به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری تاس، دیمیتری پولیانسکی، معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در گفتوگویی با یک کانال یوتیوب گفت: باتوجه به این واقعیت که همکاران غربی ما تلاش میکنند چشمان خود را بر وقایع شرق اوکراین ببندند، از همان ابتدا بمباران در این مناطق را انکار کرده و ادعا میکنند که هر آنچه در آنجا رخ میدهد، نتیجه تحریکهای روسیه است. البته با چنین انگیزهبخشی و تهییجی، این امکان خطرناک وجود دارد که برخی مردم اوکراین، انگیزه برانگیختن شورشیان و تحریک این مناطق را داشته باشند.
این دیپلمات افزود: بنابراین اگر شرکای فرانسوی ما بتوانند بر اذهان نهادهای اوکراینی تاثیر گذاشته و آنان را متقاعد کنند که باید به توافق مینسک پایبند بوده و نباید بر جمعیت آرام منطقه دونباس آتش بگشایند، مورد استقبال قرار خواهد گرفت.
اوضاع خط تماس در شرق اوکراین در ۱۷ فوریه وخیمتر شد و جمهوریهای خودخوانده لوهانسک و دونتسک بزرگترین بمباران از سوی "اوکراین" در ماههای گذشته را گزارش کردند. در این بمباران تلفاتی گزارش نشده اما یک زن غیرنظامی مجروح شده و برخی تاسیسات غیرنظامی آسیب دیدند. در میان خطر روزافزون اقدامات نظامی، این جمهوریهای خودخوانده در ۱۸ فوریه از تخلیه شهروندان غیرنظامی به مقصد روسیه خبر دادند. در ۱۹ فوریه، دونستک بسیج عمومی اعلام کرد.
همچنین به گزارش وبسایت روزنامه هیل، پولیانسکی در گفتوگویی دیگر با تروور فیلیپس، مجری اسکای نیوز گفت که روسیه به اطلاعات سازمانهای اطلاعاتی آمریکا و انگلیس اعتماد نداشته و همچنین تکرار کرد که روسیه قصد حمله به هیچ جایی را ندارد.
این مجری از پولیانسکی پرسید که اگر مسکو قصد حمله به همسایه خود را ندارد، پس چرا ۱۵۰ هزارسرباز خود را در مرز اوکراین مستقر کرده است و او پاسخ داد: اولاً، چه کسی آنها را شمرده است؟ این رقم ۱۵۰ هزار را از کجا آوردهاید؟ یادم میآید که ۱۰۰ هزار بود، بعد شد ۱۲۰ هزار، اکنون میگویند ۱۵۰ هزار و حتی برخی میگویند ۱۹۰ هزار. اعتراف میکنم تورم اینجا در نیویورک بسیار بالاست! ما آن را در (افزایش سریع) قیمتها دیده بودیم، اما در تعداد سربازان...
فیلیپس در انتقاد از نظرات پولیانسکی، به تصاویر ماهوارهای دولتهای غربی اشاره کرد که نشاندهنده افزایش حضور نظامی روسیه در مرزهای اوکراین هستند.
او در پاسخ گفت: ما به اطلاعات آمریکا و انگلیس اعتماد نداریم؛ آنها در موارد بسیاری ما و تمام جهان را ناامید کردهاند. همان ادعای تولید سلاح کشتار جمعی در عراق [که بهانه آمریکا و انگلیس برای حمله به این کشور در زمان ریاست جمهوری صدام بود] کافی است.
این دیپلمات استدلال مکرر مسکو را تکرار کرد که اجازه دارد نیروهای خود را در هر کجای خاک خود که بخواهد مستقر کند. او همچنین در پاسخ به این سوال که اگر اوکراین به طور مشابه در امتداد مرز خود با روسیه حضور نظامی داشته باشد، آیا مسکو همان نگرش "آرام و آسوده" را خواهد داشت، گفت، اوکراین تا همین حالا هم ۱۲۰ هزار سرباز را در خطوط تماس در دونباس مستقر کرده و ادعا کرد که ارتش اوکراین بمباران این منطقه را آغاز کرده است.
صدها گلوله توپخانه در امتداد خطوط تماس میان سربازان اوکراینی و جداییطلبان در شرق اوکراین - که برخی میگویند مورد حمایت روسیه قرار دارند - در اواخر هفته گذشته منفجر شد که در نتیجه آن، هزاران اوکراینی این منطقه را ترک کرده و به روسیه رفتند.
انتهای پیام