فوتبالیست‌های سرباز/ از کارت‌ پایان خدمت جعلی تا نارو به کی‌روش!

در سال‌های اخیر بازیکنان زیادی در میانه فصل به خاطر گذراندن خدمت سربازی مجبور به ترک تیم‌های‌شان و رفتن به تیم‌های نظامی شده‌اند. البته در این بین، مواردی بوده که توانسته‌اند معاف شوند یا خوردن انگ سرباز فراری را به جان خریده‌اند تا به سربازی نروند.

به گزارش ایسنا، ماجرای سربازی برای مردان ایرانی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های زندگی‌شان است و حاضرند هر کاری بکنند تا این دوره دو ساله زودتر به پایان برسد. در این میان، فوتبالیست‌ها وضعیت بهتری نسبت به هم‌سن و سال‌های‌شان دارند و می‌توانند با حضور در تیم‌های نظامی و به میدان رفتن برای این تیم‌ها، دو سال خدمت سربازی را پشت سر بگذارند. البته شاید بگویید که دو سال از بهترین سال‌های حرفه‌ای‌شان هدر می‌رود که این موضوع مبحث طولانی‌ای است اما می‌دانیم که دو سال زندگی ما برای فوتبالیست‌ها اهمیتی ندارد که ما حرص این موضوع را بخوریم.

این روزها بحث خدمت سربازی سیاوش یزدانی و محمدحسین مرادمند، دو مدافع استقلال داغ است. این دو بازیکن تا امروز (یک اسفند) معافیت سربازی داشتند اما قاعدتا از امروز سرباز هستند. البته باشگاه استقلال در این هفته‌ها به دنبال استفاده از قانون سرباز قهرمان برای حل مشکل یزدانی و مرادمند است و باتوجه به این که سازمان نظام وظیفه هنگامی که درخواست فردی را بررسی می‌کند، برای او غیبت نمی‌زند، احتمالا این دو بازیکن هم غیبت نخواهند خورد و پس از تعیین و تکلیف وضعیت‌شان یا سرباز می‌شوند یا در استقلال به فعالیت‌شان ادامه می‌دهند.

در این گزارش باتوجه به داغ بودن موضوع سربازی دو مدافع میانی استقلال، بازیکنان مطرحی که با موضوع سربازی در میانه فصل دست و پنجه نرم کردند مرور می‌کنیم:

مهرداد پولادی

مدافع پیشین تیم‌ملی فوتبال ایران مطرح‌ترین و جنجالی‌ترین پرونده سربازی را در بین بازیکنان ایرانی دارد. مهرداد پولادی یکی از بازیکنانی بود که در پرونده "سرباز گیت" و کارت‌های پایان خدمتی جعلی پایش به میان کشانده شد. در آن زمان ستاد کل نیروهای مسلح اعلام کرد که تمامی این بازیکنان باید به سربازی بروند و حق خروج از کشور را ندارند.

در آن زمان تیم‌ملی فوتبال درگیر جام ملت‌های آسیای ۲۰۱۵ بود که در نیم فصل رقابت‌های لیگ برتر برگزار می‌شد. کارلوس کی‌روش با وجود تصمیم ستاد کل، روی استفاده از بازیکنان سربازش پافشاری می‌کرد. در نهایت ستاد کل نیروهای مسلح به صورت مشروط به سروش رفیعی و مهرداد پولادی اجازه خروج از کشور داد تا آن‌ها تیم‌ملی را در جام ملت‌ها همراهی کنند.

با این حال پس از جام ملت‌های آسیا مهرداد پولادی دیگر به ایران برنگشت و هنوز هم سرباز فراری محسوب می‌شود.

آرش افشین و حسین ماهینی

نام این دو بازیکن مطرح فوتبال ایران هم در بین بازیکنانی که کارت پایان خدمت جعلی داشتند وجود داشت. این دو بازیکن در نیم فصل لیگ ۹۴-۹۳ به ملوان پیوستند و خدمت سربازی‌شان را در این تیم گذراندند.

آرش افشین که پیش از ملوان یکی از استعدادهای ناب فوتبال ایران بود، افت شدیدی کرد و دیگر نتوانست کیفیت قبلی‌اش را به نمایش بگذارد. او پس از ملوان به استقلال پیوست و حضور ناموفقی در این تیم داشت. استقلال خوزستان، فولاد (دو مقطع) و شهرداری آستارا دیگر تیم‌هایی بود که افشین برای آن‌ها به میدان رفت. افشین ۳۲ ساله که روزهایی احتمال پیوستنش به لیل فرانسه وجود داشت در حال حاضر نمایش نسبتا خوبی برای خیبر خرم آباد در لیگ دسته یک دارد.

حسین ماهینی اما شرایطش بهتر بود و پس از گذراندن خدمت سربازی به پرسپولیس بازگشت. ماهینی کاپیتان پرسپولیس هم شد دو قهرمانی لیگ برتر با این تیم کسب کرد. او پس از مصدومیت‌های سختی که در پرسپولیس داشت به نساجی و سپس سایپا پیوست.

علیرضا حقیقی

دروازه‌بان تیم‌ملی ایران در جام جهانی ۲۰۱۴ و جام ملت‌های ۲۰۱۵ پس از لو رفتن جعلی بودن کارت پایان خدمتش، با استفاده از کفالت توانست کارت پایان خدمتش را در مرداد ۹۳ بگیرد و از سربازی معاف شود.

علی حمودی

استارت "سرباز گیت" از علی حمودی و افشاگری علی دایی درباره کارت‌ پایان خدمت جعلی این بازیکن خورد. او که یکی از بهترین مدافعان راست فوتبال ایران در آن سال‌ها بود، در نیم فصل لیگ چهاردهم به تراکتور پیوست.

حمودی پس از جدایی از تراکتور دیگر آن مدافع سرحال نبود و به پیکان پیوست.

مهدی مهدی‌پور، احسان پهلوان و دانیال اسماعیلی‌فر

این سه بازیکن ذوب‌آهن در نیم فصل لیگ هفدهم از این تیم اصفهانی جدا شدند و برای گذراندن خدمت سربازی‌شان به تراکتور پیوستند.

حضور آن‌ها اختلافات زیادی بین دو باشگاه تراکتور و ذوب‌آهن به وجود آورد. هر سه بازیکن پس از پایان خدمت سربازی‌شان به ذوب‌آهن بازگشتند. در حال حاضر مهدی‌پور برای استقلال، پهلوان برای پرسپولیس و اسماعیلی‌فر برای سپاهان بازی می‌کنند.

شجاع خلیل‌زاده

مدافع فعلی تیم‌ملی فوتبال ایران هم جزو پرونده کارت‌های جعلی بود.  او در نیم فصل لیگ چهاردهم از سپاهان به تراکتور رفت و پس از گذراندن خدمت سربازی دوباره به سپاهان برگشت. خلیل‌زاده در حال حاضر مدافع تیم الریان قطر است.

قاسم حدادی‌فر

ستاره ذوب‌آهن در لیگ یازدهم در نیم فصل این رقابت‌ها به دلیل داشتن کسری خدمت به تراکتور پیوست و تا پایان لیگ یازدهم برای این تیم تبریزی به میدان رفت. او پس از پایان لیگ یازدهم و پایان دوران خدمتش به ذوب‌آهن بازگشت.

سینا عشوری

او هم یکی از بازیکنانی بود که نامش با کارت‌های پایان خدمت جعلی بر سر زبان‌ها افتاد. او در نیم فصل لیگ چهاردهم به تراکتور پیوست و برخلاف دیگر سربازها، پس از پایان خدمت سربازی‌اش در این تیم ماند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۴:۱۶
  • دسته‌بندی: فوتبال، فوتسال
  • کد خبر: 1400120100565
  • خبرنگار : 71572