هم‌زمان با برگزاری سی‌امین سالگرد روابط دیپلماتیک ایران و ترکمنستان

برگزیدگان مسابقه مقاله‌نویسی ایران‌شناسی در ترکمنستان تجلیل شدند

رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران طی مراسمی که همزمان با سی امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین ایران و ترکمنستان بود از برگزیدگان مسابقه مقاله نویسی ایران شناسی تجلیل کرد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم که با حضور سفیر، رایزن فرهنگی و وابسته نظامی جمهوری اسلامی ایران و نویسندگان و برگزیدگان مقالات که از نهادها و مراکز مختلف کشور ترکمنستان شرکت کرده بودند، برگزار شد غلامعباس ارباب خالص سفیر کشورمان با اشاره به ماه بهمن و جایگاه آن در بین دو کشور ایران و ترکمنستان به عنوان خاطره ای خوب و به یاد ماندنی اظهار داشت: در روز ۲۲ بهمن، انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ پیروز شد که در واقع، روز ملی ایران است و از طرف دیگر روز ۲۹ بهمن روز برقراری روابط دیپلماتیک بین ایران و ترکمنستان می باشد و دولت ترکمنستان این روز را روز دیپلمات نام گذاری کرده است. 

وی در ادامه با اشاره به نزدیک شدن به آغاز بهار طبیعت و نوید زندگی حیات بخش افزود: مناسبات بین دو کشور نیز چنین پیامی را به دنبال دارد. من از اهتمام رایزنی فرهنگی در برگزاری مسابقه مقاله نویسی ایران شناسی که بی مناسبت با ماه فوریه و مناسبات روابط دیپلماتیک دو کشور نمی باشد، تشکر می کنم.      
      
سفیر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به ضرورت شناخت بیشتر جوانان از کشور همسایه گفت: شناخت جوانان دو کشور نسبت به یکدیگر باید دوجانبه باشد زیرا جوانان استعداد و نیروی قابل توجهی برای مشارکت در همه عرصه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دارند. آقای قربانقلی بردی محمداُف رئیس جمهوری ترکمنستان در نشست مصلحت خلق که چند روز پیش برگزار شد بر موضوع جوانگرایی و استفاده از ظرفیت های جوانان نیز تأکید کرده اند. لازمه این امر، افزایش اطلاعات جوانان نسبت به جامعه خود و جامعه پیرامونی است. در جمهوری اسلامی ایران نیز بر جوان و جوانگرایی تأکید شده است و یکی از اهداف دولت آقای رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به عنوان حامی نسل جوان، جوانگرایی بوده که هم اکنون شکل گرفته است. 

ارباب خالص در پایان با اشاره به مشارکت جوانان در مسابقه مقاله نویسی ایران شناسی و ضمن قدردانی از آنها افزود: این موضوع بیانگر اهتمام و علاقه جوانان به شناخت مردم کشورهای دیگر از جمله همسایگان است.  

نویدرسولی رایزن فرهنگی کشورمان نیز ضمن تبریک ۳۰ امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک دو کشور با تقسیم سخنان خود به دو بخش فرهنگ و مسابقه مقاله نویسی ایران شناسی گفت: در اسفند سال ۱۳۷۱ اولین سند مربوط به روابط و همکاری های فرهنگی فی مابین دو کشور در قالب موافقتنامه فرهنگی، علمی و آموزشی به تصویب مجالس دو کشور و امضای مقامات طرفین رسید. فعالیت های فرهنگی بین جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان از آن سال با اجرای برنامه های مشترک فرهنگی تاکنون ادامه دارد.
وی با اشاره به تأکید قرآن کریم به تعامل نیک با همسایگان و توصیه های مکرر به همسایه داری از همان آغاز دین اسلام و نیز سفارش های متعدد پیامبر اکرم (ص) و ائمه (ع) نیز در این باره اظهار داشت: امام رضا (ع) درباره اهمیت روابط خوب و مناسب با همسایگان فرموده اند: «مسلمان کسی است که مسلمانان دیگر از زبان و دستش آسوده باشند.»
رسولی در ادامه به پای بندی دو ملت خوب ایران و ترکمنستان به حق همسایگی اشاره کرد و گفت: «قونگشی اوقارا» یا (ظرف همسایه) از آداب و آیینی است که سالیان سال با زندگی مردم ترکمن همراه و همگام بوده است و بدون شک جلوهای زیبا از همسایه داری بین ترکمن هاست. ما زمانی به عمق و فلسفه قونگشی اوقارا یا ظرف همسایه پی می بریم که جایگاه همسایه در اعتقادات ترکمن را بدانیم. همچنین؛ هرگاه اشعار شاعران ترکمن را ورق می زنیم پی می بریم که بخشی از اشعار شاعران بزرگ ترکمن همچون مختوم قلی، مسکین قلیچ وکمینه به موضوع همسایه و همسایه داری اختصاص یافته است. مختوم قلی می گوید: قبل از آنکه در اوبه ای مسکین گزینی به فکر همسایه ات باش. یا بخشی از ضرب المثل ها و افسانه‌های ترکمن به موضوع همسایه و همسایه داری مربوط می شود. ترکمن ها ضرب المثلی دارند با این مضمون: «در قیامت از همسایه داری‌ات و از همسایه‌ات می پرسند.» که این موضوع توسط آقای قربانقلی بردی محمداُف رئیس جمهوری ترکمنستان در ملاقات با مقامات کشورمان به دفعات بیان شده است که همگی بر اهمیت همسایه تأکید دارد. 
رایزن فرهنگی ایران در پایان سخنان خود با توجه به اهمیت همسایگی اظهار امیدواری کرد که شاهد توسعه روابط دو کشور همسایه بیش از پیش در همه عرصه ها باشیم.
وی در بخش دیگر سخنان خود درخصوص مسابقه مقاله نویسی ایران شناسی که با هدف آشنایی با تاریخ و فرهنگ و زبان و آداب و رسوم و سنن کشورمان برگزار شد، افزود: حدود سه ماه قبل یعنی در ماه آذر، فراخوانی برای مسابقه مقاله نویسی ایران شناسی از طریق رسانه ها و سایت رایزنی داده شد و اعلام گردید به مقالات برگزیده در روز ۲۹ اسفند همزمان با ۳۰ امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین ایران و ترکمنستان جوایزی به همراه لوح تقدیر اهدا خواهد شد. مردم کشور همسایه و خویشاوند یعنی ترکمنستان بویژه جوانان از این مسابقه استقبال خوبی کردند و ۶۵ مقاله از سراسر کشور ارسال گردید. 
گفتنی است؛ در مسابقه مقاله نویسی ایران شناسی، مقالات خانم آچیلوا از دانشکده روابط بین الملل وزارت خارجه، خانم کوشایوا استاد معماری دانشگاه دولتی ترکمنستان و خانم خُجایِوا اقتصاددان به عنوان مقالات برتر، انتخاب شد و آنها با حضور در مراسم رایزنی فرهنگی که به همین مناسبت برگزار شد، جایزه و لوح تقدیر خود را دریافت کردند. 
انتهای پیام

  • شنبه/ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۱:۰۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1400113022578
  • خبرنگار : 71290