داوود شاهسوند گفت: بعد از بروز سیلاب سال ۱۳۹۸ نسبت به لایروبی و پاکسازی حدود ۱۴۵ کیلومتر از رودخانههای دارای شرایط خاص و با اولویت در استان همدان اقدام و در این زمینه گامهای مناسبی در سطح استان برداشته شده است.
وی با بیان اینکه استان همدان با وسعت بیش از ۱۹ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع شامل رودخانههای دائمی و فصلی متعددی است، افزود: مجموع طول رودخانه های اصلی در بازه های اصلی این استان یک هزار و ۱۰۰ و در مجموع طول اعم از دائمی و فصلی آن سه هزار کیلومتر است.
وی ادامه داد: شرکت آب منطقه ای همدان هرساله لایروبی، ساماندهی و دیواره سازی رودخانه ها را با توجه به شرایط بودجه و تخصیص اعتبارات در پیش گرفته و مبالغی جهت این اقدامات از محل اعتبارات استانی و ملی بدین منظور اختصاص می دهد.
معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه ای همدان تصریح کرد: به موجب ماده ۲ قانون توزیع عادلانه آب "بستر انهار طبیعی و کانالهای عمومی و رودخانه ها اعم از این که آب دائم یا فصلی داشته باشند و مسیلها و بستر مردابها و برکههای طبیعی در اختیار حکومت است. همچنین به موجب "تبصره ۱ همین ماده "تعیین پهنای بستر و حریم آن در مورد هر رودخانه و نهر طبیعی و مسیل و مرداب و برکه طبیعی در هر محل با توجه به آمار هیدرولوژی رودخانه ها و انهار و داغاب در بستر طبیعی آنها بدون رعایت اثر ساختمان تأسیسات آبی با وزارت نیرو است." این شرکت علیرغم کمبود اعتبارات مورد نیاز، در سالهای اخیر اقدامات قابل توجهی در زمینه انجام مطالعات تعیین بستر و حریم و آزادسازی و بازگشایی رودخانه ها به انجام رسانده است.
شاهسوند گفت: برداشت موانع موجود در مسیر جریان آب در رودخانه ها و جلوگیری از تجاوز به حریم بستر رودخانه، جلوگیری از وقوع خطر سیلاب، کاهش تلفات جانی، کاهش تخریب احتمالی به ویژه منازل مسکونی روستاها و شهرها را از جمله اهداف مدنظر در این زمینه میتوان برشمرد.
انتهای پیام