به گزارش ایسنا به نقل از یونهاپ، سازمان اطلاعات و نظامیان کره جنوبی حدس می زنند که کره شمالی برای یک آزمایش هستهای آماده میشود.
بر اساس اطلاعات این خبرگزاری، کارهای بازسازی یکی از ۴ تونل در محوطه نظامی پونگ ری کره شمالی و آغاز کار ساخت ورودی کناری در سومین تونل گواهی بر این مدعاست. بر اساس اطلاعات منابع، از سرگیری کار تاسیسات ممکن است یک ماه دیگر باشد.
این خبرگزاری خاطرنشان می کند: " آنها کار بازسازی ورودی تونل سوم متوقف کردند و اکنون مسیر میانبر را بررسی می کنند. با کمک این راه حل برای بازسازی، به نظر می رسد که طی یک ماه آماده شوند."
این روزنامه میافزاید که خطر اینکه پیونگ یانگ آزمایش انجام خواهد داد پس از پرتاب آزمایشی موشک های دوربرد کره شمالی بیشتر شد.
این در حالی است که پس از آزمایش موشک بالستیک قاره پیمای کره شمالی آمریکا از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا تحریمها علیه کره شمالی را "تشدید" کند.
لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد مستقیما از ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل درخواست و اعلام کرد که آمریکا امیدوار است پیونگیانگ مذاکرات بر سر برنامههای هستهای و موشکی را بپذیرد، اما افزود که ما همچنین نمیتوانیم در برابر تکرار مکررات و "نقض" قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد توسط کره شمالی، "بیتفاوت" باشیم و هیچ حرکتی انجام ندهیم.
توماس گرینفیلد اظهار کرد که تهدیدهای ایجاد شده توسط سیستمها و تسلیحات جدید پیونگیانگ تقریبا به همه کشورهای عضو سازمان ملل گسترش مییابد.
وی افزود: این واضح است که "جمهوری دموکراتیک خلق کره" (DPRK) موجب برانگیختن "تحریکاتی" شده، در حالیکه شورای امنیت سازمان ملل سکوت پیشه کرده است. و همچنین واضح است که سکوت کردن به این امید که کره شمالی دست از این کارها برمیدارد یک "استراتژی شکست خورده" است. شورای امنیت سازمان ملل باید علنا در این خصوص صحبت و اقدامات اخیر کره شمالی را محکوم کند و همچنین این کشور را تشویق و ترغیب کند تا به پای میز مذاکره بازگردد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل این آزمایش کره شمالی را "محکوم" کرده و آن را "نقض آشکار" قطعنامههای موجود شورای امنیت سازمان ملل خوانده است.
کره شمالی اعلام کرد روز جمعه یک موشک بالستیک قاره پیمای بزرگ پرتاب کرده است؛ آزمایشی که به گفته کیم جونگ اون، رهبر این کشور هدفش نشان دادن قدرت نیروی هستهای این کشور و بازداشتن آمریکا از دست زدن به هرگونه اقدام نظامی است. این اولین آزمایش تمام و کمال یک موشک بالستیک قاره پیما از سوی کره شمالی، یک کشور مسلح به سلاح هسته ای، از سال ۲۰۱۷ تا کنون محسوب میشود.
اما منابع آگاه امروز (یکشنبه) گفتند که این موشک شلیک شده جدید نیست و ظاهرا از همان نوعی بوده که کره شمالی آن را در سال 2017 پرتاب کرده است
به گفته آنها کره جنوبی و آمریکا میگویند که کره شمالی مجددا یک موشک بالستیک قاره پیما "هوآسونگ۱۵" را روز پنجشنبه آزمایش کرده است؛ نوع مشابهی که در سال ۲۰۱۷ نیز آن را شلیک کرد. کره شمالی اعلام کرد که پرتاپ "هوآسونگ۱۷" با موفقیت انجام شده است.
تحلیلهای اطلاعاتی آنها میگویند که موشک بالستیک قاره پیما همانند هوآسونگ ۱۵ دو نازل موتور دارد، در حالیکه هوآسونگ-۱۷ دارای چهار نازل موتور است. زمان احتراق موتور موشک اول نیز شبیه به زمان احتراق موتور هوآسونگ-۱۵ بود.
این تحلیلها براساس دادههای ماهوارهای است که از منابع اطلاعاتی این متحدان به دست آمده است.
ارتش کره جنوبی اعلام کرد که موشک کره شمالی در آخرین آزمایش حدود ۱۰۸۰ کیلومتر و در اوج بیش از ۶۲۰۰ کیلومتر طی کرد.
سوالات درخصوص ادعای کره شمالی درباره پرتاب موشک بالستیک قاره پیمایش در حالی مطرح شد که عکس کره شمالی از آخرین پرتاب موشکی نشان میداد که موشک در آسمان آبی روشن در پیونگیانگ شلیک شده است، اگرچه در پایتخت کره شمالی در زمان پرتاب این موشک، هوا ابری بود.
ناظران گفتند که کره شمالی ممکن است در گزارش رسانه دولتی خود درخصوص پرتاب هوآسونگ-۱۷ از عکسهای آزمایش قبلی موشک بالستیک قاره پیما استفاده کرده باشد.
انتهای پیام