مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان:

سند شجره طیبه در لرستان ایجاد می‌شود

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: سندی تحت عنوان شجره طیبه تدوین شده است که باید در استان نهادینه شود و براساس آن از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۱۴ به نام هر شهید هرساله ۱۰۰۰ نهال کاشت شود.

شیرزاد نجفی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: منابع‌طبیعی به عنوان یک دستگاه حاکمیتی در سطح کشور، حفاظت و صیانت و توسعه منابع‌طبیعی و عرصه‌های جنگلی استان را برعهده دارد.

وی با بیان اینکه ۷۵ درصد مساحت لرستان، منابع طبیعی است، افزود: از مجموع بیش از ۲.۸ میلیون هکتار از مساحت لرستان ۲.۲ میلیون هکتار مربوط به منابع طبیعی بوده که براین اساس ۱.۲میلیون هکتار جنگل و ۸۰۰ هزار هکتار مرتع است که نگهداری و حفاظت از طاقت‌فرساست.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: در پیشگیری از کوچ عشایر همکاران منابع‌طبیعی از فروردین ماه تا نیمه اردیبهشت درگیر کار هستند و هنوز این کار تمام نشده درگیر موضوع حریق و اطفای آن می‌شوند، پرسنل در بحث حفاظت همیشه درگیر و مشغول به کار هستند.

نجفی با بیان اینکه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در سال ۱۴۰۰ انجام داد، برنامه مدونی را برای سازمان در نظر گرفتند تا کارها براساس برنامه‌ریزی انجام شوند، گفت: براساس شعار سال " تولید، مانع‌زدایی و اشتغالزایی" شعاری برای منابع طبیعی تعریف شد که براساس آن ۱۴ پروژه شاخص را باید انجام می‌دادیم که یکی از آنها طرح پویش جنگل‌کاری بوده که براساس آن کاشت هزار نهال برای هر شهید در کشور است.

وی با بیان اینکه سندی تحت عنوان شجره طیبه تدوین شده که باید در لرستان نهادینه شود، ادامه داد: براین اساس از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۱۴ به نام هر شهید هرساله ۱۰۰۰ نهال کاشت شود یعنی با وجود تعداد شهدای لرستان باید در این مدت ۱۴ سال، بیش از ۶ میلیون و ۵۳۴ هزار اصله نهال در استان کاشت شود.

گونه‌ها متناسب با اقلیم و شرایط آب و هوایی هر منطقه کاشت می‌شود

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با اشاره به اینکه مجوز کاشت دو میلیون اصله نهال در کشور به زودی ابلاغ خواهد شد که سهم لرستان نیز خوب است تا امسال بتوانیم آنها را تولید و هرسال متناسب با آنچه در نظر گرفته شده نهال‌ها را کاشت کنیم، عنوان کرد: این کار در پارک‌های جنگلی، پادگان‌ها، مدارس، معابر و نهالستان‌های منابع طبیعی استان شدنی است.

نجفی اظهار کرد: مقدمات این کار فراهم شده و دبیرخانه آن در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان، تشکیل شده و معاون عمرانی استانداری و استاندار لرستان نیز به طور جدی پیگیر این موضوع هستند. تا به انجام برسد.

وی گفت: این نهال‌های شامل گونه‌های مثمر و غیرمثمر است، زراعت چوب، بنه، بلوط، زالزالک، صنوبر و اکالیپتوس و ... هستند و گونه‌ها متناسب با اقلیم و شرایط آب و هوایی آن منطقه کاشت می‌شود.

 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان بیان کرد: در هر هکتار ۱۰۰ یا ۲۰۰ اصله نهال کاشته شود و با کاشت شش میلیون اصله نهال حداقل هزار هکتار به مجموع جنگل‌های استان اضافه خواهد شد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۰:۰۶
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1400122620717
  • خبرنگار : 50177