (۲۹ اسفند ۱۴۰۰) و مصادف شدن آن با آغاز بهار، با همکاری تعدادی قصهگوی بینالمللی در یک ویژهبرنامه مجازی به نام «روز نو، قصه نو» در ایام نوروز از بهار قصه گفتند. در این ویژهبرنامه مجازی قصهگوهای حرفهای از ۱۴ کشور هر روز با قصهای درباره بهار میزبان مخاطبان ایسنا شدند.
حالا با اتمام این ویژهبرنامه جهاندوست در یادداشتی درباره این رویداد فرهنگی نوشته است:
«پروژه «روز نو، قصه نو» امروز سیزدهم فروردین به پایان رسید. سال را با تبریک و آرزوی قصهگوهایی از سراسر جهان، به بهانه نوروز ایرانی و روز جهانی قصهگویی تحویل کردیم. از اول فروردین دوازده روز قصه شنیدیم؛ قصههایی از بهار.
امروز به قصه طبیعت گوش کنیم و هوای این معجزه زمین را بیشتر داشته باشیم.
در این پروژه ۱۴ قصهگو از کشورهای مختلف با من همراه بودند که همگی با مهر دعوت من را پذیرفتند و با اشتیاق برای شما مردم ایرانزمین قصه گفتند. برای همه آنها شنیدن و دانستن قصههای ایرانزمین و کشف آداب و رسوم و اساطیر ایرانی پر از شگفتی است. هر کدامشان سالهاست که قصه گفتهاند و به سرزمینهای زیادی از جمله ایران سفر کردهاند.
موضوع روز جهانی قصهگویی امسال «گمشدهها و یافتهها» بود؛ قصهها همیشه میتوانند یافتهای تازه باشند. یافتهای تازه برای ما که همواره چیزی را از دست میدهیم و چیزی دیگر به دست میآوریم. قصهها کارکردی عمیق در پیوند دادن انسانها و یافتههایشان دارند. شنیدن قصه بهار، قصه روییدن یک گل در هندوستان یا پروانهای در سوییس، قصه عاشق شدن دخترکی در بهارِ مکزیک یا مادیانی در شیلی، قصه خاطره درخت بهار در ششسالگی دخترکی که حالا در پنجاهسالگیاش آن را برایمان روایت میکند یا اسطوره نوروز ایران که ما را به هزاران سال پیشتر میبرد، همگی یافتههای قصههاست. قصهها خودمان را در ما پیدا میکنند و نقلش میکنند.
به حرمت همین یافتهها بود که این پروژه مستقل را رقم زدم تا ادای دینی باشد به قصهها و آنچه به ما مینمایانند. در این راه از حمایتهای صمیمانه بنیاد رودکی و خبرگزاری ایسنا بسیار سپاسگزارم که در تدوین و انتشار این آثار یاریام کردند.
امید که بتوانم در رخدادهای دیگر نیز یاریگری باشم که قصهها و آدمها را به هم نزدیکتر کنم. دست تمام کسانی را که در این راه همراهیام کنند به گرمی میفشارم.»
انتهای پیام