عبدالله سهرابی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه در شرایط ایده آل و خوبی شاهد سفر رئیس جمهور به قطر هستیم و این سفر از ابعاد مختلف دارای اهمیت است، تصریح کرد: ایران و کشورهای خلیج فارس به دلیل قرابت ها و پتانسیل هایی که از آن برخوردارند می توانند با یکدیگر همکاری ها و تعاملات بسیار خوبی در زمینه های مختلف داشته باشند و در سفر رئیس جمهور به قطر توجه به این ظرفیت ها و پتانسیل ها مورد توجه است.
این دیپلمات کشورمان با بیان اینکه قطر جزو اولین کشورهایی بود که پیروزی انقلاب اسلامی را تبریک گفت، تصریح کرد: در روزهای ابتدایی تشکیل دولت سیزدهم نیز امیر قطر به صورت تلفنی با آقای رئیس جمهور صحبت کردند و چند هفته بعد از آن نیز وزیر خارجه قطر به تهران آمد.
سفیر پیشین ایران در قطر با بیان اینکه قطر به دنبال این است که یک همسایه و تکیه گاه خوب در منطقه داشته باشد و در این چارچوب همیشه روی ایران حساب ویژه ای کرده است چرا که ایران نیز در موقعیت های مختلف به خصوص بحران ها ثابت کرده که به دنبال حفظ آرامش و صلح و ثبات در منطقه است، تصریح کرد: یکی از شعارهای اصلی دولت سیزدهم در عرصه سیاست خارجی توجه و تعامل هر چه بیشتر و داشتن دیپلماسی فعال و هوشمند در ارتباط با همسایگان است و سفرهای رئیس جمهور در طول مدت فعالیت دولت سیزدهم بیانگر عزم دولت برای تحقق این موضوع است.
وی با بیان اینکه حدود ۱۰ سال پیش رئیس جمهور وقت ایران به قطر سفر کرد و اکنون بعد از ۱۰ سال بار دیگر رئیس جمهور ایران به دوحه سفر می کند، اظهارکرد: به نظرم برای گسترش و ماندگاری روابط ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس نیازمند این هستیم که در منطقه شورای جدیدی با عضویت ایران ایجاد شود.
سهرابی همچنین با بیان اینکه روز اول سفر رئیس جمهور به قطر در چارچوب روابط دوجانبه صورت می گیرد و در روز دوم رئیس جمهور در اجلاس اپک گازی حضور پیدا خواهد کرد، خاطرنشان کرد: اپک گازی به پیشنهاد ایران تشکیل شده و دبیرخانه آن در قطر است و قرار است پنجمین اجلاس آن در دوحه برگزار شود.
وی با بیان اینکه سفر به قطر و شرکت در اجلاس اپک گازی فرصت خوبی است که ایران مواضع و دیدگاه های خود در عرصه بین الملل را تشریح کند و زمینه را برای انجام هر چه بیشتر همکاری های اقتصادی با کشورهای عضو این اجلاس فراهم کند، گفت: در حال حاضر ایران و قطر از روابط سیاسی خیلی خوبی برخوردار هستند. چنانکه کمتر از یک ماه پیش وزیر خارجه قطر به تهران سفر کرد و در روز جمعه در حاشیه اجلاس امنیتی مونیخ نیز وزیران امور خارجه دو کشور با یکدیگر دیدار و رایزنی کردند.
وی ادامه داد: متأسفانه علیرغم این رابطه خوب سیاسی، روابط اقتصادی دو کشور در وضعیت چندان مناسبی قرار ندارد و موضوع کرونا و تحریم ها نیز باعث کاهش حجم فعالیت های اقتصادی دو کشور شده است.
وی با بیان اینکه این امید وجود دارد که این تبادل هیئت ها و رفت و آمدها منجر به گسترش روابط اقتصادی بین دو کشور در راستای تأمین نیازهای دوحه و تهران باشد، افزود : اتباع قطری از دیرباز به برخی از استانهای جنوبی ایران از جمله شیراز، بوشهر و بندرعباس علاقه مند بوده و رفت و آمد دارند و این فرصت خوبی است که باید در راستای انجام سرمایه گذاری های مشترک اقتصادی از آن استفاده کرد.
سهرابی همچنین با بیان اینکه کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور سال گذشته برگزار شد و می بایست توافقات صورت گرفته در این کمیسیون به صورت جدی تر جهت اجرایی شدن پیگیری شود، خاطر نشان کرد: در آینده نزدیک جام جهانی فوتبال در قطر برگزار می شود و ما می توانیم از این فرصت با توجه به پتانسیل های گردشگری که در جزایر کیش و قشم وجود دارد به خوبی استفاده کنیم و همکاری هایی را با قطر در این زمینه داشته باشیم.
این دیپلمات کشورمان با بیان اینکه ایران می تواند در حوزه تأمین مواد غذایی، توریسم درمانی، صادرات محصولات پتروشیمی، مصالح ساختمانی و... همکاری های خوبی با قطر داشته باشد، گفت: در حوزه درمان و توریسم درمانی همکاری های بین دو کشور آغاز شده ولی کافی نیست. طبق برخی از آمار ۳۴ هزار نفر سالیانه از قطر به تایلند برای توریسم درمانی سفر می کنند ، این در حالی است که سفر به ایران با توجه به ارزان بودن هزینه های پزشکی و دارویی برای اتباع قطری منفعت بیشتری دارد و مناسب است این پتانسیل ها معرفی شود.
سهرابی همچنین بر اهمیت سرمایه گذاری های مشترک اقتصادی بین تهران و دوحه تأکید کرد و گفت: پیش بینی می شود در جریان سفر رئیس جمهور به قطر دو کشور درباره مسائل منطقه، آخرین تحولات خلیج فارس و مذاکرات وین نیز رایزنی و گفت وگو کنند.
وی همچنین بار دیگر بر اهمیت توجه به فرصت انجام تهاتر کالا بین دو کشور سرمایه گذاری ایران در قطر تأکید کرد.
انتهای پیام