خرفه؛ از رفع تشنگی تا رفع التهابات گوارشی

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: بذر گیاه خرفه خاصیت تصفیه‌کنندگی خون، رفع التهابات گوارشی، رفع سرفه و تسکین‌دهنده تشنگی دارد.

طیبه شاهی با اشاره به اینکه خرفه را با نام خلفه نیز می‌شناسند، گفت: این گیاه معمولاً به‌صورت خودرو در مناطق مختلف می‌روید و قسمت مورد استفاده آن بذر و برگ گیاه می‌باشد.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به این‌که علاوه بر وجود امگا۳ در قسمت رویشی آن، موادمعدنی ازجمله منیزیم، پتاسیم و کلسیم در آن وجود دارد؛ و ویتامین ث و بتاکاروتن نیز در آن گزارش شده است افزود: برای بذر گیاه خواص تصفیه‌کنندگی خون، رفع التهابات گوارشی، رفع سرفه و تسکین‌دهنده تشنگی، تقویت‌کننده قوای عمومی بدن و ضد کرم، بخصوص علیه کرم کدو مشخص شده است.

وی با بیان اینکه، خرفه در درمان اختلالات مجاری ادراری نیز مؤثر است، گفت: در طب سنتی به‌عنوان ضدعفونی‌کننده، ضد اسکوربوت، ضد اسپاسم، مدر و ضد کرم استفاده می‌شود، از شیره خرفه و یا له‌شده برگ‌ها و ساقه آن به‌صورت موضعی برای رفع درد، کاهش تورم، گزیدگی نیش حشرات و عقرب گزیدگی استفاده می‌شود.

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی افزود: این گیاه در مصرف داخلی قطع کننده و بند آورنده خونریزی است و عصاره ساقه و برگ آن برای درمان بیماری‌های کبدی مفید است.

شاهی در خصوص نکات احتیاطی مصرف این گیاه گفت: اشتها را کاهش می‌دهد و خوردن زیاد آن نور چشم را نقصان می‌کند همچنین افراد سردمزاج باید آن را با نعنا و کرفس بخورند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۸:۴۶
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400112418549
  • خبرنگار :