«حمیدرضا خلیلی» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا ضمن اشاره به برگزاری دومین جشنواره ملی فرآوردههای کنجدی در اردکان طی روزهای دهم تا سیزدهم اسفندماه، گفت: قطعاً جشنوارهها ابزاری هستند که میتوانند محصولی را که در داخل یک موقعیت جغرافیایی خاص قرار دارد، بیش از پیش به دیگر موقعیتهای جغرافیایی چه در داخل کشور و چه در خارج کشور معرفی کنند و حتی منجر به ارزش بیشتر آنها شوند.
وی ادامه داد: این جشنواره می تواند مورد استقبال فعالان این صنعت در خارج از استان نیز قرار بگیرد و موجب ارتباط و تعامل بیشتر فعالان محصولات کنجدی در داخل استان با سایر استانها شود تا از طریق تبادل تجربیات آنها پیشرفت افزون تر این صنعت را فراهم آورد.
خلیلی گفت: این هم افزایی و تبادل تجربه صاحبان واحدهای تولیدی داخل استان با رقبای خود در خارج استان علاوه بر ایجاد تکاپوی بیشتر در این صنعت، حتی رغبت و انگیزه فعالیت بخشهای غیرفعال و نوآوری بیشتر در این بخش را به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان این که یکی از دغدغههای خوشه محصولات کنجدی و البته از اهداف برگزاری این جشنواره روی آوردن فعالان این صنعت به مقوله نوآوری و تنوع بخشی به محصولات است، گفت: سالهاست که در دنیا از مدلهای مختلفی برای ترویج فرهنگ نوآوری در بخشهای مختلف استفاده می کنند که از جمله این مدلها میتوان به ایجاد خوشههای صنعتی اشاره کرد که به دنبال توسعه زیستبوم نوآوری در صنایع مدنظر هستند.
مدیر عامل شرکت تامین و توسعه خوشه محصولات کنجدی در ادامه شکل گیری خوشه محصولات کنجدی در پایتخت این صنعت یعنی اردکان را نیز همین امر توصیف کرد تا بتواند صنعت محصولات کنجدی اردکان را به یک حوزه تأثیرگذار در کل کشور تبدیل کند.
خلیلی بر لزوم ایجاد شبکهای قوی بین داخل و خارج استان برای تبادل تجربیاتی که منجر به پیشرفت صنعت تولید محصولات کنجدی شود را مورد تاکید قرار داد و افزود: خوشه محصولات کنجدی از سال ۱۳۹۱ با حمایت شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد فعالیت خود را آغاز کرد و پس از دو سال حمایت مستقیم دولتی اعم از برگزاری تورهای صنعتی و نمایشگاهی و کلاسهای آموزشی و دیگر حمایتهای لازم، این صنعت مورد عارضهیابی قرار گرفت که براساس آن شکاف اصلی، تامین مواد اولیه شناسایی شد لذا شرکت تامین و توسعه خوشه محصولات کنجدی در قالب بخش خصوصی فعالیت خود را آغاز کرد.
وی اضافه کرد: این شرکت با سرمایهگذاری تعداد قابل توجهی از واحدهای تولیدی فعال در این حوزه از سال ۱۳۹۳ فعالیت خود را جهت رفع مشکلات و توسعه صنعت فرآورده های کنجدی آغاز کرد.
وی با بیان این که در حال حاضر بیش ۱۰۰ واحد تولیدی محصولات کنجدی در این شرکت سهامدار هستند، گفت: با توجه به افزایش سرمایه سال گذشته، هدفگذاری این شرکت پذیرش تمامی واحدهای تولیدی استان به عنوان اعضا است.
به گفته خلیلی، شرکت تأمین و توسعه خوشه محصولات کنجدی از ابتدای تاسیس دو مقولهی تامین و توسعه در این صنعت را مدنظر قرار داده که درآمدهای ناشی از بخش تامین مواد اولیه برای، در امر توسعهی این صنعت مورد استفاده قرار میگیرد.
وی از اقدامات شاخص این شرکت را ایجاد اولین مرکز نوآوری خوشه های صنعتی در کشور خواند و گفت: ایجاد آزمایشگاه مواد غذایی یکی دیگر از این اقداماتی بوده که در راستای ایجاد نوآوری در این صنعت صورت گرفته است.
مدیر عامل شرکت تامین و توسعه خوشه محصولات کنجدی با اشاره به فعالیت متعدد واحدهای کوچک و متوسط محصولات کنجدی فاقد واحد R&D ، ایجاد این واحد در شرکت تامین و توسعه را در راستای ارائه خدمات و نوآوری های جدید به این قبیل واحدها ذکر کرد.
وی همچنین با بیان این که در حال حاضر درصد قابل توجهی از فعالیتهای صنعت محصولات کنجدی در استان به صورت سنتی انجام میگیرد، گفت: امیدواریم برگزاری این جشنواره بتواند انگیزه بیشتری برای ایجاد نوآوری در طول زنجیره تامین این صنعت به دنبال داشته باشد.
خلیلی به مشکل فروش و بازاریابی اعم از داخلی و بازارهای خارجی نیز اشاره و خاطرنشان کرد: در حال حاضر واحدهای اندکی به صورت تخصصی در حوزه صادرات محصولات کنجدی فعالیت دارند و سایر واحدها بازار های داخلی را مورد هدف خود قرار داده اند که برگزاری این جشنواره میتواند منجر به تبادل تجربیات در این حوزه نیز شود.
وی با اشاره به ثبت ملی حلوا ارده در سال ۱۳۹۳ به نام شهرستان اردکان، گفت: البته برای ثبت ملی محصولات دیگری ماننده روغن ارده، ارده، حلوا سوهان، حلوا تختگ، گور ماس و اشکنه ارده مستندسازی صورت گرفته تا مراحل اصلی ثبت ملی آنها انجام شود.
به گفته این مسئول، شرکت تامین و توسعه خوشه محصولات کنجدی در نظر دارد سه محصول حلوا ارده، ارده و روغن ارده را برای ثبت جهانی نیز مستندسازی و آماده سازد.
انتهای پیام