کاهش حوادث کوهستان با چند راهکار

سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به وقوع حوادث کوهستان در فصل سرد سال نکاتی را در خصوص جلوگیری از وقوع این دسته حوادث مطرح کرد.

سید جلال ملکی در گفت و گو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: چند عامل بیش از سایر موارد در وقوع حوادث کوهستان موثر است که بیشتر، افراد مبتدی و گاهی نیز افراد با تجربه به دلیل سهل انگاری دچار آن می شوند؛ در حالیکه با توجه به چند نکته و رعایت آن ها می توان وقوع حوادث کوهستان را کاهش داد. 

وی یکی از دلایل وقوع حوادث کوهستان را کوهنوردی به صورت تک‌نفره و انفرادی دانست و در این باره گفت: کوهنوردی به صورت تک‌نفره یکی از دلایلی است که باعث می شود افراد دچار حادثه شوند. در مواردی حتی مشاهده شده افراد حرفه ای در زمینه کوهنوردی که به صورت فردی برای صعود اقدام کردند نیز حادثه دیدند و از آن جایی که همراهی نداشتند که به آن ها کمک کند، با آسیب جدی تری رو به رو شدند. 

وی ادامه داد: همواره بر این مسئله تاکید شده است که اگر قصد صعود به ارتفاعات را دارید به تنهایی اقدام نکنید. 

سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران با بیان اینکه برای حضور در کوهستان و انجام کوهنوردی، حتما باید توان بدنی هر فرد در نظر گرفته شود، گفت: در مواردی مشاهده شده که فرد تمام توان خود را در مسیر رفت به کار می گیرد و از آن جایی که دیگر برای برگشت توان کافی ندارد؛ دقت و عملکردش کاهش پیدا کرده و همین امر ریسک وقوع حادثه برای فرد را افزایش می دهد. پس هر فردی برای رفتن به کوهستان باید توان بدنی خود و افراد همراهش را نیز در نظر بگیرد. 

وی انتخاب مسیر صحیح برای کوهنوردی را نیز یکی دیگر از عوامل مهم در انجام کوهنوردی ایمن دانست و تصریح کرد: انتخاب مسیر یکی از فاکتور های مهم است. گاهی دیده شده که افراد از مسیر های ناشناخته تردد می کنند و از آن جایی که با مسیر آشنایی ندارند گم می شوند. در برخی موارد دیگر نیز در نقطه ای از مسیر به محلی می رسند که راه پس و پیش ندارند. باید به این مورد نیز به صورت جدی توجه کرد به خصوص اینکه جوانان علاقه بیشتری به کشف مسیرهای جدید در دل کوهستان دارند. 

ملکی به کمبود تجهیزات و لوازم کوهنوردی حین رفتن به کوهستان نیز اشاره کرد و گفت: کمبود تجهیزات یکی دیگر از دلایلی است که گاهی باعث وقوع حادثه برای کوهنوردان می شود. وجود تجهیزات گاهی می تواند موجب نجات جان افراد شود و در این زمینه بهتر است که افراد کم تجربه از افراد با تجربه تر کمک گرفته و حتی چک لیستی در این زمینه داشته باشند. البته کوهنوردان باید توجه کنند که برداشتن بار اضافی و بیش از حد توانشان نیز اقدامی اشتباه است. 

سخنگوی سازمان آتش نشانی در ادامه بر اهمیت ویژه انجام یک برنامه ریزی به موقع و منظم برای کوهنوردی تاکید کرد و در این باره افزود: لازمه کوهنوردی داشتن یک برنامه ریزی درست و دقیق است. این برنامه شامل نکات متفاوتی است که شاید یکی از مهم ترین آن ها برگشت از کوهستان پیش از تاریک شدن هوا باشد. در تاریکی شب شناخت مسیر سخت تر از روز است و همین می تواند چالش های فراوانی را برای افراد ایجاد کند. این امر در زمستان بسیار خطرناک تر است چرا که با کاهش دمای هوا و بارش برف در مدت زمان کمی شرایط بسیار متفاوت تر از پیش می شود و این امر موجب غافلگیر شدن کوهنوردان می شود. 

به گفته وی، آگاه بودن نسبت به اصول انجام کمک های اولیه نیز یکی از لازمه های کوهنوردی است و از آن جایی که در صورت وقوع حادثه نیز ممکن است زمان رسیدن نیروهای امدادی تا افراد حادثه دیده طولانی باشد، بهتر است افراد در این خصوص اطلاعات کافی داشته باشند. 

سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران در پایان به فعالیت تیم های امداد و نجات ویژه کوهستان سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: برای برقراری ارتباط با نیرو های امدادی تلفن همراه افراد حتما باید شارژ کافی داشته باشد تا در صورت وقوع حادثه بتوانند با نیرو های امدادی تماس بگیرند. همچنین نکته دیگری که برای رسیدن نیروهای امدادی به افراد اهمیت دارد این است که در صورت اعلام یک محل استقرار به نیرو های امدادی، نباید محل را تغییر داد، یا در صورت تغییر باید حتما جزییات آن را به نیرو های امدادی اعلام کرد تا آن ها بتوانند به موقع نسبت به امدادرسانی اقدام کنند. 

انتهای پیام 

  • سه‌شنبه/ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۹:۱۰
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1400112620235
  • خبرنگار : 71614