به گزارش ایسنا، علی اکبر محرابیان در بازدید از شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران در جمع خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت حق آبه هیرمند، گفت: سه ماه است که با طرف افغانی مذاکره می کنیم، سفری را وزیر مربوطه به ایران داشت و مذاکراتی در این راستا صورت گرفت. همچنین جلسه کمیساران آب نیز در افغانستان تشکیل شد و سه نوبت نیز به صورت تلفنی از مسئولان افغانی پیگیر حق آبه جمهوری اسلامی شدیم.
وی افزود: طرف افغانی در بیان اعلام کردند که حقوق جمهوری اسلامی را به رسمیت می شناسیم و حتما رهاسازی آب انجام می شود اما تا این لحظه این کار صورت نگرفته و تذکرات لازم به آنها داده شده است.
او با اشاره به افزایش قبوض برق، گفت: از ابتدای بهمن ماه قیمت برق با مصوبه جدید محاسبه می شود و قبوضی که از این به بعد صادر خواهد شد، با قیمت های جدید خواهد بود. البته کسانی که الگوی مصرف را رعایت می کنند شامل این افزایش نرخ نخواهند شد.
وی با بیان اینکه قبوض ۷۵ درصد مشترکان با تعرفه های قبلی محاسبه می شود، گفت: مشترکانی که بالای الگو مصرف می کنند، به صورت پلکانی مشمول افزایش تعرفه می شوند.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم برق را بدون یارانه محاسبه کنیم، باید قیمت سوخت را نیز بدون یارانه محاسبه کنیم که طبیعتا قیمت افزایش زیادی می یابد و معادل قیمت برق صادراتی خواهد شد.
وی افزود: قیمتی که در حال حاضر عرضه می شود پایین تر از این قیمت ها است. حتی برای مشترکانی که پرمصرف نیز هستند تعرفه تا این میزان افزایش نمی یابد.
به گفته وی حتما در چند گام مصرف مشترکانی که بالاتر از الگو مصرف می کنند را بدون یارانه محاسبه می کنیم اما در حال حاضر هدف ما این است که مشترکان میزان مصرف خود را به سطح الگو برسانند. چه بسا که آمار موجود گویای این است که اکنون نیز بسیاری از مشترکان به سطح الگو برگشته اند که امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است از مشترکی تعرفه را بدون هیچ یارانه ای اخذ کنید، گفت: فعلا چنین برنامه ای در دستور کار نیست ولی همین رشدی که طبق قانون اخیر انجام شده یک پیام است که مشترکان الگوی مصرف را رعایت کنند.
وی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه آیا چنین برنامه ای را برای آب نیز در نظر گرفته اید، گفت: برای آب هنوز آئین نامه ای در دولت تصویب نشده اما مدل و الگوی آب نیز به همین شکل است و کسانی که با الگو مصرف می کنند هیچ گونه رشد قیمتی را تجربه نخواهند کرد.
وی با اشاره به توافق وین و تاثیر آن در برنامه های نیروگاهی گفت: برنامه هایی که برای توسعه بخش آب و برق تدوین کرده ایم، با توافق یا بدون توافق نسبت به آن متعهد هستیم. ۳۵ هزار مگاوات نیروگاه را طی چهار سال احداث خواهیم کرد که در حال حاضر اغلب این واحدها در مراحل مختلف پیشرفت قرار دارند و عملیاتی اجرایی بخش قابل توجهی نیز استارت خورده است.
وی با تاکید بر اینکه این نیروگاه ها در چارچوب توافق ما با صنایع کشور و توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر هستند گفت: چه توافق بشود و چه توافق نشود، متعهد به اجرای این برنامه هستیم و نیروگاه ها را وارد مدار می کنیم.
وی با اشاره به آخرین وضعیت اجرای طرح کنتورهای هوشمند برق نیز گفت: این طرح در حال انجام است و از اول مهر ماه ۱۴۰۱ به صورت اقساطی هزینه آن از مشترکان دریافت می شود.
وی با اشاره به ظرفیت های ایران در حوزه احداث نیروگاه، گفت: نیروگاه های متعددی را در داخل و خارج از کشور ایجاد کرده ایم و به فراخور این شرایط باید برای تعمیرات نیروگاهی نیز امکاناتی را پیش بینی می کردیم که در این راستا شرکت تعمیرات نیروگاهی از دهه ۷۰ تاسیس شد.
وی افزود: بخش قابل توجهی از نیروگاه ها باید تعمیرات اساسی را انجام می دادند که یکی از شرکت های مطرح برای انجام این کار همین شرکت است. اکنون حدودا ۷۰ درصد بخش های نیروگاهی نیاز به تعمیرات داشتند که اکنون بیش از ۵۰ درصد تعمیرات آنها به پایان رسیده است. تعمیرات مابقی نیروگاه ها نیز تا خردادماه کامل می شود و تمام نیروگاه های کشور آماده تولید با حداکثر ظرفیت خواهند بود.
محرابیان همچنین درباره بارشهای اخیر و تاثیر آن بر جبران کمآبیها گفت: بارشها در سراسر کشور به طور متوسط در حد نرمال بوده ولی در برخی نقاط مثل کرمان، جنوب سیستان، هرمزگان، بوشهر و بیش از نرمال بوده البته در برخی نقاط نیز کمتر از نرمال بوده است.
به گفته وی در اسفندماه پیش بینی بارشها در حد نرمال است و ا میدواریم ادامه دا شته با شد. در صورت تداوم بارش در اسفند و فرودرین و اردیبهشت بخشی از کسریها جبران شود.
انتهای پیام