به گزارش ایسنا، اوایل دهه ۹۰ بود که با پیگیریهای فرماندههان وقت نیروی انتظامی، پلیس افتخاری به طور قانونی وارد چرخه تامین نظم و امنیت شد، طرحی که هدف از آن جلب مشارکت مردم در تامین امنیت و البته محول کردن برخی از ماموریتهای سادهتر پلیس به این نیروها بود. این یگان در این سالها فعالیتهای مختلفی داشت و اعضای آن در انجام ماموریتهای مختلف پلیس در کنار ماموران و پرسنل رسمی فعالیت داشتند، اما تقریبا از زمان شیوع کرونا، نقش پلیسهای افتخاری دستکم در بازخوردهای رسانهای کاهش پیدا کرد.
ماموریتهای پلیس افتخاری چیست؟
پلیس افتخاری از آن طرحهایی بود که خبر راه اندازی آن به سرعت فراگیر شد و پس از اخذ مجوز از سوی ستاد کل نیروهای مسلح نیز وارد فاز عملیاتی شد. سردار اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده وقت نیروی انتظامی درباره آن گفته بود که پلیس بنا دارد تا از ظرفیت پلیس های افتخاری در دو بخش اقدامات فرهنگی و پلیسی استفاده کند و این نیروها میتوانند تحت عنوان فرهنگیاران پلیس، بازرسان نامحسوس، حضور در مرزبانی، یگان ویژه، کلانتریها و ... فعالیت کنند.»
این پلیسها البته سلاح و امکانات یک مامور پلیس را دریافت نمیکنند اما لباس فرم و تجهیزات اولیه برای این افراد پیشبینی شده و داوطلبان در آن پس از طی مراحل گزینش رسما فعالیت خود را آغاز میکنند. همچنین بنابر اظهارات فرماندهان وقت پلیس مواردی چون رسیدگی به پروندهها و ... در ماموریتهای پلیس افتخاری قرار ندارد و آنان را عمدتا از طریق گشتزنی در سطح محلات به پلیس کمک خواهند کرد.
پلیس افتخاری تعطیل شده است؟
کم شدن اخبار مرتبط با پلیسهای افتخاری این شائبه را ایجاد کرده که شاید این یگان که کمتر از ۱۰ سال از عمر آن میگذرد، تعطیل شده است. موضوعی که از رییس پلیس پیشگیری تهران بزرگ مورد پرسش قرار گرفت و البته صراحتا تعطیلی آن رد شد. سرهنگ جلیل موقوفهای در گفتوگو با ایسنا درباره فعالیت پلیسهای افتخاری اظهارکرد: پلیسهای افتخاری همچنان حضور داشته و فعالند، حالا ممکن است که چندان در رسانهها نامی از آنان برده نشود، اما این پلیس فعال است و در تامین نظم و امنیت مشارکت دارد.
وی با بیان اینکه اخیرا نیز در ماموریتهای مختلف از جمله طرح نوروز و چهارشنبه سوری از ظرفیت پلیسهای افتخاری نیز بهرهگرفته شد، گفت: آن دسته از ماموران پلیس افتخاری که مورد تایید قرارگرفتهاند در ماموریتها مورد استفاده قرار میگیرند.
رییس پلیس پیشگیری تهران بزرگ درباره اینکه آیا همچنان جذب در پلیس افتخاری وجود دارد و چطور میتوان جذب پلیس افتخاری شد نیز گفت: جذب وجود دارد و متقاضیان باید به کلانتریهای محل سکونت خود مراجعه و یکسری فرم را تکمیل کنند. سوابق این افراد مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تایید تحت آموزشهای اولیه قرار میگیرند.
موقوفهای درباره آموزش به پلیسهای افتخاری نیز گفت:آموزش پلیسهای افتخاری با پلیس پیشگیری است و یکسری از اصول و مبانی اولیه به آنان آموزش داده میشود.
انتهای پیام