به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، وزارت دفاع روسیه همچنین نیروهای جمهوری آذربایجان را به استفاده از پهپادهای ساخت ترکیه برای حمله به نیروهای قره باغ متهم کرد و وزارت خارجه روسیه نسبت به تنشها در منطقه ابراز "نگرانی شدید" کرد.
اما وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با ابراز تاسف از بیانیه یکجانبه وزارت دفاع روسیه که حقیقت را منعکس نمیکند، گفت: جمهوری آذربایجان حتی یک ماده از توافق آتشبس را نقض نکرده است.
این وزارتخانه اعلام کرد وزرای دفاع دو کشور در مورد وضعیت منطقه بحث و تبادل نظر کردند و "طرف آذربایجانی اعلام کرد که در حال شفاف سازی مواضع و محل استقرار نیروهای مسلح خود در میدان است" و ارمنستان را به "تلاش برای تحریک" و عدم خروج نیروها از قره باغ متهم کرد.
این وزارتخانه "از وزارت دفاع روسیه درخواست کرد تا نیروهای باقی مانده ارمنستان و واحدهای مسلح غیرقانونی را به طور کامل از قلمرو بین المللی به رسمیت شناخته شده آذربایجان خارج کند."
حوادث بین نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان و ارمنستان در ماه های اخیر مکرر بوده است، اما اعلام روز شنبه اولین بار پس از پایان جنگ بر سر قره باغ در نوامبر ۲۰۲۰ بود که مسکو یکی از طرفین را به نقض آتش بس شکننده متهم کرد.
کرملین روز شنبه اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه دو بار - در روزهای جمعه و پنجشنبه - با نیکول پاشینیان، رهبر ارمنستان، درباره این وضعیت گفتگو کرده است.
در بیانیه وزارت دفاع روسیه آمده است: نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان با نقض مفاد بیانیه سه جانبه رهبران روسیه، آذربایجان و ارمنستان از تاریخ ۹ نوامبر ۲۰۲۰، در فاصله ۲۴ مارس تا ۲۵ مارس وارد منطقه مسئولیت نیروهای حافظ صلح روسیه در قره باغ کوهستانی شده و اقدام به ایجاد یک پست دیده بانی کردند. در ادامه این بیانیه آمده است که از پهپادهای ساخت ترکیه برای حمله به نیروهای قره باغ در نزدیکی روستای فاروخ که به پاروخ معروف است، استفاده شده است. به طرف آذربایجانی درخواست خروج نیروها ارسال شده است. فرماندهی نیروهای حافظ صلح روسیه در حال اتخاذ تدابیری برای حل این وضعیت است.
وزارت امور خارجه روسیه نیز از همه طرفها خواست که "خویشتنداری" کنند و توافقهای سه جانبه موجود را بطور دقیق رعایت کنند.
در سال ۲۰۲۰، ارمنستان و آذربایجان بر سر این منطقه تحت مناقشه طولانی با هم جنگیدند که جان بیش از ۶۵۰۰ نفر را گرفت. توافق آتش بس با میانجیگری پوتین باعث شد ایروان بخش هایی را واگذار کند و روسیه یک گروه حافظ صلح را در منطقه کوهستانی مستقر کند.
وزارت دفاع این منطقه جدا شده روز شنبه در بیانیهای اعلام کرد که هواپیماهای بدون سرنشین جمهوری آذربایجان سه نفر را کشته و ۱۵ نفر دیگر را زخمی کردهاند. در این بیانیه آمده است: نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان در روستای پاروخ به حضور خود ادامه می دهند.
وزارت امور خارجه ارمنستان در بیانیهای اعلام کرد: ما همچنین انتظار داریم که نیروهای حافظ صلح روسیه در قره باغ کوهستانی گام های ملموس و قابل مشاهده برای حل این وضعیت و جلوگیری از تلفات و خصومتهای جدید بردارند.
انتهای پیام