غلامرضا کافی دوشنبه دوم اسفند یک کنفرانس خبری با بیان کنگره جهانی محمد(ص) کاملاً به صورت خودجوش و مردمی انجام شد، گفت: شایستگی شیراز با توجه به جایگاه ادبی و فرهنگی دارد، قطعاً برگزاری چنین رویدادهایی است.
او افزود: امروزه اکثر ارگانها وقتی میخواهند یک برنامه ادبی را برگزار کنند، سریع شیراز و استان فارس را انتخاب میکنند زیرا این دیار را سرآمد این رشته میدانند.
کافی به ارائه آمار بخش ادبی کنگره جهانی «محمد(ص)، پیامبر رحمت در آیینه ادب و هنر» پرداخت و گفت: در این بخش ۲ هزار و ۴۰۲ اثر دریافت کردیم که یک هزار ۶۴۴ اثر در بخش شعر و ۷۵۸ اثر هم در بخش داستان بوده است که در سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی هم فراخوان داشت.
دبیرعلمی کنگره جهانی «محمد(ص)، پیامبر رحمت در آیینه ادب و هنر» ادامه داد: بحث داستان در این بخش ادبی بسیار اهمیت داشت که داوران ما در این بخش بابک طیبی، قاسم علی فراست و بایرامی بودند و برای آنان بسیار جالب بود که این تعداد داستان موضوعی به دبیرخانه کنگره ارسال شده است زیرا کار بسیار سختی است و تقریباً یک داستان نداشتیم که از موضوع فرا رفته است لذا کار داوری بسیار سخت بود و حتی برخی رتبهها در این رشته به صورت مشترک اعلام شد.
او با بیان اینکه در اشعار آیینی که در کشورمان مشاهده میکنیم کمتر به موضوع نبوی توجه شده است لذا برگزاری این کنگره رویکرد دوبارهای را به این موضوع داد تا شعرهای آیینی بیشتری برای این موضوع سروده شوند، گفت: از تمام استانها در بخش ادبی اثر داشتیم و جالب اینجاست که از ۲۸ استان کشور هم برگزیده در این بخش داریم و این نشان میدهد که فراخوان کنگره بسیار خوب اطلاعرسانی شده است.
کافی با تصریح اینکه طی مدت برگزاری کنگره ۷ محفل شعرخوانی با حضور شاعران کشورهای مختلف برگزار کردیم، افزود: این برنامه یکی از کنگرههایی بود که طی یک سال برگزاری، هیچگاه توقف نداشت و هر ماه حداقل یک رویداد و اتفاق در آن اجرا میشد و همین مسئله برد کار را بالا میبرد.
دبیرعلمی کنگره جهانی «محمد(ص)، پیامبر رحمت در آیینه ادب و هنر» بیان کرد: هشتمین محفل شعر این کنگره در ساعت ۱۹ روز ۸ اسفندماه در دارالعباده حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) برگزار خواهد شد که اختتامیه بخش شعر کنگره هم محسوب میشود و در آن شاعران برگزیده استان و کشور شعرسرایی خواهند کرد. در این مراسم در بخش داستان از استاد محمدرضا سرشار حضور خواهد داشت.
او با بیان اینکه این مراسم با تلاوت آیات وحی با تلاوت حامد شاکرنژاد، قاری بینالمللی کشورمان آغاز خواهد شد، گفت: یکی از موضوعاتی که باید بر روی آن کار کرد تلاوت قرآن است زیرا قرآن هم مانند پیامبر(ص) محوری، مشترک و وحدتآفرین است که پیشنهاد میشود این بخش هم به عنوان یکی از موضوعات اصلی یا فرعی کنگره در سالهای آینده قرار گیرد.
کافی اظهار کرد: داوران بخش شعر کنگره شامل قزوه، محمدکاظم کاظمی و محمد مرادی بودند که کار داوری پایانی را انجام دادند که در کتابی هم داستانها و هم شعرهای برگزیده هم منتشر خواهند شد.
انتهای پیام