امیر تقیزاده روز پنجشنبه، ۱۹ اسفند، در نشست خبری که بهمناسبت هفته جوان برگزار شد، اظهار کرد: اقدامات و برنامه ریزی برای برگزاری هفتهی جوان از مهرماه سالجاری و با آغاز بهکار دبیرخانهی ستاد هفتهی جوان با حضور مدیرکل ورزش و جوانان استان و سایر مسئولین ذیربط آغاز شدهاست و همچنین سایتی تحت عنوان جوان برتر راهاندازی شد تا از طریق این سایت بتوانیم جوانان را در حوزههای مختلف مشارکت دهیم.
وی ادامه داد: جوانان از طریق این سایت در حوزههای مختلف در یک رقابت همتراز قرار میگیرند و اطلاعات خود را بارگذاری کرده و در هفتهی جوان بهعنوان الگوی جوانان در حوزههای مختلف معرفی میشوند.
وی در تشریح عناوین هفته جوان نیز گفت: روز ۲۱ اسفند «جوان ایرانی، ایران آینده و راهبران گام دوم انقلاب»، روز ۲۲ اسفند «جوان ایرانی، جهاد تبیین و دستاوردهای انقلاب»، روز ۲۳ اسفند «جوان ایرانی، امید به آینده و نسل ما میتوانیم»، روز ۲۴ اسفند «جوان ایرانی، حکمرانی نوین و مشارکت اجتماعی»، روز ۲۵ اسفند «جوان ایرانی، خانوادهی پایدار و زندگی سالم»، روز ۲۶ اسفند «جوان ایرانی، مطالبه گری و مسئولیت اجتماعی»، روز ۲۷ اسفند «جوان ایرانی، هویت و مهدویت» نامگذاری شده است.
معاون فرهنگی و امور جوانان ادارهی کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی تاکید کرد: تمام تلاش ما در هفتهی جوان معرفی عدهای از جوانان بهعنوان الگو است تا از این طریق به استعدادهای این جوانان در حوزههای مختلف بها دهیم و در کنار این موضوع برای اینکه تجارب پیشکسوتان را نیز در اختیار جوانان قرار دهیم، اولین برنامهی هفتهی جوان را به طرح «سالمندان امروز، تجربههای دیروز» اختصاص داده ایم که در قالب این طرح جوانان در خانهی سالمندان حاضر شده و با سالمندان عزیز دیدار خواهند کرد.
وی افزود: دیدار با اعضای سازمانهای مردم نهاد یکی دیگر از برنامههای هفته جوان است چراکه بعضی از این سمنها بدون هیچ چشم داشتی به اندازهی یک دستگاه اجرایی در ایام شیوع ویروس کرونا فعالیت کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری ششمین جشنوارهی جوان سرباز از دیگر برنامههای این هفته است که ۱۵ سرباز بهعنوان جوانان برتر معرفی خواهند شد و یک سرباز نیز از میان این ۱۵ سرباز به جشنوارهی حضرت علی اکبر(ع) معرفی خواهد شد که مراسم تجلیل این جشنواره را امسال برای ارج نهادن به دو شهید خلبان حادثه اخیر در پایگاه شهید فکوری برگزار خواهیم کرد تا از خانوادهی این دو شهید نیز تجلیل شود.
تقیزاده یادآور شد: تمام تلاش ما در جشنوارهی حضرت علی اکبر(ع) این است که شاخص ترین افراد در حوزههای مختلف معرفی شوند و در این راستا چندین جلسه با دستگاههای متولی امر برای بررسی شاخصها برگزار کرده ایم و از دستگاههای متولی خواسته ایم تا هرکدام داور مربوط به هر حوزه را معرفی کنند و لذا ما هیچ نقشی در امر داوری نداریم و بهعنوان مثال بنیاد نخبگان داور حوزهی پژوهشی و اختراعات است.
وی افزود: در حوزه سلامت بنا به تصمیم دانشگاه علوم پزشکی خانوادهی دو شهید مدافع سلامت، در بحث ورزش دو قهرمان ورزشی، ۲ سازمان مردم نهاد از میان ۲۸۸ سمن، جوان با توانمندی خاص از سوی بهزیستی، جوان سرباز از طریق جشنواره سرباز جوان، جوان بسیجی از سوی سپاه عاشورا، دانش آموز از سوی آموزش و پرورش، جوان منطقهی محروم از سوی کمیته امداد، جوان مروج کتابخوانی از سوی نهاد کتابخانههای عمومی استان، جوان فعال قرآنی از سوی اداره کل اوقاف استان، جوان مروج فرهنگ اسلامی از سوی تبلیغات اسلامی، جوان فعال در امور روستایی از سوی اداره امور روستایی و عشایری استانداری و جوانان عرصه رسانه، هنر و موسیقی نیز از سوی اداره کل ارشاد معرفی خواهند شد.
معاون فرهنگی و امور جوانان ادارهی کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی همچنین گفت: چهار سند ملی در حوزه جوانان در حوزه اوقات فراغت، سلامت، مسکن و هویت جوانان از طریق چهار دانشگاه تبریز، شهید مدنی آذربایجان، محقق اردبیلی و شهید بهشتی تهران تدوین شده که به همراه کتاب نام آوران ورزش استان بعد از انقلاب در این هفته رونمایی خواهد شد.
وی افزود: یکی دیگر از برنامههای این هفته تجلیل از دانشجویان جوانی است که در مراکز واکسیناسیون در امر تزریق واکسن خدمت میکنند.
تقیزاده در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص سازمانهای مردم نهاد استان نیز گفت: تا سال ۱۳۹۲ تنها ۱۱ سازمان مردم نهاد در استان فعال بود اما اکنون ۲۸۸ سازمان مردم نهاد در استان در حال فعالیت است و بالغ بر ۲۳ هزار جوان بهصورت مستقیم و بیش از ۱۰۰ هزار نفر بهصورت غیر مستقیم در فعالیتهای خیرخواهانه و داوطلبانه مشارکت دارند.
وی ادامه داد: آذربایجان شرقی دارای رتبهی اول کشوری در حوزهی تعداد سازمانهای مردم نهاد است و دلیل اینکه ما بر افزایش تعداد سازمانهای مردم نهاد اصرار داریم این است که یکی از پارامترهای شادی مردم، مشارکت آنها در امور خیریه و کمک به همنوعان خود است که این احساس شادی با چیز دیگری قابل قیاس نیست.
معاون فرهنگی و امور جوانان ادارهی کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: تا سال ۱۴۰۰ از ۳۱۵ طرح سازمانهای مردم نهاد با اعتبار یک میلیارد و ۳۳۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان حمایت و ۱۶۰ کارگاه توانمند سازی با اعتبار ۵۰۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای سازمانهای مردم نهاد برگزار شده است.
وی در خصوص ستاد ساماندهی جوانان نیز گفت: در سالهای قبل تصویب شده بود که هر سال ۱۰ جلسهی ستاد جوانان به ریاست استاندار برگزار شود که با توجه به حجم فعالیتها و اینکه بتوانیم برنامهها و اهداف را محقق کنیم، تصویب شد که در طول سال شش جلسه برگزار شود و در همین راستا در سال ۱۳۹۶، ۱۱ جلسه، در سال ۱۳۹۷، ۱۰ جلسه، در سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ شش جلسه و در سال جاری نیز تاکنون سه جلسه با حضور استاندار برگزار شده است که یک جلسه نیز تا پایان سال برگزار خواهیم کرد.
تقیزاده افزود: در شهرستانها نیز در سال ۱۳۹۶، ۱۵۲ جلسه، در سال ۱۳۹۷، ۱۶۸ جلسه، در سال ۱۳۹۹، ۸۷ جلسه و در سال ۱۴۰۰ نیز تاکنون ۹۶ جلسهی ستاد جوانان با حضور فرمانداران شهرستانها برگزار شده است.
وی در خصوص طرح «دستیاران جوان» خاطرنشان کرد: هدف ما این بود که جوانان فرصت حضور در دستگاههای اجرایی استان را پیدا کرده و با کارایی و عملکرد دستگاههای اجرایی استان آشنا شوند و در کنار این موضوع، تصویب کرده ایم که در هرجلسهی ستاد جوانان، سه جوان در حوزههای مختلف در این جلسات حاضر شوند که تاکنون ۷۹ حکم برای جوانان در قالب این طرح صادر شده است.
معاون فرهنگی و امور جوانان ادارهی کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی تاکید کرد: مخاطب اصلی بیانیهی گام دوم انقلاب جوانان بود که رهبر انقلاب در قالب این بیانیه، جهاد تبیین را نیز مطرح کرده بودند و در این راستا و برای اینکه جوانان عزیز بتوانند به عمق فرمایشات رهبر معظم انقلاب پی ببرند، کتاب کاری با مشارکت اتحادیهی انجمنهای اسلامی دانش آموزان تدوین و در اختیار ۳۲۰ جوان قرار داده شد.
وی ادامه داد: یکی از رسالتهای مهم در حوزهی جوانان برگزاری کارگاههای آموزش قبل از ازدواج است که در سال ۱۳۹۶، ۲۱۲ کارگاه، در سال ۱۳۹۷، ۵۵۲ کارگاه، در سال ۱۳۹۸، ۳۴۱ کارگاه، در سال ۱۳۹۹، ۳۵۷ کارگاه و در سال ۱۴۰۰ نیز تاکنون ۴۲۱ کارگاه برای جوانان، دختران و سربازان جوان در آستانهی ازدواج برگزار شده استو در کل ۱۷ هزار ۴۲۱ نفر در سال ۱۴۰۰ در کارگاههای آموزش قبل از ازدواح شرکت کرده اند.
وی همچنین گفت: هزینهی برگزاری این کارگاه از طرف ادارهی کل ورزش و جوانان پرداخت میشود که در صورت تامین اعتبارات استانی، این کارگاهها برای تمامی دختران دانش آموز نیز برگزار خواهد شد چراکه ما معتقد هستیم هیچ جوانی نباید بهخاطر مشکلات مالی از مشاوره بی بهره بماند و در قالب این کارگاهها، هر جوان پنج جلسه به صورت رایگان از خدمات مشاوره ای بهره مند میشود که هزینهی تقریبی هر جلسه ۱۸۰ هزار تومان است که ادارهی کل ورزش و جوانان این هزینه را پرداخت میکند و هدف اصلی ما ترویج فرهنگ مشاورهی درست و علمی است.
تقیزاده خاطرنشان کرد: در بحث صدور مجوز مراکز تخصصی مشاورهی ازدواج و خانواده با توجه به حساسیت موضوع و لزوم داشتن توانمندی افراد برای این کار، در سال ۱۳۹۶، مجوز شش مرکز، در سال ۱۳۹۷، مجوز هشت مرکز، در سال ۱۳۹۸، مجوز ۱۸، در سال ۱۳۹۹، مجوز ۲۱ مرکز و در سال ۱۴۰۰ نیز مجوز فعالیت ۲۱ مرکز مشاوره صادر شده است که بهصورت رایگان به افراد مشاوره میدهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در خصوص وام ازدواج نیز در سال ۱۳۹۶، ۹۳ درصد، در سال ۱۳۹۷، ۹۸ درصد، در سال ۱۳۹۸، ۹۲ درصد، ۱۳۹۹، ۸۲ درصد و در سال ۱۴۰۰ نیز تاکنون ۹۰ درصد افراد ثبت نام کننده موفق به دریافت وام ازدواج شده اند.
وی افزود: در گرامیداشت هفته ازدواج در سال ۱۳۹۶، ۲۰۱ برنامه، در سال ۱۳۹۷، ۲۱۸ برنامه، در سال ۱۳۹۸، ۳۴۱ برنامه، در سال ۱۳۹۹، ۱۹۸ برنامه و در سال ۱۴۰۰ نیز تاکنون ۳۴۵ برنامه برگزار شده است و در هفته جوان، در سال ۱۳۹۶، ۳۶۳ برنامه، در سال ۱۳۹۷، ۴۰۱ برنامه، در سال ۱۳۹۸، ۴۴۱ برنامه، در سال ۱۳۹۹، ۳۳۱ برنامه و در نیمه اول سال ۱۴۰۰، ۵۲۹ برنامه برگزار شده است.
معاون فرهنگی و امور جوانان ادارهی کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی اضافه کرد: در بحث اوقات فراغت جوانان، در سال ۱۳۹۷، ۱۸۲۳ برنامه، در سال ۱۳۹۸، ۴۸۵۰ برنامه، در سال ۱۳۹۹، ۲۳۶۹ برنامه و تا آخر بهمنماه سال جاری ۳۸۶۹ برنامه اجرا شده است.
وی ادامه داد: در بحث سربازان نیز چون گذران وقت سربازی دغدغهی بزرگی برای سربازان و مسئولین یگانها محسوب میشود، دبیرخانهی کمیتهی نیروهای مسلح را تشکیل داده و سربازان نیروهای مسلح و پرسنل و خانوادههای پرسنل نیروهای مسلح جمعیت هدف ما قرار گرفتند.
وی افزود: کارگاههای مشاورهی قبل از ازدواج و اردوی راهیان امید برای بازدید از مراکز فنی حرفه ای استان و ششمین جشنواره سرباز جوان را برای سربازان برگزار خواهیم کرد.
تقیزاده خاطرنشان کرد: طرح سرباز مهارت نیز با مشارکت سازمان جهاد دانشگاهی استان در حال برگزاری است که آموزشها از سوی جهاد دانشگاهی در حال انجام و گواهینامه ها نیز صادر خواهد شد که در سال ۱۳۹۷، ۱۱۶۵ نفر، در سال ۱۳۹۸، ۲۲۴۵ نفر، در سال ۱۳۹۹، ۸۲۷۶ نفر و تا آخر بهمن سال ۱۴۰۰ نیز ۱۲ هزار و ۱۸۱ نفر در طرح سرباز مهارت شرکت کرده اند.
وی افزود: همچنین در حوزهی فرهنگی و تربیتی ۵۰۵۳ برنامه شامل شب یلدا، حضور در مراکز اوتیسم، حضور در پادگانها، جشن روز پرستار، همایش پیاده روی مدافعان سلامت، طرح «خادم؛ مثل حاج قاسم»، اسکان، ایاب و ذهاب و هزینهی رایگان بیماران مرکز شیخ الرئیس، فرهنگ سازی نظافت ورزشگاه یادگار امام توسط هواداران بعد از پایان بازیهای تیم تراکتور و... انجام شده است.
انتهای پیام