به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مؤسسه کشوری مهد قرآن در این آئین، از ۷۹ نخبه قرآنی حافظ کل قبول شده در مرحله کشوری آزمون حفظ کل تجلیل شد .
سید محمود چاوشی مدیر عامل مؤسسه مهد قرآن در این آیین گفت: برای دومین سال در کشور با توجه به شیوع ویروس کرونا و شرایط دشوار بیماری و مشکلات اقتصادی این رخداد مهم قرآنی برگزار شد.
وی یادآور شد: در مرحله مقدماتی (استانی) سیزدهمین دوره آزمون ترنم وحی ۲۱۷ حافظ کل از مهد قرآن استانهای تهران ، قزوین ، یزد ، خراسان رضوی ، مازندران ، خوزستان ، مرکزی ، اصفهان ، کرمان ، سمنان ، قم ، گیلان و فارس شرکت کردند که از این تعداد ۱۲۲ نفر به مرحله کشوری راه پیدا کردند .
چاوشی افزود: در مرحله کشوری آزمون حفظ کل “ترنم وحی” تعداد ۷۹ قرآن آموز توانستند حد نصاب قبولی را کسب کنند و به دلیل وضعیت کرونا در کشور هدایا و مدارک حافظان کل به مدیران شعب و کانونها که در مراسم اختتامیه شرکت داشتند تحویل خواهد شد .
وی بیان کرد : شعب و کانون های مؤسسه مهد قرآن در زمینه برگزاری مراحل مقدماتی و نهایی آزمون ترنم وحی و تعداد شرکت کنندگان و قبول شدگان مورد ارزیابی قرار گرفته اند که در مراسم از مدیران نیز تقدیر ویژه بعمل میآید .
چاوشی گفت که از ۱۳ استان شرکت کننده در این دوره به ترتیب استانهای قزوین با مدیریت پرویز خوش پنجه ، استان تهران با مدیریت جواد فومنی الحائری و استان یزد با مدیریت حجتالاسلام والمسلمین مطهریان رتبههای اول تا سوم دفاتر استانی را کسب کردند و مهد قرآن شهرستانهای کاشمر با مدیریت دکتر زهرا عاصمی و مهدقرآن شهرستان بهشهر با مدیریت محمد حسن برفامی رتبههای اول و دوم را در بین شهرستانها ، به خود اختصاص دادند. به سایر مدیران حاضر در مراسم اختتامیه هدیه نقدی تقدیم گردید .
وی با اشاره به فعالیتهای آموزشی شعب و کانونهای مهد قرآن سراسر کشور افزود : در کنار آموزش حفظ قرآن به عترت نیز توجه میشود تا همراه با حفظ ، معارف اهل بیت علیهم السلام و همواره عدم تربیت تک بعدی حافظان از سوی هیأت علمی مورد تأکید است که برنامههای آموزشی نیز در این زمینه تهیه شده و در اختیار اساتید و مربیان قرار میگیرد .
چاوشی با اشاره به فعالیت ۱۴۳ شعبه و کانون مهد قرآن در ۲۰ استان تأکید کرد که در نظر داریم در سال ۱۴۰۱ همایش علمی ، تخصصی و مدیریتی برای مدیران با رویکرد آشنایی و بازآموزی شیوه نوین آموزشی با عنوان “آموزش جامع قرآن کریم” را برگزار کنیم.از دیگر برنامههای مؤسسه مهد قرآن تشکیل مجمع حافظان کل عضو مهد قرآن با عنوان “بنیاد استاد شهریار پرهیزکار“ است . مؤسسه مهد قرآن تا کنون و طی ۲۹ سال فعالیت نزدیک به ۴۰۰۰ حافظ کل قرآن تربیت کرده است .
مدیر مؤسسه مهد قرآن با اشاره به اینکه استاد پرهیزکار چهره ملی و شناخته شده از سوی مردم کشورمان است و روش آموزشی حفاظ عضو این مؤسسه در سراسر کشور سبک و تقلید از ایشان است، گفت مقدمات تشکیل بنیاد استاد شهریار پرهیزکار برای سازمان دهی حفاظ کل آماده شده که در سال ۱۴۰۱ آغاز به کار میکند .
در ادامه مراسم، حجت الاسلام والمسلمین نوری شاهرودی عضو هیأت امناء مهد قرآن و پژوهشگر قرآنی ضمن تبریک به خانوادههایی که فرزندان حافظ قرآن تربیت کرده اند گفت هیچ کاری بهتر از تربیت قرآنی نیست و حجت الاسلام فومنی بعنوان مؤسس مهد قرآن باید به خود ببالد که توانسته چنین نخبههای قرآنی را تربیت کند که نه فقط در کشور بلکه در دنیا افتخار آفرین هستند .
وی به روایات متعدد جهت تربیت حافظان قرآن و تکریم قرآنیان اشاره کرد و افزود : به اندازه آیات الهی در بهشت درجه وجود دارد که هر چه بیشتر در آیات الهی غور کرده باشید از این درجات بهره مند میشوید بنا بر این روایات هر که قاری و حافظ قرآن را دوست بدارد ولایت خدا را دوست دارد .
در بخش دیگری از مراسم، دکتر منوچهر متکی نائب رئیس هیأت امناء مؤسسه مهد قرآن گفت:علی رغم فراز و فرودهایی که وجود داشت ، مؤسسه مهد قرآن با اجتناب از فضاهای جریانی و حزبی ، توانست توجه دولتهای مختلف را با گرایش های مختلف به اهمیت کار قرآنی جذب و جلب کند.
متکی به خاطره دیدار با مراجع تقلید عظام از جمله آیتالله افی گلپایگانی (ره) اشاره کرد و گفت : ایشان در آن دیدار از فعالیت مهد قرآن برای آوردن آموزههای قرآن به زندگی فردی و اجتماعی مردم به برکت انقلاب ، قدردانی نمودند و شکر گزار خداوند بودند .
حسن ختام این آئین، تجلیل از حافظان کل و مدیران مهد قرآن استانها و شهرستانهای برتر در سیزدهمین دوره آزمون سراسری حفظ کل قرآن “ترنم وحی” ، و معرفی کم سن ترین و پیشکسوت ترین قبول شده این دوره در آزمون بود .
انتهای پیام