به گزارش ایسنا، محمدمهدی اسماعیلی پنجشنبه ۱۹ اسفندماه در کنگره بزرگداشت علامه شهید سیدجمالالدین اسدآبادی، اظهار کرد: جهان اسلام از قرن نوزدهم با مسئله غرب مواجه شد. غرب بعد از کنار گذاشتن وحدانیت، از منطق فکری خود به یک شکل خشن و غیر قابل محال رسیده بود و در جهان اسلام در سه نقطه شاهد حضور تخریبگری بود.
اسماعیلی با بیان اینکه استقلال شبه قاره هند با حضور استعمارگر انگلیس، نقض شده بود، تصریح کرد: کارنامه سیاه استعمار غرب، به ویژه در شبه قاره هند مملو از تاریکی و رخوت است که هنوز روایتی زیادی از آن نشده است.
وی با اشاره به جنگ ایران و روس، بیان کرد: پس از دو دوره جنگ، میان ایران و روسها، یک سوم کشور ما جدا شده بود و همین مسئله باعث شد تا یک رخوت در ایران و جهان اسلام، ایجاد شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: در شرایطی که حس انحطاط در جهان اسلام احساس میشد، شخصیتی چون سید جمال بروز و ظهور کرد.
اسماعیلی ادامه داد: سید جمال، ایده بازگشت به جهان اسلام و ایده بازگشت دوره طلایی به عنوان کنار گذشتن راه انحطاط را مطرح کرد اما حکام جهان اسلام به دلیل توجه نکردن به ایده سید جمال با بحران، روبرو شدند.
وی مطرح کرد: سید جمال دست استعمار را خوانده بود اما به دلیل بی توجهی به ایده او، ۱۸ کشور جدید از دل دولت عثمانی به وجود آمد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: حرکت اصلاحی بزرگ جهان اسلام با پند گیری از نهضت سیدجمال در ایران، با رهبری امام خمینی(ره) رخ داد.
اسماعیلی ادامه داد: امام خمینی(ره)، تجربه شکست ملی شدن صنعت نفت، ایده سید جمالالدین اسدآبادی و جنبش تنباکو را مرور و تجربه اندوزی کردند و موجب تاسیس انقلاب شدند.
وی خاطرنشان کرد: امام یک چارچوب نظری را شالوده انقلاب اسلامی مردم ایران قرار داد و امروز این نهضت با طراوت و با نشاط، همهی طراحیهای دشمن را نقش بر آب کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: رهبر انقلاب و حاج قاسمها، به واسطه تجربیات امام راحل، جلوی پیشروی دشمن را گرفتند.
اسماعیلی بیان کرد: در آن زمان، حرف سید جمال را نخواندند اما در این دوران به واسطهی استفاده امام راحل از تجارب سید جمال، جلوی مسیر استعماری غرب، گرفته شد و استفاده از این تجارب، در رهبر انقلاب، ادامه دارد.
وی خاطرنشان کرد: ما از سید جمالالدین به عنوان یک مصلح بزرگ یاد میکنیم و از تجربیات او درس میگیریم و اگر میخواهیم بنیاد سید جمال را راه اندازی و اسناد را تقویت کنیم، اینمحافل علمی باید بر قرار شود تا تجریهها به گفتوگو گذاشته شود.
انتهای پیام