به گزارش ایسنا تالابها به عنوان محیطهایی که چیزی میان خشکی و آب محسوب می شوند از اهمیت بالایی برخوردار هستند. تالابها در کنار تامین آب و فراهم کردن موقعیتهای معیشتی مانند ماهیگیری، باعث پایداری تنوع زیستی و پایش رودخانهها می شوند و از این جهت به « کبد زمین» مشهورند.
*تالابها ذخیرهگاههای ژنتیکی خوبی هستند از ورود آلودگی به دریا یا هر منبع آبی دیگری که بعد از آن قرار دارد، جلوگیری میکنند.
*حفاظت تالابها و منابع آبی از دو بعد کمی و کیفی اهمیت دارد.
*تعیین حقآبه عنصری اساسی برای حفظ پایداری کمی منبع آبی است.
* تعیین حقآبه، کنترل و حفاظت آن وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست اما تامین آن مسئولیت وزارت نیرو است.
* پسابها همچنین فاضلابهای انسانی باعث آلودگی تالابها میشوند.
*پسابهای کشاورزی، فاضلابهای بیمارستانی، فاضلابهای صنعتی و فاضلابهای انسانی وارد رودخانهها میشوند و چون تالابها از رودخانهها تغذیه میکنندt آلوده میشوند.
*ورود آلودگی به تالابها سبب میشود پوشش گیاهی، تنوع زیستی تالابها و آبزیان از بین میرود.
* آلودگیهای نفتی نیز باعث آسیب به تالابها میشوند برای مثال با انتشار نفت در تالابها، پرهای پرندگان چرب و نفت وارد بدنشان میشود.
*برای حفاظت از تالابها مطالعات اکولوژیک و هیدرولوژیک جدیدی انجام شده است.
*در مطالعات جدید حداقل سریهای زمانی روزانه، ماهانه و سالانه تهیه و عدد شاخص تامین نیاز آبی مشخص میشود.
* تامین حقابه تالابها که وظیفه وزارت نیروست باید توسط شورای آب انجام شود.
*شورای آب شورایی در وزارت نیروست که وظیفه آن تامین حداقل نیاز آبی برای شرب، کشاورزی و نیاز آبی کلی تالابها و رودخانههاست.
*کنوانسیون جهانی رامسر که مراسم آن از سال ۱۹۷۱ هرساله در روز ۲ فوریه برگزار میشود به اهمیت تالابها اشاره میکند و این روز به نام روز جهانی تالابها شناخته می شود.این روز یادآور مسئولیت ما در قبال تالابها و لزوم توجه بیشتر به این زیستگاهها است.
انتهای پیام