به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این تصمیم و اقدام که توسط دولت جزایر سلیمان تایید شد، "زنگ خطر" را در استرالیا، نیوزیلند و آمریکا به صدا در آورده است.
جاسیندا آردرن، نخست وزیر نیوزیلند در پاسخ به این سوال که آیا این مسئله برای چین قابل قبول است که کشتیهای نظامی خود را در این منطقه مستقر کند، به رادیو NZ گفت: ما چنین اقداماتی را نظامیسازی بالقوه منطقه درنظر میگیریم و دلیل خاصی برای چنین حضوری نمیبینیم. این موضوع "بسیار نگران کننده" است.
متیو ویل، رهبر حزب اپوزیسیون در پارلمان جزایر سلیمان در مصاحبهای با تلویزیون ایبیسی گفت که او "نگران" است از اینکه استرالیا کاری برای توقف چین انجام نداده است.
اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا به خبرنگاران گفت که روز دوشنبه با همتایانش در "پاپوآ گینه نو" و "فیجی" پیرامون این مسئله صحبت خواهد کرد.
پیشنویس این توافق که تا کنون مخفی نگه داشته شده بود، پنجشنبه شب توسط مخالفان این قرارداد به صورت آنلاین به اشتراک گذاشته شد و توسط دولت استرالیا تایید شد.
در این پیش نویس آمده است: چین ممکن است، بر اساس نیازهای خود و با موافقت جزایر سلیمان، بازدید از کشتیها، تکمیل تدارکات در جزایر سلیمان و توقف و انتقال در جزایر سلیمان را انجام دهد. جزایر سلیمان نیز "تمام امکانات لازم" را فراهم خواهد کرد.
انتهای پیام