محمدحسین نصیری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: روز درختکاری برای اولین بار توسط جولیوس استرلینگ مورتون از ایالت نبراسکا در آمریکا و در دهم آوریل ۱۸۷۲ پایه گذاشته شد.
وی تصریح کرد: این روز در همه کشورها گرامی داشته میشود، مثلاً در الجزایر ۲۷ اکتبر، در استرالیا ۲۸ جولای، در بلژیک ۲۱ مارس، در برزیل ۲۱ سپتامبر، در کامبوج اول ژوئن، در مصر ۱۵ ژانویه، در آلمان ۲۵ آوریل، در ژاپن ۲۹ آوریل و … است.
مدیرعامل انجمن پیشگامان سبز بروجرد خاطرنشان کرد: در ایران، از ۱۵ تا ۲۲ اسفندماه، بهعنوان هفته منابع طبیعی تجدید شونده نامگذاری شده که نخستین روز این هفته روز درختکاری است.
نصیری اضافه کرد: درخت یکی از زیباترین مظاهر خلقت و جلوهای از تجلیات آفریدگار عالم است و قرنهاست که آدمی در سایه شاخسارشان از شدت گرما و تابش خورشید در امان مانده و از میوههای الوان و شیرینشان بهرهمند گشته است.
وی بیان کرد: درخت مظهر زیبایی و حیات و یکی از زیباترین و پرثمرترین نعمتهای بیکران خداوند است که بخش مهمی از نیازهای انسان را برآورده میسازد.
وی ادامه داد: امروزه با صنعتی شدن جوامع بشری درختان نقش مهمتری در زندگی بشر ایفا میکنند، از سویی مقدمات پیشرفت بیشتر صنعت و فناوری را موجب میشوند و منابع تأمینکننده محصولاتی نظیر وسایل چوبی، مبلمان، لوازمالتحریر (کاغذ، انواع مدادهای مختلف) الوار و هزاران محصول دیگر محسوب میشوند و از سوی دیگر به منزله ریههای یک شهر تلقی شده و نقش مهمی در تأمین سلامت اعضای جامعه را ایفا میکنند. این مورد اخیر از مورد قبل مهمتر میکند.
مدیرعامل پیشگامان سبز بروجرد عنوان کرد: چراکه به دلیل فعالیت کارخانجات صنعتی و نیز ازدیاد وسایط نقلیه عمومی و فعالیت روزانه آنها در سطح شهرهای بزرگ آلایندهها و گازهای مهلک و خطرناکی نظیر دیاکسید کربن در هوای شهرها فزونی یافته و سلامت افراد را تهدید میکند و افزایش هر چه بیشتر این مواد آلاینده کاهش میزان اکسیژن در هوا را سبب میشود و این وضع نامساعد گروههای آسیبپذیر نظیر بیماران ریوی و قلبی، سالخوردگان و کودکان را بیشتر تهدید میکند.
نصیری اظهار کرد: در چنین شرایطی مسئله درخت و درختکاری راهحلی مناسب برای مبارزه با آلودگیهای مذکور به شمار میآید.
وی تصریح کرد: ایجاد جنگلهای مصنوعی و فضای سبز در اطراف شهرهای بزرگ به تأسیس کارخانجات تولید اکسیژن میماند.
مدیرعامل انجمن پیشگامان سبز بروجرد اضافه کرد: با کاشت درختان سازگار با وضعیت جوی ایران و با در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی خشک و کم باران اغلب مناطق کشور، میتوان محیطزیست را لطیف و با طراوت کرد. طبیعت و فضای سبز وسیلهای برای بقای بشری و حفظ زیبایی شهر است و بهعنوان میراثی ارزشمند به همه انسانها تعلق دارد.
نصیری خاطرنشان کرد: درختکاری در ایران دارای پشتوانهای از علایق ملی و سنت تاریخی است، تاریخ نشان میدهد که ایرانیان باستان، جشنهای خاصی داشتند و در این جشنها به درختکاری پرداخته و به خاک و زراعت احترام میگذاشتند علاوه بر این درختکاری با اعتقادات مذهبی مردم نیز پیوند دارد تا حدی که کاشت درخت نوعی عبادت محسوب میشود.
وی بیان کرد: بههرحال هفته منابع طبیعی و روز درختکاری بهانهای است برای اینکه ما به محیطزیست احترام گذشته و آن را احیاء کنیم و یا حداقل آن را با دقت بیشتری نگهداری کنیم.
مدیرعامل انجمن پیشگامان سبز بروجرد ادامه داد: خداوند این موجود سبز و بابرکت را مایه عبرت، حکمت و قدرت خویش قرار داده و ما نیز در جهت باروری این حکمت بینظیر و ارزشمند تلاش خواهیم کرد و امید است که با تلاش در این جهت، حتی با کاشتن یک نهال کوچک، کشوری زیبا و آباد را برای خویش مهیا کنیم که یقیناً کاری پسندیده است.
انتهای پیام