مهران اسماعیلی سودرجانی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به کسب مقام اول تیم دوچرخهسواری بزرگسالان سپاهان در کشور، اظهار کرد: از سال۹۳ بهطور جدی با تیم دوچرخهسواری سپاهان در دو رده جوانان و بررگسالان وارد لیگ کشور شدم، تیم جوانان همگی بومی هستند و نایب قهرمان لیگ جوانان کشور شدند.
وی افزود: در تیم بزرگسالان سپاهان بیش از ۶۰ درصد رکابزن بومی در اختیار داریم که در بخش پیست بر سکوی نخست و در بخش جاده جایگاه دوم را به خود اختصاص دادند.
بازیکن سابق تیم ملی دوچرخهسواری، قهرمانی تیم سپاهان در لیگ را با اهمیت دانست و گفت: حدود ۱۳ تیم در لیگ برتر حضور دارند که هر سال یک یا دو تیم اضافه یا حذف میشوند، اما سپاهان هرسال در بخش پیست بر سکوی قهرمانی ایستاده است. این موضوع در حالی اتفاق افتاده که اصفهان هیچ پیست اختصاصی ندارد، بنابراین دستاورد بزرگی است.
اسماعیلی سودرجانی اضافه کرد: تیم سپاهان هرسال در فدراسیون جهانی ثبت نام میکند و میتواند بهصورت کنتیننتال در مسابقات جهانی شرکت کند، اما سال ۲۰۲۲ به سبب شرایط شیوع ویروس کرونا نتوانستیم جز ثبتنامی فدراسیون باشیم.
وی در خصوص شرایط و سطح کیفی لیگ دوچرخهسواری کشور، توضیح داد: سطح کیفی لیگ افت داشته که ۹۰ درصد به خاطر رشد نرخ دلار است، چرا که بازیکن نمیتواند از لوازم یدکی خوبی استفاده کند.
سرمربی تیم دوچرخهسواری سپاهان تاکید کرد: از صفر تا ۱۰۰ ورزش دوچرخهسواری را محصولات خارجی تشکیل میدهند؛ از دوچرخه و وسائل مربوطه تا لباس و ابزار، پس به نوعی این ورزش به دلار وابسته است و بسیاری از دوچرخهسواران به سبب گرانی موجود این رشته را کنار گذاشتند.
اسماعیلی سودرجانی ادامه داد: امیدواریم دولت با حمایت و نظارت بتواند به این رشته کمک کند. اخیراَ یک شرکت داخلی شروع به تولید لباس کرده است، دوست داریم شرکتهای بزرگ در رشته دوچرخهسرمایهگذاری کرده تا به پیشرفت و توسعه این رشته کمک کنند.
وی اضافه کرد: امیدوارم بتوانیم در بخش دوچرخهسواری بانوان نیز فعالیت خود را گسترش داده و با توسعه ورزش بانوان، تیمهای دوچرخهسواری را در بخشهای مختلف رونق بدهیم.
بازیکن سابق تیم ملی دوچرخهسواری در خصوص شرایط تیم ملی خاطرنشان کرد: تغییر و تحولاتی در فدراسیون اتفاق افتاده و "علیرضا حقی"، بهعنوان یکی از ورزشکاران حرفهای و قوی کار خود را به طور علمی در مقام سرمربی شروع کرده است. امیدواریم این انتخاب که از بطن جامعه ورزشی این رشته است، شرایط به خوبی را برای تیم رقم بزند.
اسماعیلی سودرجانی از دعوت مهدی و نیما ناطقی، محمد گنج خانلو، میرصمد پورسیدی، بهنام خلیلی خسروشاهی، محمداسماعیل چایچی، امیرحسین جمشیدیان و کیارش نادری به اردوی تیم ملی دوچرخهسواری بخش جاده و نیمه استقامت خبر داد و گفت: حدود هفت نفر از ملیپوشان دوچرخه سواری، از رکابزنان تیم سپاهان هستند. همچنین محمد دانشور و احمد نصرآبادی نیز در اردوی تیم ملی دوچرخهسواری بخش سرعت حضور دارند. این رکابزنان هر سال در مسابقات آسیایی صاحب مدال بودند که البته دور قبل در جاکارتا به سبب برخی شرایط و بدشانسیها نتوانستیم به مدال برسیم.
وی به مسئولان فدراسیون پیشنهاد کرد: فدراسیون علم روز را ضمیمه تیم ملی کرده و با کادر و کمیته فنی قوی امیدواریم بتوانیم آینده خوبی برای این رشته رقم بزنیم. باید توجه کنیم که کمیته فنی تیم ملی از نسل جوان و به روز باشند تا رکاب زنان بتوانند بهطور علمی تمرین کنند.
سرمربی فلاورجانی سپاهان، این باشگاه را یکی از حامیان ورزش اصفهان دانست که تنها بر فوتبال تمرکز ندارد و از سایر باشگاهها خواست که با حمایتهای خود به توسعه دوچرخهسواری بهعنوان یکی از رشتههای علمی و همگانی که میتواند در سلامت جامعه موثر باشد، کمک کنند.
اسماعیلی سودرجانی با گلایه از سکانداران سابق هیئت دوچرخهسواری استان اصفهان بیان کرد:ومتاسفانه برخی از مسئولان اسبق با سنگاندازیها مانع رونق دوچرخهسواری در استان هستند و امیدواریم با همراهی همگان قطار در حرکت این ورزش را به مقصد برسانیم.
وی در خصوص برنامه مسابقات پیشرو تیم ملی دوچرخهسواری، توضیح داد: مسابقات قهرمانی آسیا در بخش پیست -هند را در پیش داریم که اردوهای آن در حال برگزاری است، همچنین مسابقات قهرمانی آسیا در بخش جاده نیز در کشور ازبکستان به زودی برگزار خواهد شد.
سرمربی تیم دوچرخهسواری سپاهان ادامه داد: بازیهای آسیایی یکی دیگر از مسابقات مهم پیشروی ما است که شهریورماه در گوانجو، چین برگزار خواهد شد، امیدواریم بازیکنان خوب سپاهان نیز در آن حضور داشته باشند.
اسماعیلی سودرجانی با اشاره به چالشها و موانع موجود در مسیر دوچرخهسواری ایران، بیان کرد: بزرگترین مانع سر راه ورزش دوچرخهسواری، تهیه سخت لوازم مورد نیاز است، مورد دیگر بالارفتن هزینههای سفرها است که باعث کاهش حضور در مسابقات میشود و همچنین کمبود مسابقه که بزرگترین معضل ورزشکاران ملیپوش است، در حالی که باید با مسابقات زیاد، تجربه و تمرین بازیکنان بالا رود.
وی ادامه داد: بهترین راهکار برای حل موانع موجود در ورزش دوچرخهسواری، جذب اسپانسر برای تیم ملی و تقویت باشگاهها برای حمایت از ورزشکاران است. همچنین اعزام مربیان برای کسب تجربه از بهترین مربیان خارجی تاثیر مستقیمی بر رشد تیم ملی دارد.
اسماعیلی سودرجانی اظهار کرد: سطح کیفی کلاسهای آموزشی که برگزار میشود، تعریف چندانی ندارد و متاسفانه صرفا جنبه مدرکگرایی دارد. این نحوه برگزاری کلاس هیچ تاثیری بر ورزش حرفهای قهرمانی ندارد و شاید بتواند در سطح عمومی اطلاعات همگانی را بالا ببرد. بهترین راه فرستادن گزینشی مربیان داخلی به دورههای آموزشی در خارج از کشور است.
ملیپوش سابق تیم دوچرخهسواری در خصوص اقدامات لازم فدراسیون برای ارتقا دوچرخهسواری، خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات مهمی که فدراسیون باید انجام دهد، ساخت پیستهای حرفهای و خوب در شهرهای مختلف است. همچنین باید دوچرخههای پیست با کیفیت وارد کرده و در اختیار هیئتهای استانی قرار دهند تا ورزشکاران حرفهای بهتری تربیت شوند.
اسماعیلی سودرجانی اضافه کرد: فدراسیون باید اقداماتی را برای جلب باشگاهها و شرکتها و تیمداری آنها در لیگ دوچرخهسواری انجام دهد و در کنار آن با تیمها و باشگاههای موجود نیز تعامل کرده و نگاه حمایتی خود را از آنها برندارد.
وی وضعیت قراردادهای رکابزنان را نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: با وجود اینکه دوچرخهسواری بیشترین میزان مصرف انرژی را در میان ورزشها دارد، اما قراردادهای خوبی با ورزشکاران بسته نشده و نمیتواند هزینه آنها را جبران کند.
سرمربی تیم دوچرخهسواری سپاهان در پایان خاطر نشان کرد: دوچرخهسواری یک وزش المپیکی است که اگر مورد توجه مسئولین قرار گیرد، شانس کسب مدال را داریم، همانطور که سابقه کسب مدال در بازیهای آسیایی را داریم.
به گزارش ایسنا، اردوی تیم ملی دوچرخه سواری ایران برای حضور در مسابقات قهرمانی جاده و مسابقات بینالمللی ترکیه تا ششم اسفندماه سال جاری با حضور پنج رکاب زن سپاهان در تهران برگزار خواهد شد.
انتهای پیام