رئیس کل دادگستری استان کرمان:

زندان همیشه پاسخگو نیست/ لزوم استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس

رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: باید به این باور برسیم که مجازات زندان همیشه پاسخگو نیست و گاهی به دیگر معضلات اجتماعی هم منجر می‌شود بنابراین باید از جایگزین‌های مجازات حبس بیشتر استفاده کرد.

یدالله موحد در نشست مطبوعاتی با موضوع پیشگیری از وقوع جرم در رابطه با اهم اقدامات استان در این حوزه بیان کرد: اقدامات پیشگیرانه و فرهنگی در دراز مدت پاسخش نصیب جامعه خواهد شد.
وی افزود: برنامه‌هایی که در این حوزه اجرا می‌شود بر اساس نظر کارشناسان مبنی بر اثربخش بودن آن‌ها است؛ شورای پیشگیری از وقوع جرم کل استان ۲۰۵ جلسه در سال جاری برگزار کرده است.
موحد ادامه داد: یکی از اقدامات خوبی که در سال ۱۴۰۰ انجام شد برگزاری ۳۹۳ دوره آموزشی پیرامون مسائل اجتماعی است؛ همچنین دو همایش در زرند و بم با موضوع مانع‌زدایی از فعالیت‌های اقتصادی داشتیم که با استقبال خوبی هم روبه‌رو شد.
وی در خصوص محله شهید همت اضافه کرد: اقدامات بسیار خوبی در همه حوزه‌ها در این محله انجام شده و در حال انجام است؛ ۸۰ هکتار از اراضی دولتی در این محله سامان‌دهی شد تا به مسکن ملی اختصاص یابد.
موحد همچنین به ایجاد پایگاه پیشگیری در محله ۱۴ معصوم اشاره کرد و گفت: در سال جاری طرح پیشگیری خوبی در برخی شهرستان‌های استان تحت عنوان پیشگیری از محصولات پسته‌ای و باغی در برخی شهرستان‌ها انجام شد که بسیار مؤثر بود و سرقت پسته به حداقل رسید و امیدواریم سال آینده بتوانیم در سطح استان انجام دهیم.
وی در رابطه با سامانه "ساما" توضیح داد: این سامانه یک سامانه بانک اطلاعاتی در خصوص مجرمین سابقه‌دار و خطرناک است که مشخصاتشان در این سامانه ثبت شده تا به کنترل آن‌ها و برقراری آرامش عمومی کمک شود.
موحد همچنین به بررسی سیمای استان توسط شورای پیشگیری از وقوع جرم اشاره کرد و گفت: یکی از دغدغه‌های استان کرمان فعالیت‌های کارگاه‌های ضایعاتی غیرمجاز است که در حال دست‌یابی به پیشرفت خوب و ساماندهی این کارگاه‌ها هستیم تا از خرید و فروش اموال مسروقه هم جلوگیری شود.
وی اضافه کرد: در این راستا ۳۶۰ کارگاه پلمب و ۹۸ مورد تعهد تخلیه شده و ۲۲۸ فقره پرونده هم در مورد این کارکاه‌ها تشکیل شده است.
موحد افزود: برگزاری تجمع سران طوایف، تولید ۲۰۵ محتوای پیشگیری، طرح اورژانس قضایی، تأسیس ۷۰ مرکز مشاوره، ۱۰۰ دوره آموزشی زوجین متقاضیان طلاق، حضور مشاور در مراکز محاکم اطفال و نوجوانان (بالغین زیر ۱۸ سال)، راه‌اندازی چندین مرکز مهر خانواده (برای ملاقات فرزند)، جشنواره جایگزین‌های مجازات حبس و ... از دیگر اقدامات حوزه پیشگیری از وقوع جرم است.
وی با اشاره به موضوع جایگزین‌های مجازات حبس توضیح داد: یکی از مشکلاتی که جامعه ما به خصوص در استان کرمان با آن مواجه است جمعیت زیاد زندانیان است؛ باید به این باور برسیم که مجازات زندان همیشه پاسخگو نیست و گاهی به دیگر معضلات اجتماعی هم منجر می‌شود بنابراین باید از جایگزین‌های مجازات حبس بیشتر استفاده کرد.
موحد تأکید کرد: شکات در این موارد مقاومت می‌کنند که این موضوع نیاز به فرهنگسازی دارد.
وی عنوان کرد: به کارگیری ظرفیت سران طوایف، علما و متنفذین برای کاهش جرائم خشن بود که بسیار مؤثر بوده است و منجر به کاهش این جرائم به خصوص قتل شده است.
موحد با اشاره به برگزاری کارگاهی برای قضات رسیدگی‌کننده به پرونده‌های اطفال و نوجوانان با همکاری یونیسف برای حمایت از حقوق این قشر تصریح کرد: همچنین ۱۰ تفاهم‌نامه با سازمان‌های مرتبط در حوزه پیشگیری از وقوع جرم بسته شده است.
وی با بیان اینکه ۱۰ نقطه خطرپذیر استان کرمان شناسایی شده گفت: همچنین برگزاری دوره آموزشی مهاجر برای آموزش سبک زندگی به ۲۲۰ نفر از بهبودیافتگان اعتیاد نیز از دیگر اقدامات مهم این حوزه است.
انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۹:۳۷
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1400122318022
  • خبرنگار :