به گزارش ایسنا، در پی افزایش تنش های میان روسیه و اوکراین سفارت جمهوری اسلامی ایران در این کشور اعلام کرد که تمامی ایرانیان مقیم و دانشجویان از هر امکانی برای خروج از اوکراین اقدام کنند.
در این اطلاعیه آمده است: در صورت فراهم نبودن شرایط خروج از اوکراین، اکیدا درخواست میشود در نقاط امن و پناهگاههای معرفی شده از سوی مسئولین شهری و استانی مستقر شوند و از نزدیک شدن به مراکز نظامی و حساس اجتناب نمایند.
وزیر امور خارجه کشورمان هم در تماس تلفنی با سفیر ایران در کیف ضمن اطلاع از اوضاع میدانی در اوکراین، از آخرین وضعیت ایرانیان مقیم در آن کشور و همچنین دیپلمات های کشورمان و خانواده های آنها کسب اطلاع کرد.
حسین امیر عبداللهیان در این گفتگوی تلفنی توصیه های لازم در خصوص ایرانیان مقیم، خصوصا دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در اوکراین و ضرورت ارائه خدمات ٢۴ ساعته سفارت به هم میهنان مقیم را مورد تاکید قرار داد.
چرایی حمله روسیه به اوکراین هم در گفت و گویی با علی بیگدلی کارشناس مسائل بین الملل مورد بررسی قرار گرفت.
علی بیگدلی معتقد است که تنش میان روسیه و اوکراین پیچیدگی چند بعدی دارد و می گوید: این مسئله جز از طریق مذاکره حل نمی شود، غرب هم خودش را گرفتار عضویت ناتو نمی کند ضمن اینکه بعید به نظر می رسد جنگ تمام عیار رخ دهد.
همچنین محسن پاکآیین سفیر پیشین کشورمان در آذربایجان با بیان اینکه به رسمیت شناختن دو ایالت شرقی اوکراین از سوی روسیه قابل پیش بینی بود، ابراز امیدواری کرد که پوتین بتواند مساله و بحران پیش آمده در این منطقه را "عاقلانه" مدیریت کند.
اخبار دیگر مرتبط با تحولات اوکراین را در لینک های زیر دنبال کنید.
بحران اوکراین ریشه در اقدامات تحریک آمیز ناتو دارد
ایران با نگرانی عمیق تحولات در اوکراین را پیگیری میکند
***
در گام های پایانی مذاکرات وین با هدف احیای توافق هسته ای، علی باقری مذاکره کننده ارشد ایران با انتشار توییتی در صفحه شخصی خود نوشت: هر قدر هم که به خط پایان نزدیک باشیم، الزاما تضمینی برای عبور از آن وجود ندارد. این کار مستلزم هوشیاری، ثبات قدم قویتر، خلاقیت بیشتر و رویکردی متوازن برای برداشتن گام پایانی است. برای اتمام کار، تصمیمهای مشخصی وجود دارد که طرفهای غربی باید بگیرند.
ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم در یک کنفرانس خبری به سوالاتی درباره احتمال رسیدن به یک توافق در مذاکرات وین در چند روز آتی پاسخ داد و گفت: پیشرفت چشمگیری انجام شده است و ما به یک توافق احتمالی نزدیکیم. اما در عین حال، برخی مسائل بسیار سخت هنوز حل نشدهاند. ما میدانیم با توجه به سرعت پیشرفتهای هستهای ایران، زمان بسیار کمی برای رسیدن به یک توافق و حل کردن این مسائل باقی مانده. در عین این که در حال کاستن از مسائلی هستیم که دربارهشان بحث میکنیم، تا زمانی که درباره همه چیز توافق نشود، درباره هیچ چیز توافق نمیشود.
دیگر اخبار مرتبط را می توانید در لینک های زیر بخوانید.
هیئتهای مذاکرهکننده سخت در تلاش هستند تا به یک توافق خوب برسند
نقش تصمیمگیری سیاسی غرب در مرحله پایانی مذاکرات وین
***
از دیگر موضوعات خبری پر بحث و خبرساز این روزها طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی است.
با وجود اینکه معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی تصویب کلیات طرح صیانت از فضای مجازی در کمیسیون مشترک را دارای ایراد قانونی دانسته است و ۱۵۰ نفر از نمایندگان مجلس درخواست بازگشت طرح به صحن را داشتهاند، حال این سوال مطرح میشود که سرنوشت این طرح چه خواهد شد؟
کیومرث سرمدی واله عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از پالس های دولت در مخالفت با طرح صیانت خبر داده و می گوید: این ناجوانمردی در حق نمایندگان است چراکه نمایندگان مورد هجمه بیشتری قرار گرفته اند.
نماینده مردم همدان تاکید میکند که شأن نمایندگان حفظ شود و هیات رئیسه تدبیری اتخاذ کند که این ناجوانمردی در حق نمایندگان صورت نگیرد.
همچنین سید نظام موسوی سخنگوی هیات رییسه مجلس در صفحه توییتر خود از برگزاری جلسه امروز هیات رییسه برای بررسی ایرادات معاونت قوانین به طرح صیانت خبر داد و گفت که نتیجه اعلام خواهد شد.
مجتی توانگر نیز در توییتر خود نوشت که هیئت رئیسه نظر معاونت قوانین در مورد طرح صیانت را تأیید کرد.
گزارش کامل ایسنا از نهمین جلسه بررسی بودجه ۱۴۰۱، در جلسه علنی نوبت صبح امروز (پنج شنبه) پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی را می توانید اینجا بخوانید.
انتهای پیام