بازار خالی از تنوع لوازم خانگی با اجناس بی‌کیفیت و گران

درحال حاضر بازار لوازم خانگی در رکود قابل توجهی به‌سر می‌برد و به اعتقاد فروشندگان مردم فقط به قید ضرورت به بازار مراجعه می‌کنند، البته نوعروسانی که از قشر متوسط جامعه هستند برای تهیه جهیزیه تنها لوازم ضروری و ایرانی را خریداری می‌کنند و کسانی که وضعیت مالی خوبی دارند خرید پربار خود را انجام می‌دهند.

به گزارش ایسنا، افزایش قیمت انواع لوازم خانگی متاثر از بازار پرتلاطم ارز بود، به‌طوری که فروشندگان این بازار به دلیل وارد نشدن لوازم خانگی کالای خارجی موجود در مغازه را به قیمت روز به فروش می‌رساندند و قیمت اجناس ایرانی نیز که عموما از کیفیت لازم برخوردار نیستند، افزایش چشمگیری داشته است.

اگر در سال‌های گذشته افراد می‌توانستند با دریافت وام ازدواج، جهیزیه خود را تهیه کنند، اکنون باوجود افزایش میزان تسهیلات ازدواج و افزایش بالای قیمت لوازم خانگی، امکان خرید جهیزیه معقول وجود ندارد.

جمشید کلاهی-رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی شهرستان شهرکرد در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به افزایش چشمگیر قیمت لوازم خانگی، اظهار کرد: گرانی کالا برای فروشندگان این صنف سودی ندارد، زیرا افزایش قیمت لوازم خانگی موجب کاهش قدرت خرید مردم می‌شود.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی شهرکرد افزود: به دنبال افزایش قیمت لوازم خانگی، منحنی کاهش قدرت خرید مردم از سه سال گذشته آغاز شد، البته کرونا هم به این مسئله دامن زده است.

وی با بیان اینکه وارد نشدن جنس خارجی یکی از معضلات فروشندگان این صنف است، تصریح کرد: متاسفانه بازار از تنوع کالایی خالی است و افراد در شرف ازدواج مجبور به خرید لوازم خانگی ایرانی هستند، حتی اگر جنس خارجی در بازار موجود باشد، بسیار گران و خارج از عرف به فروش می‌رسند.

کلاهی ادامه داد: کالایی که در بازار موجود است به دلیل رقیب نداشتن، از کیفیت لازم برخوردار نیست و گاهی افزایش قیمت را نیز به دنبال دارد.

وی دلیل بی‌کیفیتی لوازم خانگی را نبود نظارت بر تولید در مبدا بیان کرد و گفت: باتوجه به این موضوع و تولید بدون رقابت، متاسفانه کالای تولیدی از کیفیت لازم برخوردار نیست.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی شهرکرد بیان کرد: قانون موجود در بازار تابع عرضه و تقاضا است که تناقضی در این خصوص نیز وجود دارد، یعنی اکنون که عرضه بالا و تقاضا پایین است، باید قیمت‌ کالا کاهشی باشد که این‌گونه نیست.

وی با بیان اینکه ملاک کاهش قیمت لوازم خانگی ثابت ماندن قیمت ارز است، خاطرنشان کرد: کاهش اندک قیمت ارز، ملاک کاهش قیمت لوازم خانگی نیست، بلکه باید قیمت ارز ثابت بماند و واردکنندگان قطعات خود را با قیمت پایین وارد کنند، بنابراین اگر قیمت ارز برای مدتی ثابت بماند در این صورت تکلیف خریدار و فروشنده مشخص است و این ثابت نبودن بازار ارز به نوعی ناامنی را در بازار ایجاد می‌کند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۸:۱۰
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1400112015377
  • خبرنگار : 50123