به گزارش ایسنا، دکتر بهرام عیناللهی امروز در مراسم تقدیر از برگزیدگان بیست و هفتمین جشنواره رازی که در محل سالن همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، عنوان کرد: ما مخبر، معاون اول رییسجمهوری را جزو خانواده وزارت بهداشت میدانیم. ایشان کارهای عظیمی رطژا در حوزه بهداشت و درمان انجام دادند و از کارهای خوب ایشان رسیدگی به مناطق محروم و ایجاد بیمارستانها و مراکز درمانی در مناطق محروم بوده است. خانواده آقای مخبر عمدتا از خانواده علوم پزشکی هستند.
وی با اشاره به تاریخ علمی کشور گفت: در تاریخ پرافتخار کشور ما انسانهایی درخشیدند و افرادی عمر خود را صرف کسب علم و دانش کردند. پیروزی انقلاب اسلامی آغاز فصل خودباوری، استقلال، قطع تکیه به بیگانگان و عرصه بروز اندیشههای نو بود. قبل از انقلاب علی رغم وابستگی به غرب، در حداقل کارهای خود مانده بودیم.
عین اللهی اظهار کرد: نهضت دانش پژوهی و مرجعیت علمی که از فرامین مقام معظم رهبری است، از مولفههای اصلی سیر رشد و توسعه کشور هستند. یکی از اهداف مهم ما رسیدن به مرجعیت علمی است.
وی ادامه داد: این نهضت ارزنده، ایران را در کنار کشورهای منطقه و جهان، پرچمدار نهظت علمی و خوداتکایی کرده است و علی رغم همه تحریمها روی پای خود ایستادهایم.
عیناللهی افزود: پیشرفت در علوم نانوتکنولوژی، زیست مولکولی، سلولهای بنیادی، پیوند اعضا، ژن درمانی، تولید فناوریهای زیستی، علوم سایبری و هوش مصنوعی، با تلاش جهادگرایانه دانشمندان کشور میسر شد و مقام رهبری بارها گفتهاند که کارهای دانشمندان کشور مصداق کار جهادی است. پیشرفتهای علمی ما مورد تصدیق نهادهای علمی جهانی است.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در حافظه تاریخی کشور خاطره مرگ مادران و نوزادان و حضور پزشکان هندی و پاکستانی و بنگلادشی وجود دارد، گفت: ادغام آموزش در وزارت بهداشت باعث جهش نو، بهبود شاخصها، درمان بیماران و پیشرفت در ساخت داروها و واکسنها شد.
وی ادامه داد: پیشرفت کشور در بایوتکنولوژی و درمان بیماران، خودکفایی بیش از نود درصدی در تولید دارو، ایجاد شبکهها و ایجاد سلامت مناطق بود. تداوم این حرکت خیره کننده در دستیابی به مرجعیت علمی و تولید دانش نیازمند آگاهی دیگرگونه و همتی مضاعف است. ما به آنچه دست یافتیم، قانع نیستیم بلکه حرکت رو به جلو هدف ماست.
وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی داریم که کافی نیست و مراکز غیرمفید که هدفشان تولید مقاله است نمیتوانند راهگشا باشند، بنابراین توجه به فعالیتهای پژوهشی محصول محور مهم است.
وی تاکید کرد: حمایت از شرکتهای دانش بنیان از اهداف دولت است و امروزه توان این را داریم که نه تنها داروهای مورد نیاز خودمان را تولید کنیم، بلکه آنها را صادر نیز کنیم و هدفی است که مراکز تحقیقاتی باید به تحقق آن کمک کنند. توسعه زیر ساخت و بودجه مراکز تحقیقاتی از اهداف ویژه ماست.
وی ادامه داد: امروزه باید مقاله را وسیلهای برای تحقق نیازها بدانیم و نه هدف. حوزه سلامت یکی از حوزههای پرافتخار کشور است و ثمرات و نتیجه آن از مرزهای کشور نیز فرا رفته است. امروز به دنبال یک ایران قوی هستیم و همه به قدرت ایران اعتقاد دارند و این با دانش است که ایران قوی را به همه نشان خواهد داد. گواه آن فناوری سطح بالا و درمانهای پیچیده است. در اوایل انقلاب نیاز بود بیماران را به خارج اعزام کنیم، اما امروزه کسی نمیگوید میخواهیم برای درمان به خارج برویم و نه تنها مردم خودمان را درمان میکنیم، بلکه بسیاری تمایل دارند به کشور ما برای درمان مراجعه کنند.
عین اللهی گفت: لازم میبینم تلاش مجاهدان کشور در برابر موج همه گیری کرونا را از سوی خود و مردم پاس بدارم. کرونا قدرت واقعی کشورها را نشان داد و جمهوری اسلامی با مردم بسیار خوبی که حماسه آفریدند و در انجام واکسیناسیون کمک کردند، پیش رفت و اگر در پیک امیکرون هستیم، با حمایت مردم خوشبینانه خطراتی عمده را رفع کرده ایم.
وزیر بهداشت ضمن تشکر از مردم که در مراحل کارآزمایی بالینی واکسنها شرکت کردند، واکسن برکت را جزو واکسنهای پیشگام و از بهترین واکسنهای تولید شده معرفی کرد.
وی اظهار امیدواری کرد که نسل جوان با یاد و خاطره و الگوپذیری در آینده نقش آفرین باشند.
به گزارش ایسنا، بیست و هفتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی روز دوشنبه ۲۵ بهمن ماه جاری با حضور دکتر محمد مخبر معاون اول رییسجمهور، دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور، دکتر بهرام عیناللهی وزیر بهداشت و دکتر محمدعلی زلفیگل وزیر علوم در محل سالن همایشهای بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد و از محققان جوان و فعالان فناوری و تولید دانش در این جشنواره تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام