رونمایی و نقد "من و مامانم و دوچرخه بابام" در شیراز

آیین رونمایی و نقد کتاب  «من و مامان و دوچرخه بابام» با حضور زهرا فردشاد نویسنده اثر و سعید حسامپور منتقد و عضو هیئت علمی بخش زبان و ادبیات فارسی و رئیس مرکز مطالعات ادبیات کودک و نوجوان دانشگاه شیراز، مهدی ظهرابی معاون امور کتابخانه ها و همکاریهای اداره کل کتابخانه های عمومی فارس، در سالن کتابدار کتابخانه عمومی رئیسی اردکانی شیراز به صورت مجازی برگزار شد.

عضو هیئت علمی و رئیس مرکز مطالعات ادبیات کودک و نوجوان دانشگاه شیراز، سه‌شنبه ۱۹ بهمن در جلسه رونمایی و نقد کتاب "من و مامانم و دوچرخه بابام" ضمن ابراز خرسندی از اینکه کتابی در حوزه کودک و نوجوان نقد و رونمایی می شود عنوان کرد: وقتی می خواهیم درباره کتابی صحبت کنیم به موضوع آن می پردازیم. بعضی موضوع ها می توانند ویژگی خاصی داشته باشند و باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

سعید حسام‌پور ادامه داد: جنگ و همه ی سختیها و بلایایی که با خود به همراه دارد همواره بشر را آزار داده است و این کتاب در لحظه هایی شروع می شود که صدام جنگ را شروع می کند و ایران وارد ۸ سال جنگ تحمیلی می شود.

او گفت: نویسنده در این داستان تلاش می کند به مخاطب همزمان بگوید جنگ به هیچکس رحم نمی کند و همه را آزار می دهد. نویسنده به خوبی توانسته جنگ را به تصویر بکشد و پیام خود را به شایستگی منتقل می کند و مخاطب را با داستان ها، ماجراها، جذابیتها و شیطنتهایش همراه می کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز، جملات کوتاه و سرعت روایت مناسب را از نکات مثبت این داستان برشمرد و گفت: این عوامل مخاطب را آزار نمی دهد و مخاطب هنگام خواندن کتاب با آن ارتباط خوبی برقرار می کند.

رئیس مرکز مطالعات ادبیات کودک و نوجوان دانشگاه شیراز با اشاره به دو زبانه بودن مادر داستان عنوان کرد: فارسی و عربی صحبت کردن نقش مادر داستان به جذابیت بیشتر کتاب کمک می کند، البته گاهی باعث دست انداز می شود. نویسنده از این ظرفیت بهتر و بیشتر می توانست استفاده کند.

حسامپور با اشاره به نقش طنز در ادبیات داستانی بیان کرد: ما فکر می کنیم وقتی موضوع جنگ است باید جدی بنویسیم در حالی که می توان از ظرفیت طنز زبان فارسی استفاده کنیم تا این موضوع برای کودکان ونوجوانان جذاب تر شود.

او با اشاره به تقابل عجیب نقش مادر عنوان کرد: مادر شخصیت اصلی داستان در یک تضاد بسیار بزرگ گرفتار شده است. برادرش در میان نظامیانی است که علیه ایران می جنگند و شوهرش در دفاع از ایران در حال جنگ است. تصویرکشیدن این تقابل از جنبه های مثبت و بحران ساز این کتاب است. همچنین تقابل دنیای کودکانه و دنیای بزرگسالان به جذابیت داستان کمک کرده است.

حسامپور ادامه داد: در بخشی از کتاب اتفاقات و و تصادفاتی رخ می دهد که خوب نقش نبسته اند و در کنار آن تصویر خوبی از ارتباط کودک با فرمانده پاسگاه شکل می گیرد که از نقاط قوت داستان است.

این منتقد ادبی گفت: خواندن این کتاب احساس خوبی به انسان می دهد. در این روزگاران که همه چیز سخت شده است، کتاب خواندن را پاس بداریم و برای عمیق تر شدن دیدگاههایمان و بهتر زندگی کردن کتاب بخوانیم.

زهرا فردشاد نویسنده کتاب نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت زبانی و طنز عنوان کرد: در جامعه ما مرسوم است که لهجه های اقوام مختلف گاها مورد تمسخر قرار می گیرد، از این جهت بود که این موضوع را دستمایه طنز داستان قرار ندادم.

فردشاد در خصوص زود بزرگ شدن شخصیت اصلی داستان عنوان کرد: کودکان زمان جنگ زود بزرگ شدند زیرا جنگ را تجربه کروند و در آن سختی ها و مشقت ها خیلی زودتر از سن شان بزرگ شدند و همچنان آن سختی ها را همراه خود دارند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۳:۴۴
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1400111914904
  • خبرنگار :