وبینار تخصصی مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد

وبینار تخصصی مهدویت با موضوع "فلسفه انتظار ، بایدها و نبایدها" در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر مصطفی رجایی پور، مسئول کانون بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی در وبینار تخصصی مهدویت با تبریک ایام مبعث رسول اکرم (ص) و تبریک پیشاپیش اعیاد نیمه شعبان به بیان مفهوم لغوی و اصطلاحی انتظار پرداخت و اظهار کرد: در مفهوم اصطلاحی انتظار فرج یعنی امید و آرزوی تحقق پیروزی نهایی نیروی حق و صلح و عدالت بر نیروی باطل و گسترش جهانی ایمان اسلامی، استقرار کامل ارزش‌های انسانی و تشکیل مدینه فاضله و جامعه ایده آل به وسیله شخصیت مقدس یعنی مهدی موعود (عج) و در لغت به معنای مراقبت و چشم به راه بودن و نگرانی است و در مفهوم یک کیفیت روحی است که موجب به وجود آمدن حالت آمادگی برای آنچه انتظار دارند می‌شود. پس هرچه انتظار بیشتر باشد آمادگی هم بیشتر است.

وی در ادامه با اشاره به پیشینه انتظار، دیدگاه عقاید ادیان مختلف توحیدی مانند زرتشت ،مسیح و یهود در مورد مسئله انتظار را تشریح کرد و افزود: حتی در ادیان غیر توحیدی نیز مسئله انتظار مطرح است.

مسئول کانون بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به پیشینه انتظار در دین اسلام عنوان کرد: ریشه انتظار در دین اسلام از زمان پیامبر(ص) است و تمامی مسلمانان اعتقاد به وجود حضرت مهدی (عج) دارند. علاوه بر شیعه ، اندیشمندان و علمای اهل سنت جدید و قدیم نیز به صراحت مسئله انتظار را مطرح کرده‌اند.

وی به بیان مهدویت و انتظار فرج از منظر آیات قرآن و روایات ائمه اطهار(ع) پرداخت و گفت: از نظر مفسرین، خداوند در قرآن کریم در آیه ۲۰ سوره یونس و آیه ۱۲۲ سوره هود به اصل انتظار اشاره کرده است. در روایات زیادی نیز بر ضرورت و لزوم انتظار حضرت مهدی(عج) در دوران غیبت تاکید شده است و در برخی از روایات، انتظار فرج جزء ارکان دین آمده است و در برخی روایات دیگر انتظار فرج را برترین جهاد دانسته‌اند.

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با بیان اینکه امروز، بحث مهدویت مظلوم واقع شده است ، از تدبیر دانشگاه آزاد اسلامی در برگزاری جشنواره‌های امامت و مهدویت تشکر کرد و افزود: خوشحالم که دانشگاه آزاد اسلامی به سراغ این موضوع رفته است. حرکتی که دانشگاه در سطح کشور انجام داده است قابل تحسین است و باعث افتخار است که دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی نیز جزء پیشگامان این جریان در سطح کشور است.

وی در ادامه با اشاره به ۶ اثر مهم انتظار فرج بیان کرد: به جریان افتادن نیروهای نهفته و سرمایه‌های راکد انسان در پرتو دوران سخت انتظار، پالایش درون و به مرحله خلوص رساندن به جهت طولانی شدن دوران غیبت، معنا یافتن زندگی در پرتو پویایی معارف، رشد قدرت تحمل در برابر ناملایمات به جهت قداست و عظمت هدف، فراتر رفتن از مرحله انسان متعادل و رسیدن به مرحله انسان متعالی، رها شدن از رنج‌های حقیر مادی و گام نهادن در وادی رنج‌های عظیم معنوی و دغدغه‌های بزرگ انسانی، از جمله آثار مهم انتظار فرج به شمار می‌رود.

انقلاب اسلامی ایران بر اساس انتظار سازنده شکل گرفته است 

 رجایی پور به انواع انتظار از دیدگاه شهید مطهری اشاره کرد و افزود: از نظر شهید مطهری دو نوع انتظار وجود دارد: انتظار سازنده و انتظار ویرانگر. انتظار ویرانگر یعنی انتظاری که بگوییم خود امام زمان می‌آید و کارها را درست می‌کنند که عقیده‌ای نادرست است. اما انتظار سازنده به معنای این است که تلاش کنیم مقدمات ظهور حضرت مهدی(عج) را فراهم کنیم که انقلاب اسلامی ایران بر اساس این انتظار سازنده شکل گرفته است و حضرت امام خمینی(ره) زمینه ساز شکل گیری آن شدند و امیدواریم انشاءالله پرچم این انقلاب توسط مقام معظم رهبری به حضرت مهدی (عج) تحویل گردد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی، در این وبینار تخصصی، اساتید و نخبگان حوزه معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد به بیان نقطه نظرات خود در مورد فلسفه انتظار فرج پرداختند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۲:۴۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400121209264
  • خبرنگار : 50356