به گزارش ایسنا، متن یادداشت دکتر ابراهیم پورجم استاد بیماریشناسی گیاهی دانشگاه تربیتمدرس بدین شرح است:
یکی از اهداف الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، تأمین غذای سالم به منظور رشد انسان سالم است. از این رو، تدبیر ۳۵ این سند به صراحت، به این هدف پرداخته است:
«تأمین امنیت و ایمنی غذایی با تأکید بر تولید داخلی، ترویج تغذیه سالم و حلال، ممنوعیت تولید و واردات محصولات تراریخت بدون مجوز سلامت و ایمنی زیستی، اصلاح الگوی تولید و توزیع و مصرف مواد غذایی و محصولات کشاورزی و دامی و آبزی، و برقراری سازوکارهای نظارتی مورد نیاز».
نظر به اهمیت و ضرورت موضوع فوق، یادداشت زیر به تبیین جوانب گوناگون آن میپردازد.
امروزه علیرغم توسعه علم، فناوری و بهداشت و توفیقات شگرف بشر در شناخت و درمان بیماریهای مختلف، متأسفانه شاهد سبقت گرفتن آلام ناشی از بیماریهای گوناگون بشر، از شتاب فناوری هستیم. بروز و ظهور انواع ناخوشیها و بیماریهای ناشناخته، گسترش معتنابه بیماریهای لاعلاج یا کمعلاج، طویلتر شدن مداوم صفوف بیمارستانها و ... از امور ناخوشایندی است که کشور ما نیز (برخلاف برخورداری از جایگاه رفیع دارو و درمان در بین کشورهای منطقه و جهان) از آن رنج میبرد.
نگاه اجمالی به گزارشهای موجود، ما را به نقش بیبدیل مواد غذایی و محصولات سالم در حفظ و استمرار سلامت انسان و جامعه رهنمون میسازد.
امری که علاوه بر تأمین آرامش جسمی و روانی افراد جامعه، نقش آشکاری در کاهش هزینههای اقتصادی و اجتماعی خواهد داشت. این در حالی است که گزارشها موجود درخصوص سلامت محصولات کشاورزی کشور چندان امیدوارکننده نیست و حاکی از وجود مقادیر غیر مجاز سموم و آفتکشها در بعضی محصولات هست.
باید توجه داشت که سرطان به منزله دومین عامل مرگومیر در سطح جهان و ایران، ریشه در عناصری چون ازت، دیگر آلایندهها و بهخصوص سموم مصرفی دارد. این امر، مبین استفاده نامطلوب از دو نهاده سم و کود در کشور هست که علیرغم ضرورت مصرف عاقلانه، سوءمصرف آنها مهمترین عامل تهدید سلامت انسان و محیطزیست خواهد بود. تدبیر ۳۵ سند الگوی اسلامیایرانی پیشرفت ضمن بررسی بعضی از مشکلات این حوزه، راهکارهای ممکن برای برونرفت از این مسئله اساسی را دنبال میکند.
انتهای پیام