پایش ریزگردها و سنجش غبار از سوی مرکز آزمایشگاه هواشناسی ماهواره‌ای دانشگاه تبریز

امکان دسترسی به پایش ریزگردها و سنجش غبار موجود در توده‌ی هوا در مرکز آزمایشگاه هواشناسی ماهواره‌ای دانشگاه تبریز فراهم شد.

بهروز ساری صراف، رئیس دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی دانشگاه تبریز با اعلام این خبر گفت: مراکز و ایستگاه‌های هواشناسی امکان پایش و مشاهد طوفان‌ها را دارند اما سنجش لحظه‌ای ذرات جامد غبار و نمک در متر مکعب هوا و متر مربع زمین از اختصاصات این مرکز است.

وی اضافه کرد: نقشه‌های خروجی این مرکز از نظر جلوگیری از اخلال در مسیر پروازهای هواپیمایی و ممانعت از سوانح هوایی و همچنین برای مدیریت بحران در مباحث کشاورزی و  تصادفات جاده‌ای مهم و حیاتی است.

به گفته وی؛ خروجی داده‌ها به صورت نقشه‌های جغرافیایی در محیط GIS می‌باشد که به‌صورت نمودار و با فرمت Geo Tif و یا در صورت لزوم به صورت انیمیشن قابل ارائه می‌باشد.

پیش‌بینی پنج ساعت قبل طوفان‌های گرد و غباری و سنجش ذرات نمک در مرکز آزمایشگاه هواشناسی ماهواره‌ای دانشگاه تبریز امکان پذیر شد

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه تبریز، هاشم رستم زاده، مسئول سایت هواشناسی ماهواره‌ای نیز در این ارتباط با بیان اینکه تکمیل تجهیزات و لوازم گیرنده‌های ماهواره‌ای می‌تواند امکان داده رسانی و مشارکت در پروژه‌های ملی و بین المللی را میسر سازد، اظهار کرد: با دسترسی به داده‌ها و اطلاعات مرکز پردازش ریزگردهای اتحادیه اروپا (بارسلونا – اسپانیا ) که ریزگردهای اروپا و خاورمیانه را پایش و کنترل می‌کند، پیش‌بینی پنج ساعت قبل طوفان‌های گرد و غباری و سنجش ذرات نمک در مرکز آزمایشگاه هواشناسی ماهواره‌ای دانشگاه تبریز امکان پذیر شد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۴ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۴:۰۸
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1400120403340
  • خبرنگار :