فیفا «چوار» را ندید!

در روزهایی که فشار از سوی جوامع بین‌المللی ورزش به روسیه بابت درگیری با اوکراین روز به روز در حال افزایش است و تقریباً روس‌ها از تمامی مسابقات ورزشی محروم شده‌اند و حتی نمی‌توانند از پرچم و سرودشان استفاده کنند، بهتر از هر زمان دیگری می‌توان در خصوص مظلومیت مردم کشورمان در دوران دفاع مقدس نوشت.

به گزارش ایسنا، روزنامه «جوان» در ادامه نوشت: دورانی که هرچند با دلاورمردی‌های جوانان این مرز و بوم و صبر و استقامت مردم قهرمان کشورمان تبدیل به یکی از بی‌بدیل‌ترین دوران‌ها شد، اما سکوت مجامع جهانی از جمله همین مجامع ورزشی در قبال جنایت‌های رژیم بعثی و محکوم نکردن آن جنایت‌ها و خط و نشان نکشیدن برای رژیم متجاوز بعث هیچگاه از ذهن مردم ایران پاک نخواهد شد، به‌خصوص که امروز شاهد موضع‌گیری‌های تبعیض‌آلود این مجامع هستیم.

با این حال در فضای مجازی، کاربران و چهره‌های ورزشی برخلاف آنچه رخ می‌دهد با محکومیت هرگونه جنگ، تجاوز و کشتار انسان‌های بی‌گناه به مجامع جهانی، به‌خصوص مجامع جهانی ورزش یادآور می‌شوند که چگونه در قبال جنایت‌های متعددی که تاکنون رخ داده سکوت اختیار کرده و حتی در حمایت از متجاوزان و غاصبان حرکت کرده‌اند.

فیفا زمان بمباران مدارس ایران کجا بود؟

نمونه بارز این اظهارنظرها از سوی شجاع خلیل‌زاده، مدافع ملی‌پوش فوتبال کشورمان صورت گرفت. شجاع در صفحه شخصی خود با اشاره به مظلومیت مردم کشورمان در دوران هشت سال دفاع مقدس و تحمل هشت سال تجاوز و جنایت، آن هم در مقابل تمام دنیا که در حمایت از رژیم صدام سکوت اختیار کرده بودند، اینگونه مسئولان کمیته بین‌المللی المپیک و فیفا را خطاب قرار داده و نوشته است: «رژیم بعث عراق وقتی ۳۸۶ بار بر سر مناطق مسکونی ایران بمب شیمیایی ریخت و فقط در اسفند ۶۶ بیش از ۵ هزار نفر کشته شدند، فیفا و کمیته بین‌المللی المپیک کجا بودند. وقتی به بمباران مدارس رسید، فیفا و کمیته بین‌المللی المپیک کجا بودند.»

به حرف‌های شجاع خلیل‌زاده باید این را هم اضافه کرد که فیفا و کمیته بین‌المللی المپیک کجا بودند وقتی که هواپیماهای متجاوز بعثی زمین فوتبال «چوار» را بمباران کردند و یک مسابقه ورزشی را به خاک و خون کشیدند. همان مسابقه‌ای که تا دقیقه ۵۵ بیشتر طول نکشید و زمینش توسط بمب میگ‌های عراقی شخم زده شد و ۱۵ ورزشکار و هوادار در خون خود غلطیدند. چرا آن روز خبری از محرومیت رژیم صدام، حتی در زمینه ورزشی نبود و چرا هنوز بعد از گذشت سال‌ها مجامع بین‌المللی ورزشی در قبال آن مهر سکوت بر لب زده‌اند.

برخورد کمیته بین‌المللی المپیک سیاسی است

محمد پولادگر، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش هم با محکوم کردن نگاه تبعیض‌آلود مجامع جهانی ورزش نسبت به تنش میان روسیه و اوکراین درباره تبعاتی که جنگ روسیه با اوکراین برای روس‌ها در عرصه ورزش داشته و مقایسه آن با جنگ در یمن و دیگر کشورها که هیچ پیامدی در ورزش برای کشورهای آغازکننده آن جنگ‌ها نداشت، گفت: «برخوردی که صورت می‌گیرد و کمیته بین‌المللی المپیک هم سکوت کرده، نشان می‌دهد که به شدت سیاسی هستند. برخلاف شعارهایی که مبنی بر جدایی ورزش از سیاست می‌دهند، برخوردهای‌شان کاملاً سیاسی است.»

وی خاطرنشان کرد: «این همه تجاوز و جنگ‌هایی که به یکسری کشورها تحمیل شد از جمله یمن که سال‌هاست مردم این کشور درگیر آن هستند، باعث محرومیت هیچ کشوری نشده و هیچ برخوردی هم با افرادی که با ظالمانه‌ترین شکل ممکن به مردم بی‌پناه حمله کرده‌اند، نشده است. آن‌ها حتی اجازه ارسال کمک‌های مردمی را هم ندادند. در واقع اتفاقی که شاید در قرون وسطی هم نمی‌افتاد، در این جنگ‌ها رخ داد، ولی همه سکوت کردند. اینکه اینجا و به یک‌باره رگ انسانی آن‌ها بیرون زده، نشان می‌دهد که این یک برخورد سیاسی است و اصلاً در جهت حمایت از مردم یک کشور محسوب نمی‌شود.»

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: «مصادیق آن را جاهای دیگر دیده‌اید که کاملاً برعکس عمل کرده‌اند. امیدوارم جامعه جهانی به ظلم‌هایی که در کشورهای مختلف می‌شود و فرقی هم ندارد که در کجا ر خ می‌دهد، نگاهی بی‌طرفانه و انسان‌دوستانه داشته باشد و طبق آن چیزی که در همه ادیان الهی به آن سفارش شده بر مبنای عدالت و انسان‌دوستی رفتار کنند.»

واکنش روس‌ها به محرومیت‌های ورزشی

اما به دنبال اعمال محرومیت روس‌ها از حضور در مسابقات فوتبال باشگاهی و ملی از سوی فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) و اتحادیه فوتبال اروپا (یوفا) فدراسیون فوتبال روسیه هم در واکنش به این موضوع از فیفا و یوفا در دادگاه حکمیت ورزش (CAS) شکایت کرده است تا شاید بتواند از این طریق حکم محرومیت از حضور در تمامی مسابقات بین‌المللی فوتبال را تغییر دهد.

آرتم جیوبا، کاپیتان تیم ملی فوتبال روسیه و مهاجم سن پترزبورگ هم پیامی در حساب کاربری‌اش در شبکه اجتماعی منتشر و دیدگاه خود را در خصوص اتفاقات اخیر منعکس کرده است. در بخشی از پیام او آمده است: «تا همین اواخر نمی‌خواستم در مورد رویدادهای اوکراین صحبت کنم. نخواستم صحبت کنم، نه به این دلیل که می‌ترسم، بلکه به دلیل اینکه در سیاست تخصصی ندارم، هرگز وارد آن نشدم و قصدی هم برای این کار نداشتم، اما من هم مثل بقیه، نظر خودم را دارم. از آنجایی که از هر طرف به این موضوع کشیده می‌شوم، نظرم را در این خصوص بیان می‌کنم. من با هر جنگی مخالفم. جنگ چیز وحشتناکی است. همچنین با تجاوز و نفرت انسانی مخالفم که هر روز به نوعی مقیاس ویرانگر پیدا می‌کند.»

در ادامه پیام جیوبا اینطور توضیح داده شده است: «از اینکه روسی هستم، نمی‌ترسم. من به روسی بودنم افتخار می‌کنم. نمی‌فهمم چرا ورزشکاران باید تاوان جنگ را بدهند. من مخالف سیاست‌های دوگانه (فیفا و یوفا) هستم. چرا همه فریاد می‌زنند که ورزش باید از سیاست جدا باشد، اما در اولین فرصت وقتی صحبت از روسیه می‌شود، این اصل کاملاً فراموش می‌شود.»

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۸:۵۵
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1400121410870
  • خبرنگار :