انواع راهبند و سیستم های کنترل تردد هوشمند

به طور کلی زمانی که نام راهبند به میان می‌آید دستگاه هایی با بازو بلند موسوم به راهبند بازویی در ذهن تداعی می‌شود ولی راهبند ها تنها به این دستگاه های کنترل تردد محدود نمی‌شود.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام آرمان گستر آناهیتا، با ما در این نوشته همراه باشید تا انواع راهبند را برای شما شرح دهیم.

راهبند اتوماتیک بازویی

راهبند های اتوماتیک بازویی رایج ترین نوع راه بند ها هستند؛ این دستگاه ها را در ورودی و خروجی بیشتر پارکینگ ها و ادارات مشاهده کرده‌اید.

این دستگاه‌ها بهترین راه حل برای کنترل عبور و مرور خودرو ها از مبادی ورودی و خروجی هستند. راهبند های اتوماتیک جدید موجود در بازار را می‌توان به انواع سیستم های کنترل تردد مانند سیستم پلاک خوان، سیستم تگ خوان و یا لوپ دیتکور متصل کرد و نظارت دقیق تری بر تردد خودرو ها داشت و از طرف دیگر سیستم هوشمندی برای عبور و مرور خودروها پیاده سازی کرد.

برای اماکن متخلف، راهبند اتوماتیک برقی مختلفی طراحی شده است که در نوع باز با یکدیگر تفاوت دارند. برای مثال برای اماکنی که با محدودیت ارتفاع مواجه هستند راهبند بازو تاشو در دول مدل ۹۰ درجه و ۱۸۰ درجه طراحی شده است به این صورت که بازو یا همان بوم راهبند از وسط تا شده و با سقف برخورد نمی‌کند.

نوع دیگر بوم یا علمک راهبند بازو فنس دار است. این بوم علاوه بر میله اصلی دارای نرده‌هایی روی خود است که فضای بالا و پایین بوم را پوشش می‌دهد و امکان عبور را حتی برای حیوانات مسدود می‌کند.

علاوه بر بوم، راهبند ها در قدرت موتور و میزان تردد مجاز در شبانه روز نیز با یکدیگر تفاوت دارند. در بازار ایران راهبند های بازویی از ۷۰ تا ۷۵۰ وات موجود است که با توجه به طول عمر مفید، میزان تردد مجاز در شبانه روز و نیاز به سرویس دوره‌ای قابل بررسی است.

از دیدگاه دیگر راهبند ها با توجه به سیستم محرک به دو دسته الکترومکانیک و الکتروهیدرولیک تقسیم می‌شوند.

راهبندهای دارای سیستم محرک الکترومکانیک با استفاده از نیروی محرک موتور کار می‌کنند در حالی که راهبند های الکترومکانیک با استفاده از فشار روغن بازو را حرکت می‌دهند.

راهبندهای الکترو هیدرولیک با استفاده از فشار روغن کار می‌کنند و به همین دلیل قدرت بالاتری نسبت به دیگر موتور ها دارند و به همان اندازه قیمت بیشتری هم دارند. این راهبند ها به جهت جریان روغن در اجزا راهبند نیاز به سرویس های دوره ای منظم دارند.

راهبندهای الکترومکانیک برخلاف دیگر راهبند ها به هیچ گونه مایعی نیاز ندارند و با استفاده از نیروی جک و اهرم و همچنین گیبرکس کار می‌کنند.

راهبند ضد انتحاری امنیتی

این دستگاه های ضد انتحاری را شاید به ندرت دیده باشید. این دستگاه های امنیتی یکی از تجهیزات مورد استفاده برای پیشگیری از حوادث تروریستی هستند.

راهبندهای ضد انتحاری در شکل‌ها و نوع‌های مختلفی طراحی و تولید می‌شوند که هر یک مناسب یک کاربری خاص است. این دستگاه‌ها زمانی که خودروی انتحاری قصد نفوذ به یک مکان خاص جهت انجام عملیات تروریستی را داشته باشد مانند سدی محکم مانع از عبور خودرو های سبک و سنگین انتحاری می‌شود و از عملیات تروریستی را در بدو شروع جلوگیری می‌کند.

برخی از راهبند های ضد انتحاری امکان نصب تجهیزات نظامی مانند اسلحه گرم را هم دارند تا قبل از برخورد با خودرو آن را منهدم کنند.

نوعی دیگر از این دستگاه ها مانند راهبند نیزه ای، فقط از حرکت خودرو جلوگیری می‌کنند به این صورت که تایر های خودرو را پاره کرده و مانع از پیشروی بیشتر عامل انتحاری می‌شود. این نوع از راهبندهای ضد تروریستی اغلب پیش از راهبند ضد انتحاری اصلی نصب می‌شود تا از آسیب بیشتر به آن جلوگیری شود.

همانند راهبند های بازویی، راهبند های ضد انتحاری هم امکان اتصال به انواع سیستم های کنترل تردد و امنیتی را دارا هستند. همچنین امکان پیاده سازی سناریو های پیشرفته و تلفیق با سایر تجهیزات امنیتی برای این دستگاه ها وجود دارد.

راهبند نفر رو یا گیت کنترل تردد

این نوع از راهبند ها را هم در ایستگاه‌های مترو دیده‌اید. این گیت های کنترل تردد جهت کنترل عبور و مرور اشخاص مورد استفاده قرار می‌گیرند. گیت های نفر رو قابلیت اتصال به دستگاه‌های اکسس کنترل را دارند که با توجه به اطلاعات موجود در پایگاه داده خود مجوز ورود اشخاص را صادر و یا در صورت لزوم از عبور فرد جلوگیری می‌کند.

اکسس کنترل ها جز جدایی ناپذیر گیت نفر رو هستند. این دستگاه ها دارای سیستم های گوناگون تشخیص هویت مانند تشخیص چهره، تشخیص اثر انگشت، اسکن قرنیه چشم، اسکن کف دست و… هستند. همچنین امکان استفاده از سیستم کارت خوان و رمز عبور هم وجود دارد.

از راهبند های نفر رو علاوه بر ایستگاه‌های مترو در ورودی ادارات جهت کنترل عبور و مرور کارکنان و حضور و غیاب، باشگاه‌های ورزشی، خوابگاه های دانشجویی و… استفاده می‌شود.

جمع بندی

همان طور که خواندید راهبند ها انواع متفاوتی دارند و علاوه بر خودرو های سبک و سنگین برای افراد نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

قبل از آن که اقدام به خرید راهبند کنید بهتر است انواع آن را بشناسید و در مورد آن مطالعه کنید. یکی از بهترین وبسایت ها برای آشنایی با انواع راهبند ها وبسایت شرکت آگسا است که به صورت تخصصی در زمینه طراحی و تولید راهبند در ایران فعالیت می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به وبسایت این شرکت به آدرس agsaco.com مراجعه کنید.

انتهای رپرتاژ آگهی 

  • سه‌شنبه/ ۳ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400120302225
  • خبرنگار : 30054