علی ترابی با اشاره به اجرای طرح کشت گیاهان دارویی و صنعتی در مراتع استان افزود: با آغاز بارشهای پاییزی، عملیات کاشت گیاهان دارویی و صنعتی شامل باریجه ؛ آنغوزه ؛ وشق و بادام کوهی به همراه گونههای مرتعی که در سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار از مراتع استان آغاز شده بود به پایان رسید. .
وی ادامه داد: خدمات کارشناسی و بذور مورد نیاز این طرح توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در اختیار بهرهبرداران و مرتعداران قرار گرفت و با روشهای اصلاحی و احیایی مانند کپه کاری و بذر کاری در سطح مراتع استان اقدام به احیا و توسعه مراتع گردید.
ترابی اظهار کرد: طرح کشت گیاهان دارویی با مشارکت مرتعداران و در قالب طرحهای مرتعداری در راستای اقتصادی کردن مراتع و بهبود معیشت بهرهبرداران و جوامع محلی اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه طرح کشت گیاهان دارویی در مراتع استان از پنج سال گذشته آغاز شده،افزود: تاکنون بیش از ۲۰هزار هکتار از مراتع استان زیر کشت گیاهان دارویی و صنعتی رفته است و تاکنون از اراضی زیرکشت باریجه و آنغوزه محصول متعددی برداشت شده است که با توجه به درآمدزایی خوب این محصولات علاوه بر ایجاد اشتغال موجب کاهش فشار چرای دام در مراتع شده است.
معاون منابع طبیعی استان گفت: مراتع استان در قالب طرحهای مرتعداری تلفیقی با در نظر گرفتن پتانسیلهای موجود از جمله گیاهان دارویی تهیه و مصوب شده و مدیریت آنها در قالب عقد قرارداد محضری به مرتعداران واگذار میگردد.
وی یادآوری کرد:در استان سمنان بیش ۱۳۰ گونه گیاهی دارویی، صنعتی و خوراکی شناسایی شده است.
ترابی با اشاره به اهمیت اجرای این طرح افزود: پوشش گیاهی و اقتصادی کردن مراتع در راستای بهبود معیشت جوامع محلی از اهداف اجرای این طرح است.
انتهای پیام