سید قاسم ناظمی عصر پنجشنبه، ۱۹ اسفندماه در نشست خبری، با اشاره به برگزاری برنامههای هفته بزرگداشت حکیم نظامی از ۲۱ تا ۲۷ اسفندماه در سراسر کشور، اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه نگارههای نظامی با حضور وزیر در مجتمع سینمایی، نمایشگاه خصوصی نسخ خطی نظامی، نشست ادبی و جشنواره نیایش و تحمیدیه، همایش علمی نظامی با مشارکت موسسه نظامی و همایش معرفی نظامی پژوهان خارجی از جمله برنامههای شاخص گرامیداشت این هفته در تبریز است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: با توجه به اینکه سالروز بزرگداشت پروین اعتصامی مصادف با این هفته است، در روز دوشنبه ۲۲ اسفندماه برنامهی بزرگداشت مشترک پروین اعتصامی و نظامی گنجوی به همراه اساتید دانشگاهی برگزار میشود.
وی ادامه داد: همزمان با تبریز در سایر شهرستانهایی که نمایندگی فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت میکنند نیز برنامههای شاخصی برگزار خواهد شد.
ناظمی با بیان اینکه آثار نظامی گنجوی به زبان فارسی بوده و برگرفته از فرهنگ ایرانی اسلامی است، افزود: نظامی یکی از پنج شاعر بزرگ ایران محسوب میشود که در داستان سرایی رقیب ندارد.
وی گفت: نگارههای خمسه نظامی شهرت جهانی دارد و ما در راستای معرفی این نگارههای ارزشمند، نمایشگاه نگارههای نظامی را متشکل از ۱۰۰ قطعه اثر (آثاری که به دلیل حساسیت و وجود تعدادی از آنها در موزههای خارج از کشور تنها نسخه چاپی آنها تهیه شده است) از روز شنبه در مجتمع سینمایی به نمایش درمیآید.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه کشورهای تازه تاسیس دنیا به دنبال هویت یابی و هویت سازی هستند، گفت: یک ملت بدون هویت و ریشههای تاریخی نمیتواند حرفی برای گفتن در مجامع بین المللی داشته باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با اشاره به حضور بزرگان و فرهیختگان اهل شعر، ادب، فلسفه و ... در جغرافیای ایران فرهنگی، افزود: هر یک از این بزرگان، سرمایه اجتماعی یک ملت و کشور هستند.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه امروز جغرافیای قدیم ایران دیگر وجود ندارد اما مردم این خطه آنقدر پای ارزشها و فرهنگ خود ماندهاند که امروز فرصتی ایجاد شده تا به جای استفاده از خشونت و اسلحه بتوانیم با زبان فرهنگ با دنیا ارتباط داشته باشیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: برخی از شخصیتهای فرهیخته و برجسته تاریخ و فرهنگ ایران تنها مختص به جغرافیای خود نشده و این شخصیتها را با کشورهای دیگر مشترک هستیم. از جمله آنها میتوان به رودکی، نظامی، مولوی، بیدل دهلوی و ... اشاره کرد که هر یک سرمایههای مشترک معنوی جهانی هستند.
وی افرود: این شخصیتهای مشترک به همراه سایر برجستگان دنیا، سرمایههایی متعلق به بشریت هستند و ما افتخار داریم که این سرمایههای بشری در وطن ما نیز رشد یافتهاند.
وی با اشاره به تاریخ درخشان فرهنگ تبریز، ادامه داد: در هیچ کجای دنیا نمیتوان قبرستانی را یافت که در آن نزدیک به ۴۰۰ شاعر، عارف و حکیم آرمیده باشند اما مقبرالشعرای ما اینچنین است. قبرستانهای دیگری چون مقبرالعرفا و مقبرالوزرا نیز از دیگر قبرستانهای معروف شهر تبریز هستند.
انتهای پیام