/روی خط تئاتر/

هنرمند تاجیک: روابط هنری ایران و تاجیکستان گسترش یابد

کارگردان تئاتر فردوسی با اشاره به اجرای نمایشش در ایران گفت: حضور و اجرای نمایش در ایران تجربه خوبی بود و امیدوارم روابط هنرپیشگان ایران و تاجیکستان بیشتر شود.

سلطان عثمانف در گفت‌وگو با ایسنا ضمن ابراز خشنودی از حضور و اجرای نمایش در ایران اظهار کرد: این نمایش از زندگی حکیم ابوالقاسم فردوسی است و بر اساس اشعار شاهنامه تهیه شده است. این نمایش چهار سال پیش روی صحنه تئاتر تاجیکستان رفته و ایده تهیه آن ۱۰ سال پیش متولد شد. این از عجایب بود که بعد از ۱۰ سال نمایش فردوسی در ایران اجرا شد.

وی با اشاره تقاوت دیدگاه تماشاگر تاجیکستانی و ایرانی افزود: سفر به ایران و روی صحنه رفتن نمایش در ایران خیلی دشوار و هیجان‌انگیر بود و نگران واکنش تماشاگران بودیم. خوشبختانه نمایش در ایران قبول شد و تماشاگران ابراز رضایت کردند. ما نیز به هدف خودمان رسیدیم.

این کارگردان تئاتر تاجیک افزود: امکان اجرای نمایش در مشهد خود هدیه و عطای خداست و به خاطر حکیم بزرگ این فرصت برای ما پیش آمد که نزد مقبره او سر تعظیم فرود آوریم و این باعث خوشحالی همه عوامل این نمایش است.

وی ضمن تشکر از مردم ایران و استقبال از نمایش فردوسی گفت: میهمان‌نوازی، لطف و محبتی که در ایران تجربه کردیم، به ما این حس را منتقل کرد که میهمان نیستیم و در خانه خودمان هستیم. بسیار مشتاقم که روابط بین هنرپیشگان ما و ایران بیشتر شود و این روابط همیشگی و پیوسته باشد.

به گزارش ایسنا نمایش فردوسی در تئاتر ابوالقاسم لاهوتی شهر دوشنبه تاجیکستان برگزار و به نویسندگی و کارگردانی، سلطان عثمانف، تهیه شده است. این نمایش به منظور اجرا در چهلمین دوره جشنواره فجر در شهرهای تهران و مشهد به روی صحنه رفت.

نمایش فردوسی به حوادث زندگی ابوالقاسم فردوسی، شاعر بزرگ ایرانی، پس از پایان سرایش شاهنامه و اتفاقاتی که در مسیر تقدیم این اثر به سلطان محمود غزنوی رقم می‌خورد، می‌پردازد. عثمانف این نمایش را بر پایه اشعار شاهنامه و داستان بلند فردوسی نوشته ساتم الغ‌زاده، نویسنده تاجیک، تهیه کرده است.

قربان صابر، هنرپیشه شناخته تئاتر و سینمای تاجیک، در این نمایش در نقش ابوالقاسم فردوسی روی صحنه رفته است. از دیگر بازیگران این تئاتر می‌توان به ملکه عزیزمحمداوا در نقش فاطمه، همسر فردوسی، آرتق قادر در نقش عنصری، ملک‌الشعرای دربار غزنویان، محمدجان شادی‌یف در نقش خواجه ‌بزرگ وزیر میمندی، اسفندیار غلامف در نقش  شاعر ماهک، صلاح‌الدین شکورزاده در نقش شاعر منشوری، عبدالکریم مشربف در نقش سلطان محمود غزنوی و ابراهیم لیاسف در نقش عبدالواحد راوی دربار اشاره کرد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400120100411
  • خبرنگار : 50399