حجتالاسلام و المسلمین سیدعلیرضا تکیهای ظهر امروز (۱۶ اسفندماه) در دیدار با نماینده ولیفقیه در استان، اظهار کرد: پیش از بیانیه گام دوم به اعتکاف تکیه کرده و این سنت حسنه را تبلیغ میکردیم ولی پس از بیانیه گام دوم، رهبر انقلاب، عیار معنویت در جمهوری اسلامی را در فراز ششم با مثالی از اعتکاف و حرکتهای جهادی عنوان میکنند.
وی با بیان اینکه برگزاری اعتکاف در کشور در آستانه صد سالگی است، افزود: قریب به ۶۰ سال قبل از انقلاب، حرکت اعتکاف کاملا خزنده و با تعداد کم که اغلب قشر روحانی بودند آغاز شد. سالهای قبل انقلاب محدودیت و مهجوریت برای اعتکاف وجود داشت و این مهم سبب معونیت انقلاب اسلامی شده است.
این مسئول ادامه داد: دو سال پس از انقلاب در مراکز استانها اعتکاف تاسیس شد و جمعیت کثیری به این مهم اقبال نشان دادند. در حال حاضر پیش از کرونا تعداد معتکفان ۸۰۰ هزار نفر در ۶۰۰۰ مسجد بود که ۸۰ درصد این جمعیت جوان بودند.
رئیس ستاد اعتکاف تصریح کرد: در تفاهمنامهای که بین ستاد مرکزی اعتکاف با جامعهالمصطفی امضا شد، مقرر شد جامعهالمصطفی در بعد علمی و عملی کمک کند. براساس اعلام این نهاد در حال حاضر در ۸۳ کشور آیین اعتکاف برگزار میشود که جای بسی مباهات است که این امر نشان میدهد که ظرفیتهایی که سنت پیامبر بوده به تابلوی نظام جمهوری اسلامی تبدیل شده است.
وی با اشاره به اینکه کتابخانه تخصصی اعتکاف بالغ بر ۳۸۰ کتاب و کتابچه تخصصی دارد، یادآور شد: در بحث علمی نیز باید از بطلان انقلاب جلوگیری میشد و حسن استفاده معرفتی به وجود آورد تا معتکفان راهنمایی شوند. تاکنون ۴ جلد کتاب ادبی در این رابطه به مرحله چاپ رسیده و به چهار زبان ترجمه شده است.
این مسئول عنوان کرد: هفتمین جشنواره با رویکرد سرفصلهای گام دوم با عناوین خودسازی، جامعهپردازی و تمدنسازی در راستای اعتکاف در حال برنامهریزی است؛ بعد از بیانیه گام دوم، افق برنامهها تغییر کرد. پیش از آن برنامهریزی سالانه برای اعتکاف و برنامهریزی دوساله برای جشنوارهها انجام میشد اما پس از صدور بیانیه گام دوم، افق دید بلندتری در نظر گرفته شد و برای اولینبار توسط رهبر معظم انقلاب بودجه فرهنگی برای این امر در نظر گرفته شد.
تکیهای گام اول اجرای برنامه را دیدار با نمایندگان ولیفقیه و تشکیل شورای راهبردی اعتکاف در استانها عنوان و خاطرنشان کرد: این شورا متشکل از نماینده ولیفقیه، ادارهکل تبلیغات اسلامی و ستاد مرکزی اعتکاف است. امسال تقاضای برگزاری اعتکاف با استقبال از جانب دولت مواجه و طرح برگزاری جز در مراکز قرمز اعلام و با اقلیت برگزار شد.
نماینده ولیفقیه در استان زنجان نیز در ادامه گفت: برگزاری مراسم اعتکاف در ابتدای انقلاب، برکات و بهرهوری فراوانی برای نظام جمهوری اسلامی ایران داشته است.
آیتالله علی خاتمی ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و در رابطه با تفکیک و طبقهبندی افراد در مراسم اعتکاف، اظهارکرد: از چند سال گذشته اقشار مختلف مردم برای شرکت در مراسم اعتکاف دستهبندی میشود به طوریکه دانشجویان، نوجوانان و افراد میانسال در گروه خود و در مساجد از پیش تعیین شده، حضور مییابند.
وی افزود: همچنین برنامهریزی ساعت مشخص برای استراحت، عبادت و... در برگزاری مراسم نظم ایجاد کرده است.
خاتمی خاطرنشان کرد: باید بر روی حضور پررنگ جوانان و دانشجویان جهت شرکت در مراسم اعتکاف تاکید کرد زیرا این جوانان نسل بعدی انقلاب را تشکیل میدهند.
انتهای پیام