ارائه ۳۵۰ خدمت صنعتی از سوی "آیکان"/وارد شدن پلاسمای سرد برای درمان زخم‌های دیابتی

مدیر زیر ساخت‌های صنعتی شتابدهنده آیکان (ICAN) ستاد نانو ارائه آموزش‌ به فناوران و تربیت نیروی انسانی بر اساس نیاز صنایع را از خدمات این شتابدهنده به شرکت‌های فناور دانست و گفت: برای توسعه فناوری نیز زیر ساخت‌های فناوری مختلفی فراهم کرده‌ایم.

به گزارش ایسنا، مسعود عظیمیان در نشستی مجازی که در صفحه اینستاگرام ستاد نانو برگزار شد، با بیان اینکه این شتابدهنده از سوی ستاد توسعه نانو در  سال ۱۳۹۶ راه اندازی شد، گفت: هدف از راه اندازی این شتابدهنده کمک به تکمیل زنجیره نوآوری تا صنعت در حوزه نانو بوده و این نهاد پلی میان دانشگاه و صنعت است و در این راستا تلاش می‌کند تا محصولات تولید شده در این حوزه راه خود را به سمت بازار باز کند.

وی با بیان اینکه آیکان برای ایجاد مسیری تجاری سازی محصولات حوزه نانو ۲ مسیر را در نظر گرفته است، اظهار کرد: مسیر اول توسعه فناوری از دانشگاه تا صنعت است. در این مسیر هر ایده پردازی که ایده‌ای در این حوزه داشته باشد که قابلیت تجاری سازی داشته باشند را از ایده تا صنعتی سازی حمایت خواهند شد.

عظیمیان، مسیر دوم را برعکس مسیر اول عنوان کرد و یادآور شد: حلقه اول این مسیر، نیازهای بخش صنعتی است به این صورت که نیازهای بخش صنعتی احصا و به شرکت‌ها و مجموعه‌های دارای توانمندی ارائه خواهد شد. نمونه آن تولید نانو الیاف است که در حوزه‌های مختلفی از نساجی تا تولید زخم پوش‌ها کاربرد دارد.

مدیر زیرساخت‌های صنعتی شتابدهنده آیکان، با بیان اینکه محصولاتی مانند نانو الیاف که دارای کاربردهای فراوانی هستند، با عنوان پلتفرم شناخته می‌شوند، یادآور شد: ما شرکت‌های فناوری را داریم که در ایجاد این پلتفرم‌های فناوری فعال هستند و توان ساخت و سفارشی سازی این پلتفرم‌ها را مطابق خط تولید بخش‌های صنعتی را دارند.

وی اضافه کرد: بر این اساس اصلی‌ترین هدفی که ما دنبال می‌کنیم توسعه فناوری نانو در مقیاس صنعتی و کمک به توسعه پلتفرم‌های فناوری است.

عظیمیان خاطر نشان کرد: در این راستا از سال ۹۶ تاکنون هزار مورد خدمات به دانشگاه‌های و بخش‌های صنعتی ارائه کردیم که از این تعداد خدمت، ۳۵۰ مورد آن، شامل خدماتی است که ما به دانشگاه‌ها و بخش‌های صنعتی عرضه کردیم. این خدمات در حوزه اثبات فناوری، نمونه سازی و اسیکل‌آپ بوده است.

وی افزود: علاوه بر آن ۵۶ فناوری و طرح به این شتابدهنده ارائه شده است که ۱۸ مورد آن در مرحله پیش شتابدهی، ۱۳ مورد در مرحله شتابدهی و ۲ مورد در مرحله اسکیل‌آپ قرار دارند.

مدیر زیر ساخت‌های صنعتی شتابدهنده آیکان برگزاری دوره‌های آموزشی را از دیگر خدمات این نهاد به شرکت‌ها و فناوران دانست و خاطر نشان کرد: از اسفندماه سال ۹۹ سلسله وبینارهای آیکان را با هدف شبکه سازی و ایجاد پل ارتباطی میان صنعت و دانشگاه برگزار کردیم.

وی اضافه کرد: از یک سال و نیم گذشته شرکت‌ها و بخش‌های صنعتی اعلام کردند که کشور به سمت بحران نیروی انسانی متخصص در حال حرکت است و ما برای رفع این چالش دوره‌های مهارت افزایی با عنوان "آی‌کمپ" کردیم و طی آن که شامل دوره های ۳ ماهه و ۹ تا ۱۲ ماهه است، بر اساس نیاز صنایع، اقدام به توسعه فناوری خواهد شد.

عظیمیان به زیر ساخت‌های صنعتی موجود در این شتابدهنده اشاره کرد و گفت: یکی از تفاوت‌های آیکان با سایر شتابدهنده‌ها، وجود زیر ساخت‌های صنعتی است به گونه‌ای که در پلتفرم‌های مختلف فناوری، تجهیزات آزمایشگاهی و صنعتی را فراهم کردیم که شامل حوزه‌های "نانو الیاف"، "نانو مواد"، "نانو کامپوزیت" و "پلاسما سرد" می‌شود.

به گفته وی، برخی از این زیر ساخت‌ها در این شتابدهنده مستقر هستند و برخی دیگر نیز از ظرفیت‌های سایر شرکت‌ها و مجموعه‌های فناور استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر این شتابنده از برخی تجهیزات مستقر در ۸ شرکت فناور بهره مند شده است، اظهار کرد: به تازگی پلتفرم چاپ ۳ بعدی به زیر ساخت‌های آیکان اضافه شده است. این حوزه ارتباط مستقیمی با فناوری نانو ندارد ولی با همکاری یکی از شرکت‌ها، زیر ساختی را در زمینه دستگاه چاپ ۳ بعدی زیستی که در حوزه نانو نیز کاربرد دارد، ایجاد کردیم.

وی به بیان برخی از این زیر ساخت‌ها اشاره کرد و یادآور شد: به عنوان نمونه در پلتفرم نانو الیاف الکتروریسی تک و دو نازله و غوطه وری، دستگاه نیمه صنعتی و صنعتی الکتروریسی از جمله زیر ساخت‌های صنعتی در این پلتفرم به شمار می‌رود.

مدیر زیر ساخت‌های صنعتی آیکان اضافه کرد: علاوه بر آن در حوزه پلاسما سرد، تجهیزات آزمایشگاهی و نیمه صنعتی را برای پردازش سطح را آماده سازی کردیم.

عظیمیان با اشاره به کاربردهای پزشکی پلاسمای سرد در حوزه پزشکی، خاطر نشان کرد: اخیر یکی از شرکت‌های دانش بنیان ایرانی موفق به ساخت دستگاه پلاسمای سرد برای درمان زخم‌های دیابتی کرده که فاز بالینی آن اجرایی و در حال دریافت تاییدیه‌های وزارت بهداشت است. رقبای این دستگاه دو کشور هستند که در فاز کارآزمایی‌های بالینی از شرکت ایرانی عقب‌تر هستند.

انتهای پیام        

  • پنجشنبه/ ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۱:۵۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400121209222
  • خبرنگار : 30057