به گزارش ایسنا، سیزدهمین روز و بیست و هشتمین جلسه مجلس برای بررسی جزییات بودجه ۱۴۰۱ برگزار شد.
نمایندگان مجلس که از روز اول اسفند مشغول بررسی تبصره های درآمدی و هزینه ای بودجه ۱۴۰۱ هستند، عصر روز گذشته(دوشنبه)، تا تبصره ۱۷ در بخش هزینه ای را مورد بررسی قرار دادند.
در جریان بررسی بخش هزینه ای لایحه بودجه ۱۴۰۱، نمایندگان سازوکاری را به منظور ساماندهی و پایداری صندوق های بیمه ای و بازنشستگی و کاهش وابستگی آن ها به بودجه عمومی و ساماندهی معافیت های بیمه ای در سال ۱۴۰۱ پیش بینی کردند.
همچنین در مصوبه ای دیگر، مؤسسه صندوق بازنشستگی و وظیفه کارکنان شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «هما» با کلیه وظایف، اختیارات، تعهدات و دارایی ها از جمله اموال منقول و غیرمنقول، سهام، امتیازات، موجودی، اسناد و اوراق و سایر حقوق ظرف سه ماه از تاریخ تصویب این قانون به صندوق بازنشستگی کشوری انتقال داده شد.
در ادامه بررسی های بودجه ای امروز مجلس، تصویب شد که روستاییان، عشایر و ساکنین شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت مشمول نظام ارجاع و پزشک خانواده می شوند.
با تصویب بندهای مربوط به بند الحاقی ۸ تبصره ۱۷ لایحه بودجه نیز، مقرر شد که صندوق بیماران صعب العلاج با استفاده از نیروی انسانی و امکانات موجود دستگاههای مربوطه و بدون توسعه تشکیلات و نمایندگی و شعبه ایجاد شود.
ایجاد ۱۱ مرکز استانی پیشگیری، غربالگری و تشخیص زودرس و درمان سرطان پستان از دیگر مصوبات بودجه نمایندگان در این جلسه بود که ۸۰ میلیارد تومان برای آن اختصاص داده شد.
همچنین با تصمیم نمایندگان مقرر شد که ارائه هرگونه دارو و تجهیزات پزشکی بدون استعلام و احراز اصالت از طریق سامانه های دارای مجوز ممنوع شود.
بر این اساس، سازمان های بیمه گر پایه مجاز به پذیرش اقلام فاقد اصالت نبوده و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف به نظارت بر حسن اجرای این بند است، گزارش این بند باید هر سه ماه یکبار به سازمان برنامه و بودجه کشور و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات کشور ارائه شود.
به منظور ایجاد زیرساخت مورد نیاز نظام نوسازی چرخه تجویز تا مصرف دارو و ارائه خدمات سلامت در بستر الکترونیک(کلیه خدمات بهداشتی، درمانی، داروئی و تشخیصی) سازوکاری از سوی نمایندگان تعیین شد.
همچنین مجلس در راستای اجرای نسخه نویسی الکترونیک و فراهم نمودن بخشی از زیرساخت های لازم از قبیل پایش، کنترل اصالت امضای الکترونیک اعضای نظام پزشکی کشور منابعی را تخصیص داد.
با هدف تکمیل پروژه توسعه و استقرار نظام جامع سلامت الکترونیک و زیر پروژههای مصوب مربوطه و حفظ محرمانگی و حریم خصوصی اطلاعات سلامت نیز سازوکار لازم مشخص شد.
در جریان بررسی پیشنهادات نمایندگان در بخش هزینه ای لایحه بودجه ۱۴۰۱، محمدباقر قالیباف با اشاره به اینکه در حوزه قراردادهای کارکنان و میزان دریافتی آنان در سطح کشور بی عدالتی هایی وجود دارد و همه به آن واقف هستیم، تاکید کرد: طرحی با بیش از ۱۸۰ امضا به منظور ساماندهی وضعیت استخدامی و برقراری عدالت در دریافتی های کارکنان آماده شده و با اولویت نیز این موضوع دنبال خواهد شد.
در جریان جلسه علنی امروز، نمایندگان منابعی را به منظور اجرای طرح های اشتغال زایی در مناطق روستایی و عشایری در سال آتی اختصاص دادند.
در مصوبه ای دیگر، منابعی برای افزایش تولید و اشتغال و کارآفرینی و ارتقاء رشد اقتصادی تخصیص دادند.
همچنین نمایندگان به شرکتها و سازمانهای توسعهای تابعه وزارتخانههای ارتباطات و فناوری اطلاعات، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و نفت برای کمک به سرمایهگذاری در برنامههای تحقق رشد و تولید مجوز دادند.
با تصویب مجلس، دستگاههای اجرائی نیز موظف شدند تا پایان خردادماه سال ۱۴۰۱ برنامههای عملیاتی برای استقرار چرخه مدیریت و ارتقای شاخص های بهرهوری خود را ارائه کرده و به تایید سازمان ملی بهرهوری برسانند.
بر اساس یک پیشنهاد الحاقی به تبصره ۱۸، وزارت راه و شهرسازی مکلف شد از طریق مشارکت سرمایه گذاران بخش غیر دولتی، اخذ عوارض در کلیه آزادراه ها را به صورت الکترونیکی تا پایان خرداد ماه سال ۱۴۰۱ عملیاتی نماید.
همچنین وزارت راه و شهرسازی مکلف است در تعیین نرخ عوارض جاده ای به صورت پلکانی به طوری عمل نماید که حقوق کاربرانی که به موقع نسبت به پرداخت عوارض اقدام می نمایند رعایت و انگیزه لازم برای پرداخت به موقع عوارض حفظ شود.
نمایندگان در یک مصوبه بودجه ای دیگر به بانک های عامل اجازه دادند نسبت به تأمین منابع مورد نیاز اتمام طرح های عمرانی، در سقف دو میلیون میلیارد ریال براساس اعلام سازمان برنامه و بودجه کشور اقدام نمایند.
در ادامه بررسی بخش هزینه ای لایحه بودجه ۱۴۰۱، نمایندگان کلیه امور اجرائی، مدیریتی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی را به وزیر امور اقتصادی و دارایی واگذار کردند.
با تصویب نمایندگان، مهلت پرداخت اعتبارات هزینه ای و تملک دارایی های سرمایه ای و مالی تا پایان همان سال تعیین شد.
همچنین مقرر شد که قطع و یا کاهش عرضه خدمات عمومی، همچون گاز و یا برق واحدهای تولیدی منوط به جبران خسارت، زیان و عدم النفع واحدهای تولیدی مزبور از سوی شرکت های ارائه کننده خدمات باشد.
در یک مصوبه بودجه ای دیگر، به منظور هوشمندسازی، ایجاد شفافیت و امکان رصد گردش وجوه، دولت موظف شد با محوریت سازمان برنامه و بودجه کشور و همکاری دستگاههای اجرائی ذیربط نسبت به ایجاد نظام یکپارچه مدیریت مالی در بخش عمومی به عنوان یکی از پروژههای دولت هوشمند(الکترونیکی) اقدام نماید. رعایت محرمانگی برای نیروهای مسلح و انرژی اتمی الزامی است.
مجلس همچنین در مصوبه ای سازوکار نظارت دیوان محاسبات بر بودجه دستگاه های اجرایی را مشخص کرد.
با تصویب بند الحاقی ۳ به تبصره ۱۹ هم نمایندگان در خصوص اعتبارات مجلس شورای اسلامی تصمیم گیری کردند.
طبق این مصوبه، اعتبارات مجلس شورای اسلامی براساس مبادله موافقتنامه بین رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات و هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی تخصیص می یابد و هزینه کرد آن برمبنای این موافقتنامه است. اعتبارات موضوع این بند معادل صددرصد(۱۰۰٪) اعتبارات پیشبینی شده از طریق این کمیسیون به صورت سه ماهه تخصیص مییابد.
بعلاوه نمایندگان مجلس در مصوبه ای صدا و سیما را ملزم به تولید برنامه هایی برای فرهنگ سازی کردند.
گزارشهای مربوط به جلسات قبلی را میتوانید در لینکهای زیر دنبال کنید.
گزارش کامل ایسنا از بیست و هفتمین جلسه بررسی بودجه ۱۴۰۱
گزارش کامل ایسنا از بیست و ششمین جلسه بررسی بودجه ۱۴۰۱
گزارش کامل ایسنا از بیست و چهارمین جلسه بررسی بودجه ۱۴۰۱
گزارش کامل ایسنا از بیست و سومین جلسه بررسی بودجه ۱۴۰۱
گزارش کامل ایسنا از بیست و یکمین جلسه بررسی بودجه ۱۴۰۱ و...
انتهای پیام