رئیس سازمان جهاد کشاورزی اردبیل:

ژن پلاسم ارزش ارزآوری بیشتر از نفت و گاز دارد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: ژن پلاسم و راه‌اندازی بانک ژن گونه‌های گیاهی و جانوری بیشتر از نفت و گاز برای کشور ارزآوری دارد.

خلیل نیکشاد در آغاز آیین صیانت از شتر دوکوهانه در جهاد کشاورزی اردبیل اظهار کرد: با تشکیل کارگاه‌های مشورتی و آموزشی با همکاری فائو برای شترداران سعی بر این است تا جمعیت شتر دوکوهانه در استان اردبیل افزایش پیدا کند.


وی تصریح کرد: آنچه که در کشور در روند توسعه پایدار مغفول مانده توجه به ژن پلاسم و تهیه بانک ژن بذر، محصولات گیاهی و دامی و گونه‌های نادر همچون شتر است که به راحتی می‌توان منابع مالی، اشتغال و امنیت غذایی را برای هموطنان به وجود آورد.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت:‌ استفاده از ظرفیت ژن پلاسم می‌تواند جایگزین فروش نفت و گاز و محصولات با ارزش معدنی شده هر چند که نفت و گاز و معادن تمام شدنی است اما بانک ژن گنجینه عظیمی است که هیچ وقت پایانی برای آن متصور نیستیم.


نیکشاد با بیان اینکه در استان اردبیل 430 گونه گیاه دارویی نادر شناسایی شده و در کنار آن حیوانات اهلی متعدد نظیر شتر دوکوهانه مورد صیانت و حفاظت قرار می‌گیرد، افزود: منطبق بر فرهنگ، تاریخ و مدنیت این استان شترداری از سال‌های گذشته مورد توجه قرار گرفته و امروز نیز همچنان عشایر و روستانشینان ما در این زمینه ورود پیدا کردند.


وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: ظرفیت‌های کشاورزی در سطح ملی و استان مغفول مانده و ما با نگاه تجردی به این بخش نمی‌توانیم از ظرفیت فراوان این حوزه در مسیر توسعه استفاده کنیم.


نیکشاد جمعیت دامی استان را بیش از 3 میلیون و 950 هزار واحد اعم از سبک و سنگین توصیف کرد و ادامه داد: وجود گونه‌هایی همچون قوچ مغانه و بز در مناطق جنوب استان می‌تواند زمینه تهیه بانک ژن و استفاده از این گونه‌ها را در ارزآوری بیشتر به همراه داشته باشد.


وی ظرفیت اشتغال صنعت دامداری را در استان 66 هزار نفر اعلام کرد و گفت:‌ عشایر ایل شاهسون به عنوان سومین تبار و ایل غیرتمند در کشور امروز ظرفیت عظیمی را در تولید دارند به طوری که هر آلاچیق به یک کارگاه تولیدی تبدیل شده است.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل کمک 13 هزار و 800 نفر از جامعه عشایری را در تقویت تولید و بهبود معیشت یادآور شد و اضافه کرد: یک میلیون و 500 هزار رأس دام عشایر توان تولید 32 هزار تن گوشت قرمز و 260 هزار تن شیر را دارد در حالی که این توان تولید بیش از مصرف سرانه استان است که 50 درصد مازاد تولید صرف صادرات به سایر مناطق کشور می‌شود.


انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۴ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1400120403021
  • خبرنگار :