رضا احمدیفر با بیان اینکه در طرح اقدام ملی که مربوط به دولت قبل بود، از تعداد کل ثبت نامیها پرونده ۱۰۶ نفر به مرحله اجرا رسید که اکنون در دست اجراست، افزود: با آغاز طرح نهضت ملی مسکن در دولت سیزدهم در شهر بردسکن تاکنون ۲۹۸۰ نفر ثبت نام کردهاند که از این تعداد تا امروز ۹۱۹ نفر مدارک خود را به بنیاد مسکن ارائه داده و تائید نهایی شدهاند و برای ۲۰۶۱ نفر هم باید پیامک ارسال شود و مدارک را برای بررسی ارائه دهند.
وی بیان کرد: تاکنون در شهر انابد برای طرح نهضت ملی مسکن ۴۴۷ نفر ثبت نام کردهاند که تاکنون ۵۹ نفر از این تعداد مراجعه کرده و تائید نهایی شدهاند و پرونده باقی متقاضیان نیز در دست بررسی است که برای تائید نهایی باید مراجعه کرده و مدارک مورد نیاز را ارائه دهند.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بردسکن تصریح کرد: اگر در انابد از طرح نهضت ملی مسکن کمتر استقبال شده به این دلیل است که اکثر این افراد متقاضی واحدهای ویلایی هستند که با دستورالعمل دولت همخوانی ندارد.
وی عنوان کرد: هرچند زمینی به مساحت ۶ هکتار برای ۲۸۰ متقاضی در شهر انابد تامین شده ولی در شهر بردسکن هنوز با مشکل زمین مواجه هستیم و زمین مورد نیاز تأمین نشده است.
احمدیفر تصریح کرد: با توجه به اینکه در داخل محدوده شهر بردسکن زمین مورد نیاز نیست، مقرر شده زمین به محدوده الحاق شود. البته انجام مطالعات زمینشناسی با توجه وجود گسل درونه زمانبر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه تامین زمین با مسکن و شهرسازی است و بنیاد مسکن مسئول اجراست، گفت: گسل درونه به طول ۷۵۰ کیلومتر از درونه بردسکن شروع شده و تا مرز افغانستان ادامه دارد. متاسفانه بسیاری از خانههای شهر بردسکن روی این گسل قرار دارد.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بردسکن مطرح کرد: وجود این گسل مقداری شناسایی و تأمین زمینهای مورد نیاز را با مشکل مواجه نموده است، با توجه به زمینهای ملی بسیاری که در اطراف شهر هستند مطالعات لازم دارد صورت میگیرد.
وی افزود: هر چند برای هر واحد طرح نهضت ملی مسکن ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات به متقاضی پرداخت میشود اما ابتدا باید ۴۰ میلیون تومان را به عنوان آورده اولیه همان ابتدا و باقی مبلغ مورد نیاز را طی مدت دو سال تأمین کند.
فقط ۲۰ درصد واحدهای روستایی مقاوم است
احمدیفر در ادامه با اشاره به اینکه فقط ۲۰ تا ۲۲ درصد واحدهای روستایی مقاوم است، اظهار کرد: به دلیل استقبال کم مردم برای مقاومسازی تاکنون از ۱۲ هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی فقط ۲۷۰۰ تا ۲۸۰۰ مورد مقاومسازی شده است.
وی بیان کرد: مردم نباید منتظر واحدهای ویلایی باشند چون نهایت در یک قطعه زمین ۲ واحد احداث میشود. در این خصوص تاکنون چندین مرتبه با ما مکاتبه شده اما واحدها به صورت ویلایی احداث نخواهند شد.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بردسکن وضعیت اعتبارات امسال که بخشی به صورت اوراق بوده را مطلوب ارزیابی و عنوان کرد: اعتبارات مصوب امسال استانی و ملی شهرستان بردسکن هفت میلیارد و ۹۷۰ میلیون تومان بوده که ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان تخصیص داشته است.
وی با اشاره به اینکه اکنون در ۶ روستا طرحهای هادی در دست انجام است، بیان کرد: شهرستان بردسکن ۷۱ روستای بالای ۲۰ خانوار دارد که ۶۷ روستا دارای طرح مصوب است.
احمدیفر گفت: با توجه به اینکه افق طرحهای مصوب هادی ۱۰ ساله تعیین میشود و بعد از این مدت مجدد باید بازنگری شود. در حال حاضر از ۶۷ روستایی که تاکنون برایشان طرح تهیه شده، طرحهای ۱۸ روستا بازنگری، هشت روستا در دست بازنگری و ۲۲ روستا نیازمند بازنگری هستند.
کمبود اعتبار برای انجام مطالعات و اجرای طرحهای هادی
وی کمبود اعتبار برای انجام مطالعات و اجرای طرحهای هادی را از جمله مشکلات دانست و افزود: از مجموع ۷۱ روستا تاکنون طرحهای هادی ۲۳ روستا به اتمام رسیده و ۷ روستا در دست اجراست.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بردسکن ادامه داد: از سال ۹۵ که توزیع قیر در سطح روستاهای کشور آغاز شد، طی پنج سال گذشته در مجموع با دریافت نزدیک به ۳۷۰۰ تن قیر ۲۵۵ هزار متر مربع آسفالت در سطح ۲۲ روستا انجام شد.
وی بیان کرد: هر چند برای امسال هم ۴۴ هزار متر سهمیه داریم اما به دلیل اینکه هزینه آسفالت طی ۲ سال گذشته رشد بسیار بالایی داشت، مقداری دهیاریها برای تأمین آورده با مشکل مواجهاند که در حال پیگیری این موضوع هستیم.
احمدی فر همچنین برای وضعیت الحاق زمین به محدوده روستاها افزود: باید یک نفر متولی پیگیری این موضوع باشد تا پس از دریافت استعلامهای مورد نیاز از ادارات مختلف زمینهای مورد نیاز برای الحاق به محدوده در کمیسیون فنی به تصویب برسد.
انتهای پیام