دکتر محسن دانش مسگران، عضو هیأت علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در گفتوگو با ایسنا، زمینه تحقیقاتی خود را در حوزه تغذیه گاوهای شیری عنوان کرد و گفت: پروژههایی که انجام دادیم، عمدتا در قالب افزودنیهای غذایی، بالا بردن ضریب بازدهی خوراک برای تولید شیر، افزایش کیفیت شیر و افزایش نرخ سلامت حیوانی که در حال تولید شیر است، بوده و تعدادی از این پروژهها به محصول صنعتی تبدیل شدهاند.
وی به جزئیات تحقیقات خود اشاره کرد و افزود: حیوانات باید توازنی در مواد مغذی خود داشته باشند، ولی خوراکهایی که به صورت طبیعی در اختیار آنها قرار داده میشود، نمیتواند این توازن را ایجاد کند؛ ما برای آنکه این توازن در دامداریها ایجاد شود، نیاز به از یکسری از افزودنیها داریم تا همه مواد مغذی در جیره غذایی دام فراهم شود.
مسگران با بیان اینکه این افزودنیها هم میتواند جنبه مواد غیر آلی داشته باشند و هم مواد آلی، خاطر نشان کرد: از این طریق ضریب بازدهی تولید بهتر میشود و سلامت حیوانات افزایش خواهد یافت.
عضو هیات علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه اکثر محصولات افزودنی که ما تولید کردیم، به مرحله تجاری سازی رسیده است، یادآور شد: نمونه این محصولات ترکیبات بافرها به عنوان تعدیل کنندههای وضعیت تخمیر در شکم نشخوارکنندگان است که تجاری سازی شده است. افزودنیهای بیولوژیک، مخمرها و دیواره سلولی از دیگر محصولات تولیدی است که به مرحله تجاریسازی رسیدهاند.
انتهای پیام