توسعه تولید بدون توجه به دانش بنیان بودن محقق نمی شود

مدیر سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاددانشگاهی استان کردستان با بیان اینکه توسعه تولید بدون توجه به دانش بنیان بودن محقق نمی شود گفت: حمایت از شرکت‌های دانش بنیان موجب رونق تولید و اشتغال می‌شود.

مجید آوج در گفت‌و ‌گو با ایسنا از کردستان، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی هر ساله با تعیین عنوان سال وظایف و مأموریت‌های سازمان‌ها، نهادها، ارگان‌ها و ادارات ذیربط را مشخص می‌کنند و براین اساس برنامه‌ریزی‌های لازم برای تحقق این شعار انجام خواهد شد.

وی با اعلام اینکه رهبر معظم سال ۱۴۰۱ را «سال تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» نام‌گذاری فرمودند، بیان کرد: جهاددانشگاهی با توجه به رسالت خود یکی از الگوهای موفق توسعه دانش‌بنیان بوده است که در این راستا می‌تواند نقش اساسی در تحقق شعار سال  داشته باشد.

وی افزود: برای رسیدن به رشد اقتصادی باید به سمت اقتصاد دانش‌بنیان حرکت کرد که در این بخش جهاددانشگاهی تاکنون برنامه‌های مؤثری را به انجام رسانده است.

  آوج با اشاره به اهمیت اقتصاد دانش‌بنیان ادامه داد: اقتصاد دانش بنیان، اقتصادی است که دانش و اطلاعات دارای جایگاه بالاتری نسبت به سرمایه‌های فیزیکی و دارایی‌های نقدی همچون تجهیزات، زمین و… است. و کالاهای دانش بنیان کالاهایی هستند که سرمایه در آنها نه فقط پول و موارد ذکر شده، بلکه نوآوری و ابداعات است و این اهمیت شرکت‌ها و محصولات دانش بنیان را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاددانشگاهی استان کردستان گفت: این سازمان با مراکز نوآوری و شتابدهی، مرکز مشاوره شغلی و خدمات کارآفرینی، باشگاه کارآفرینی و کلینیک کسب و کار در تلاش است تا در بخش توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی جوانان کردستانی نقش مؤثری داشته باشد.

مدیر سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاددانشگاهی استان کردستان با اشاره به اینکه مراکز رشد، نوآوری و شتابدهی بستر شکل‌گیری شرکت‌های نوپا و واحدهای فناور هستند، افزود: مرکز نوآوری و شتابدهی جهاددانشگاهی با هدف شناسایی، جذب و حمایت از جوانان صاحب ایده‌های کسب و کار و ارائه خدمات منتورینگ و استقرار هسته‌ها و واحدهای فناور از شکل‌گیری تا رسیدن به بلوغ فعالیت دارد.

وی بیان کرد: مرکز مشاوره شغلی و خدمات کارآفرینی با رویکرد ارائه مشاوره به کارجویان و تربیت نیروی انسانی متخصص متناسب با نیاز بازار کار نقش خود را در بخش اشتغالزایی استان ایفا می‌کند.

آوج با اشاره به اینکه باشگاه کارآفرینی این سازمان نیز با هدف تقویت مهارت‌های ارتباطی، ایده پردازی و ترویج فرهنگ کارآفرینی برای نوجوانان فعالیت خود را در استان پیگیری خواهد کرد، افزود: در کلینیک کسب و کار نیز مشاوره‌های تخصصی بازاریابی ارائه و عارضه‌یابی واحدهای صنعتی و تولیدی انجام  و راهکارهای بهبود کسب و کار تجویز می‌شود.

وی برگزاری رویدادهای نوین کارآفرینی برای جوانان را از دیگر فعالیت‌های اجرایی سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاددانشگاهی استان کردستان دانست و یادآور شد: با توجه به نامگذاری سال جاری با عنوان «سال تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» جهاددانشگاهی با بهره‌گیری از مراکز یاد شده می‌تواند نقش ارزنده‌ای در تحقق شعار سال داشته باشد.

مدیر ستفا استان کردستان با اشاره به اینکه توسعه تولید بدون توجه به دانش بنیان بودن تولید محقق نخواهد شد، گفت: حمایت از شرکت‌های دانش بنیان موجب رونق تولید و اشتغال می‌شود.

آوج با اشاره به اجرای طرح های اشتغالزایی در استان، عنوان کرد: طرح توسعه مشاغل خانگی با کارفرمایی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی توسط جهاددانشگاهی طی سال‌های گذشته موفق شد برای ۳۰۰۰ نفر در استان زمینه ایجاد اشتغال را فراهم نماید بطوری که در این طرح استعدادیابی، مشاوره، آموزش و اتصال به بازار خدماتی بوده که به متقاضیان ارائه شده است.

وی همچنین به طرح خدمات هدایت شغلی کمیته امداد امام خمینی(ره) استان اشاره و عنوان کرد: در این طرح که در نیمه دوم سال گذشته به کارفرمایی کمیته امداد شروع شده‌، تشکیل پرونده، مشاوره شغلی، طرح نویسی، پیگیری امور بانکی به جهت تخصیص تسهیلات و نظارت بر اجرای طرح های اشتغال؛ خدماتی هست که به مددجویان عزیز تحت پوشش این نهاد ارائه می‌شود. 

آوج در پایان عنوان کرد: جهاددانشگاهی استان با دارا بودن منابع انسانی متخصص و همچنین مراکز متعدد آموزشی، نوآوری و شتابدهی آماده نقش آفرینی در توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی برای جوانان استان است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۵ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۱:۱۷
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1401010501684
  • خبرنگار : 50274

برچسب‌ها