کشور ترکیه به دلیل داشتن موقعیت جغرافیایی خوب و قدمتی تاریخی، حاوی جاذبههای گردشگری بسیاری است. جاذبههای این کشور از مساجد و اماکن تاریخی گرفته تا خرابههای رومی یک مقصد گردشگری مهم را برای گردشگران به خصوص ایرانیها به وجود آورده است.
شهر استانبول به عنوان یک شهر سنتی با فرهنگی منحصر بهفرد، یکی از توریستیترین شهرهای ترکیه به حساب میآید که فرهنگهای گوناگون را در تاریخ خود تجربه کرده است. این شهر به عنوان پایتخت گردشگری و پایتخت فرهنگی ترکیه شناخته میشود؛ همچنین این شهر در سال ۲۰۱۰ به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا معرفی شد.
باوجود اینکه استانبول مملو از مکانهای دیدنی و تاریخی است، اما این روزها شاید به واسطه ساخت پروژههای بزرگ عمرانی و صنعتی در کنار بسیاری از آثار ارزشمند این شهر از جمله مسجد سلطان احمد، برج گالاتا و کاخ توپ کاپی از بناهای مدرنی چون بزرگترین پل کابلی جهان و ساختمانهای منحصر بهفرد به عنوان نوع دیگری از جاذبههای گردشگری این شهر میتوان یاد کرد.
برج چاملیجا به عنوان بلندترین آسمانخراش قاره اروپا همچون برج میلاد تهران با هدف ایجاد یک برج مخابراتی در شهر استانبول ساخته شد. این برج با طرحی شبیه به گل لاله سالانه حدود ۵ میلیون بازدیدکننده را به خود جذب میکند. چاملیجا در یکی از منحصر بهفردترین قسمتهای ترکیه به نام تچه چاملیجا قرار گرفته است.
برنامهریزی برای ساخت برج مخابراتی استانبول در سال ۲۰۰۸ به صورت رسمی آغاز شد. با تعیین محل قرارگیری برج و بررسی طرحهای اولیه، ساخت این برج بر روی تپه چاملیجا در ۱ مارچ سال ۲۰۱۶ کلید خورد و در ۲۹ می ۲۰۲۱ با پایانیافتن پروژه عمرانی درهایبرج چاملیجا بر روی گردشگران گشوده شد.
ساخت برج مخابراتی به شرکت ساختمانی ساروقلی سپرده شد. اولین بخش برج، پیریزی بتونی آن با عمق ۲۱ متر بود. ارتفاع برج چاملیجا ۳۶۵.۵ متر از سطح زمین و ۵۸۳.۵ متر از سطح دریا است که بلندترین سازه استانبول و حتی اروپا است. چاملیجا بین بلندترین برجهای مخابراتی جهان در رتبه ۱۷ قرار دارد. سطح مقطع برج بیضی شکل است و با افزایش ارتفاع قطر آن کاهش مییابد . فاصله طبقات هر برج ۴.۵ متر در نظر گرفته شده است .
در طبقه ۳۳ و ۳۴ برج دو تراس یا عرشه برای بازدیدکنندگان تعبیه شده است که هر یک به ترتیب در ارتفاع ۱۴۸ و ۱۵۳ متر از سطح زمین واقع شدهاند. به علاوه در طبقه ۳۹ و ۴۰ این برج یک رستوران و کافه مجلل برای پذیرایی از بازدیدکنندگان با منظره بینظیر از شهر استانبول طراحی شده است.
برج چاملیجا در بخشهای پایینی با داشتن یک کتابخانه بزرگ و سالنهای ویژه، خدمات زیادی به گردشگران عرضه میکند. از دیگر جاذبههای این برج میتوان به آسانسور پانوراما اشاره کرد که در نوع خود بینظیر است؛ این آسانسور فاصله همکف تا طبقه ۳۴ را تنها در ۱ دقیقه و ۱۰ ثانیه طی میکند.
از برج مخابراتی چاملیجا به عنوان نماد جدید ترکیه یاد میکنند. دلیل این امر را شاید بتوان معماری آیندهنگر و پیشتازانه آن دانست. از زیبایی طبیعی اطراف برج گرفته تا فرم پویا و ارگانیک آن نوید ترکیه درجهان مدرن را میتوان مشاهده کرد.
این برج در یک فضای برجسته گرد طراحی شده است. گردشگران برای ورود به ساختمان اصلی برج باید به صورت پیاده از پارک مملو از درختان کاج عبور کنند تا در امتداد یک چشمانداز زیبا به طبقه همکف برسند.
طراحی غیرمتقارن، نمای چشمانداز برج را از نقاط مختلف استانبول متفاوت کرده و به نوعی با زیست ارگانیک شهر استانبول پیوند برقرار کرده است. به جرات میتوان گفت هیچ بنایی به اندازه برج چاملیجا روح دوگانه اروپایی- آسیایی استانبول را بازتاب نمیدهد.
مهمترین نکته طراحی برج چشمانداز کامل شهر استانبول است به طوری که با گردش در تراسهای آن به صورت همزمان میتوان به تماشای نمایی کامل از تپههای سرسبز شهر، تنگه بسفر، دریای سیاه و بسیاری از بناهای تاریخی استانبول نشست.
منبع:
www.dailysabah.com
www.melares.com
انتهای پیام