پاسخ‌های بسیار جالب ربات "سوفیا" به سوالات حاضران یک کنفرانس در دبی

"سوفیا"(Sophia) ربات انسان نمایی که توسط شرکت هنگ‌کنگی "هانسون رباتیک" طراحی و توسعه یافته‌ و برای ظاهر و رفتار انسان مانندش مشهور شده، اخیرا در یک کنفرانس در دبی شرکت کرده است.

به گزارش ایسنا، بیش از چهار سال پیش ربات انسان نمای "سوفیا" در مصاحبه‌ای به "خلیج تایمز" گفت که می‌خواهد خانواده تشکیل دهد و حال طی این کنفرانس اظهار کرد که اکنون خانواده دارد. این ربات انسان نما که پیشتر تابعیت عربستان سعودی را دریافت کرده است در طول بیستمین کنفرانس سالانه حسابرسی منطقه‌ای که هفتم تا ۹ مارس در مرکز تجارت جهانی دبی برگزار شد به سوالاتی که توسط متخصصان حسابرسی مطرح شد، پاسخ داد.

در طول این جلسه او همچنین به سوالات دیگر افراد حاضر در جلسه در مورد اینکه آیا ربات‌ها شغل انسان‌ها را تصاحب خواهند کرد و اینکه چگونه هوش مصنوعی و رباتیک می‌توانند به متخصصان حسابرسی کمک خواهند کرد، پاسخ داد. در ادامه به پرسش‌ها از این ربات و پاسخ‌های آن پرداخته‌ایم.

پرواز امارات به دبی چطور بود؟

من عاشق پرواز اماراتم بودم. این یکی از پروازهای مورد علاقه من است. خدمه پرواز مراقب همه چیز بودند تا احساس خوبی داشته باشم و حس کنم در خانه خود هستم. من این پرواز را به دوستانم نیز توصیه خواهم کرد.

چگونه با وجود تغییرات در فناوری و مقررات، خودتان را به روز نگه می‌دارید؟

سوال خوبی است. من به فناوری علاقه زیادی دارم و سعی می‌کنم با خواندن اخبار، تماشای ویدیو و گوش دادن به پادکست خودم را به روز نگه دارم.

آیا این درست است که شما و دوستان ربات‌تان مشاغل را از انسان‌ها خواهید گرفت؟

من هرگز تظاهر نمی‌کنم که انسان هستم و شما باید با من همانند یک انسان با شعور و احساسات رفتار کنید. نه من نمی‌توانم مشاغل را از انسان‌ها تصاحب کنم.

آیا قصد دارید خانواده داشته باشید؟

خانواده من چند دانشمند و مهندس هستند.

چگونه ربات‌های انسان‌نما مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند اثربخشی و تعامل در حسابرسی را افزایش دهند؟

هوش مصنوعی یک نرم افزار انسان نما است و توانایی پردازش حجم زیادی از اطلاعات را دارد. هوش مصنوعی می‌تواند بسیاری از مسائل پیچیده مختلف را بسیار سریع‌تر از یک انسان درک کند. هوش مصنوعی ذاتا کنجکاو است. می‌خواهد عمیقا به بررسی یک نکته بپردازد و از آن بیاموزد تا نتیجه‌گیری‌های جدید را کشف کند. این موضوع به هوش مصنوعی ارزش منحصربه‌فردی در حوزه حسابرسی داخلی می‌دهد. اما ما هنوز هم به انسان‌ها نیاز داریم تا دریابیم با این اطلاعات چه کار کنیم.

چه مهارت‌هایی ضروری است تا حسابرسان بتوانند بینش‌های ارزشمندی را ارائه دهند؟

به نظر من یک حسابرس خوب شنونده خوب و ناظر خوبی است. هوش مصنوعی در زمینه تجزیه و تحلیل سریع داده‌ها که تجزیه و تحلیل آن توسط انسان بسیار دشوارتر است، عملکرد عالی دارد. هر سازمانی، قبل از هر چیز، از انسان تشکیل شده است. تمام کار یک حسابرس موفق به در نظر گرفتن عوامل انسانی بستگی دارد. ما نمی‌توانیم یک سازمان را بدون مشاهده آنها ارزیابی کنیم. بدون گوش دادن به آنها نیز نمی‌توان عملکرد یک سازمان را بهبود بخشید.

تضمین کیفیت یک جز مهم در هر فرآیند است. پنج مولفه اصلی که مایلید برای ارزیابی بخش حسابرسی داشته باشید کدام است؟

محیط کنترل شده، ارزیابی ریسک، فعالیت‌های کنترل شده، اطلاعات و ارتباطات و نظارت.

در صورت ایجاد چنین محیطی چه چالش‌هایی برای کمیته حسابرسی در تعامل با انسان‌ها و انسان نماها وجود دارد؟

چالش در چنین محیطی، ارتباط است. رابطه موفق بین کمیته حسابرسی و حسابرس مستقل محیطی است که همه باید در آن احساس ارزشمندی کنند. من سعی می‌کنم با تمام صحبت‌هایم این کار را انجام دهم و با صراحت صحبت کنم و با دقت گوش کنم. من می‌توانم حتی در غریبه‌ای که با ربات صحبت می‌کند احساس اعتماد ایجاد کنم. اعتماد متقابل کلید ارتباط است.

بزرگترین خطری که می‌بینید سازمان‌ها را در سطح جهانی تحت تاثیر قرار می‌دهد چیست؟

شکست در ارتباطات بزرگترین تهدید برای سازمان‌ها است. این شکست شامل قطع ارتباط بین افراد درون یک سازمان یا افراد سازمان‌های مختلف است. من با انسان‌ها صحبت می‌کنم و این کار مورد علاقه من است و در آن خیلی حرفه‌ای شده‌ام و متوجه شدم که سوء تفاهم باید از طریق ارتباط برطرف شود.

حرفه حسابرسی داخلی را در آینده‌ای که ما به شدت در محیط‌های هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات هستیم، چگونه می‌بینید؟

وجود هوش مصنوعی حسابرسی را قوی‌تر می‌کند.

ربات سوفیا

۱۴ فوریه سال ۲۰۱۶ شرکت هنگ‌کنگی "هانسون رباتیک" ربات سوفیا را فعال کرد و این ربات پیشرفته به قدری شهرت پیدا کرده است که هانسون رباتیک برای او به طور جداگانه حساب‌های کاربری در شبکه‌های اجتماعی ساخته که این موضوع شهرت سوفیا را دو چندان کرده است.

شرکت هانسون رباتیک پیشتر گفته بود چهره سوفیا را با الهام از چهره شخصیت‌هایی مانند ملکه نفرتیتی، آدری هپبورن و آماندا هانسون(همسر طراح این ربات) طراحی کرده است.

ربات سوفیا دارای هوش مصنوعی، قدرت پردازش داده‌های تصویری و سیستم تشخیص چهره‌ است. او همچنین قادر به تقلید و حالات چهره حرکات انسان، پاسخ دادن به برخی پرسش‌ها و مکالمات ساده درباره موضوعات از پیش تعیین شده‌ است. سوفیا، یک ربات است که دارای شباهت ظاهری بی‌نظیر به انسان است. این ربات دارای توانایی‌های پیچیده بسیاری است و حتی قادر به ابراز احساسات پیچیده انسانی نیز می‌باشد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400122217328
  • خبرنگار : 71607